Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Цифрова ефирна телевизия в района на София

Започната от imported_admin, 08-06-2007, 21:23

« назад - напред »

0 Потребители и 6 гости преглеждат тази тема.

gentu

@Иванова
Е като "нещо са променили в системите на мултиплексите" , защо един приемник работи а друг не?
(вие четете ли всичко каквото се пише или само избирателно?)
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

rico82

Моля някой със Synaps THD 2856+ и по възможност от Плевен да пресканира и да пише запаметява ли каналите или пак излиза  database empty. Днес върнах моя тунер, защото помислих че се е повредил, подмениха ми го с друг със запаметени каналите, и не искам да пресканирам, и пак да се изтрият. Пък ми се иска да му сложа новият firm за да не си играя с прекодиране на субтитрите, но ще трябва да пресканирам и ако не се явят програми не мога да гледам телевизия. . . Абе общо взето цифровизацията ни е пълна :)

Верту

Цитат на: gentu;234707Е като "нещо са променили в системите на мултиплексите" , защо един приемник работи а друг не?
(вие четете ли всичко каквото се пише или само избирателно?)

Ние четем всичко по темата а ти спамиш. Ако не можеш да помогнеш,недей да устроумничиш. Ясно е,че има проблем след като толкова много хора изреваха.

dgd_bg

Проблем с  Synaps THD 2856+ има в цялата страна май. И при мен е така . Просто след пресканиране каналите изчезнаха . С 2 телевизора самсунг никакъв проблем , но симапса намира каналите но не ги запаметява . Явно нещо за барникнали по мултиплексите. Надявам се да се оправи бързо .
Приемника не е при мен в момента утре сутрин ще мога пак да пробвам .

Иванова

Цитат на: rico82;234709Моля някой със Synaps THD 2856+ и по възможност от Плевен да пресканира и да пише запаметява ли каналите или пак излиза  database empty. Днес върнах моя тунер, защото помислих че се е повредил, подмениха ми го с друг със запаметени каналите, и не искам да пресканирам, и пак да се изтрият. Пък ми се иска да му сложа новият firm за да не си играя с прекодиране на субтитрите, но ще трябва да пресканирам и ако не се явят програми не мога да гледам телевизия. . . Абе общо взето цифровизацията ни е пълна :)

На този етап не пресканираи нито сменяй версията ще се получи същия ефект. Както писах по горе имам два броя единия пресканирах отказа другия работеше пресканирах и него и той отказа.Може би е временно този проблем поне така се надявам иначе трябва да се връщат не за другото ама все пак са си разправий.

gentu

Цитат на: Верту;234710Ние четем всичко по темата а ти спамиш. Ако не можеш да помогнеш,недей да устроумничиш. Ясно е,че има проблем след като толкова много хора изреваха.
-ти пък с шест мнения как разбра че спамя?Предложих дори помощ на място........!Нещо да кажеш сега?

Цитат на: Иванова;234713Може би е временно този проблем поне така се  надявам иначе трябва да се връщат не за другото ама все пак са си  разправий.
-интересно , като ги върнете и вземете нови с тях не трябва ли пак да пресканирате.......?
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

Верту

Цитат на: gentu;234718-ти пък с шест мнения как разбра че спамя?Предложих дори помощ на място........!Нещо да кажеш сега?

-интересно , като ги върнете и вземете нови с тях не трябва ли пак да пресканирате.......?

Е с 6 мнения да мълча ли? Това е нормално по форумите. Споко не си го слагай на сърце. И у нас да дойдеш едва ли ще подкараш тв-то на този етап. Има проблем това е ясно.

Иванова

Цитат на: gentu;234718-интересно , като ги върнете и вземете нови с тях не трябва ли пак да пресканирате.......?

Ако са друга марка при която при пресканиране няма проблем.Това имах впредвид.

Верту

Не мисля,че трябва нещо да сменяме. Явно хората сега се учат и трябва да изтърпим всичко по българския модел...проба грешка.

rico82

Цитат на: gentu;234718-ти пък с шест мнения как разбра че спамя?Предложих дори помощ на място........!Нещо да кажеш сега?

Ами не трябва. Защото приемника, който взех днес нали се сещаш  че е изложен в магазина и настроен да кажем преди седмица, две, и там продавачите не ги е грижа и не си играят като нас всеки ден да пресканират  от любопитство. Сега си гледам всички канали без проблем.  Чудя се друго - как така в София си вървеше цифрова ефирна от сумати време без да прекъсва, а сега изведнъж стават тези проблеми, и ние потребителит да се чудим какво става и дали е в нас вината. Яд ме е само за нафтата дето изгорих да ходя два пъти до Техномаркет :) Така че не си връщайте тунерите, проблема не е в тях, а в ''умните глави'', които се занимават с цифровизацията.

Атлантик

Някой приемал ли е досега нормално телетекст, на която и да е цифрова ефирна програма в София? :newspaper:

При мен на една от честотите на БНТ 1 се появява "няк`во мазало", което прилича на телетекст, но нито приема команди от дистанционното, нито нещо му се разбира. При вас как е телетекста?

(Впрочем не съм чувал друг освен БНТ 1 да има. Преди 2-3 години Нова ТВ бяха обявили че правят, но като че ли бързо се отказаха...)

мето

На 64 канал БНТ 1 си работи телетекса
ЕXTREND ET 5000  TRIAX TD 88 Moteck SG2500  Seagate FreeAgent GoFlex Ultra-Portable External HDD 500GB USB 3.0 Black 2.5" ICY BOX HDD Docking Station

Капанец

При мен на 64 к. няма телетекст. Изглежда си зависи от модел телевизор и инсталиран софтуер. Иначе сила на сигнал ~95%, качество също ~95% :hammer:

ТКЗС

Цитат на: rico82;234733Ами не трябва. Защото приемника, който взех днес нали се сещаш  че е изложен в магазина и настроен да кажем преди седмица, две, и там продавачите не ги е грижа и не си играят като нас всеки ден да пресканират  от любопитство. Сега си гледам всички канали без проблем.  Чудя се друго - как така в София си вървеше цифрова ефирна от сумати време без да прекъсва, а сега изведнъж стават тези проблеми, и ние потребителит да се чудим какво става и дали е в нас вината. Яд ме е само за нафтата дето изгорих да ходя два пъти до Техномаркет :) Така че не си връщайте тунерите, проблема не е в тях, а в ''умните глави'', които се занимават с цифровизацията.
Така е , при мен при сканиране телевизора ми изкарва БГ каналите в скоби с надпис (hidden) . За първи път виждам да изкара канали така :)  После в списъка остават само румънските , подредени след 12 , а нашите не се виждат . Като избера обаче 1 от дистанционното и отива на бг он аир без да го имам изобщо в листата :)

Орл

Колеги,
искам да попитам - от вчера има липси по DVB-T излъчваните канали-Нова, БТВ ? Сега Пресканирах и на PC-то - същото? Не знам дали има значение - Приемника е SRT8105, a PC-то е с Kworld .
;;601

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания