Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Търся хора за тест на IPTV софтуер който разработвам

Започната от просеико, Юни 27, 2026, 12:24:10 AM

« назад - напред »

просеико

Здравейте на всички,

Търся хора да тестват BGPVR – IPTV платформа, която разработвам. :c040:

Най-много ми трябват тестове на MAG Linux боксове като MAG254/256/322/324/420/424/520/524/540/544, TH100/TH200/TH300 и Android TV/box/tablet, enigma2, но ако някой иска да разцъка и потребителския уеб портал, също ще е полезно. Разработвам и приложение за Samsung TV и LG TV, но не са готови все още...

Пренаписах доста неща по Stalker/MAG частта, така че ме интересува най-вече дали:
- всичко работи нормално
- дали всички бутони отговарят и работят както трябва
- превюто и fullscreen режимът дали работят нормално
- грешки и проблеми

Android приложението вече изглежда доста стабилно очаква одобрение за последната версия, но пак ще съм благодарен за обратна връзка, ако има насичане, забиване или проблем при заключване/фон и всякакви други проблеми и предложения

Наскоро направих и Telegram група за BGPVR: https://t.me/bgpvr Там може директно да пишете, да пращате снимки, видеа, идеи или проблеми.

След като приключа основната разработка, софтуерът ще бъде безплатен за лична употреба.

Ако нещо се счупи, пишете ми в телеграм групата или на https://pvr.bgpvr.com/feedback за по-бърза реакция:
1. Какво устройство ползвате
2. Къде сте били в приложението/портала
3. Какво точно се случи

Всеки който желае да тества нека да ми пусне ЛС или да пише в групата в телеграм  ;;650

Veskop

Телеграм нямам, не мисля и да имам! :) Мога да пробвам приложението на:
Андроид ТВ - Панасоник ОЛЕД, Андроид боксове няколко вида, сертифицирани , актуални като хардуер и скъпи! Самсунг ТВ - два модела, на по няколко годинки. Тук не са споменати ( предполагам, причината я знам :)), но все пак -  всички носими у-ва на  Apple ( iPad, MacBook, iPhone ) + Apple TV 4K - последните две генерации.

PS. ПлейлистИте които ползвам са m3u8.
Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка!

просеико

Цитат на: Veskop;611083Телеграм нямам, не мисля и да имам! :) Мога да пробвам приложението на:
Андроид ТВ - Панасоник ОЛЕД, Андроид боксове няколко вида, сертифицирани , актуални като хардуер и скъпи! Самсунг ТВ - два модела, на по няколко годинки. Тук не са споменати ( предполагам, причината я знам :)), но все пак -  всички носими у-ва на  Apple ( iPad, MacBook, iPhone ) + Apple TV 4K - последните две генерации.

PS. ПлейлистИте които ползвам са m3u8.

Чудесен хардуер за тестване! 🙌

За Android TV и Android боксовете — директно сваляне на APK-то (за последната версия за предишната директо от google play - инсталира се като всяко друго приложение.

За Samsung ТВ — работя по Tizen версия, но по-старите модели (преди 2019-20) може да не са поддържани от Samsung store-а. Ако ги пробваш — ще съм благодарен за обратна връзка кои модели работят. Ще ти пратя линк.

За Apple устройства (iPhone, iPad, Apple TV) — засега не поддържам iOS/tvOS. Планирам го за в бъдеще, когато останалите платформи се стабилизират напълно.

M3U8 плейлисти се поддържат напълно — въвеждат се от настройките в приложението.

За обратна връзка без Telegram — можеш да драснеш директно тук в темата или на ЛС. :)

tedo

Здравей ,
Имам едно LG с  Андроид и мога да помогна с тестовете .

TUISTERa

Цитат на: tedo;611087Здравей ,
Имам едно LG с  Андроид и мога да помогна с тестовете .
Я пак, кой е тоя модел на LG с ANDROID :)

gentu

Philips, 2021/22 Philips UHD Android 11 TV
Не работи на устройството ви - това ми дава за моя ТВ, какво трябва да кача ръчно!
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

просеико

Цитат на: gentu;611090Philips, 2021/22 Philips UHD Android 11 TV
Не работи на устройството ви - това ми дава за моя ТВ, какво трябва да кача ръчно!

Здрасти,

Philips Android TV устройствата понякога не се показват като съвместими в Google Play — за момента решението е да инсталирате приложението ръчно (sideload):

Вариант 1:
На Philips TV отиди на Настройки → Предпочитания на устройството → Сигурност и ограничения → Неизвестни източници → включете за браузъра
Отвори браузъра на телевизора и отиди на: pvr.bgpvr.com/app.apk
Изтегли и инсталирай файла
Приложението ще се появи в лаунчера на телевизора.

Вариант 2:
Ако браузърът на телевизора не поддържа директно изтегляне, може да инсталираш Downloader от Play Store и да въведеш същия адрес

Работя по решение, което ще позволи инсталацията директно от Google Play за Philips устройства в следващата версия.

Мерси за информацията. Ще ти пратя код за тест

Veskop

Така, на прима виста, за няколко минути ползване.

1. Приложението не може да се инсталира от ГП, казва, че не е съвместимо с никое от у-вата ми.
2. Инсталирах го ръчно, версията не е ъп-то-дейт
3. Интерфейса на приложението е over scanned, примерно иконката за профил е извън екрана.
4. Навигацията е неосъществима с този син цвят, няма индикация в мое меню си и не знаеш къде ти е маркера.
5. Хоум скриина ми е доста претрупан, разбъркан и объркващ.
6. Пробвах да пусна някой канал, не успях, врът-врът, и хоп, само ЗВУК! :)
( нета ми е 300мбита) , така че, за качеството на картината нямам наблюдение.

Теста е извършен на Nvidia Shield Pro.

Veskop

Филмите от "филмотеката" също не работят. Пробван филм - Баш майстора. Опитах да сменя темата със светла, някак си налучках кое е менюто, тък като както казах, с тази синя тема не се вижда маркер върху кое меню си -  не се промени.

Мартинския

Мога да тествам на enigma2 с XStreamity плугина и на Самсунг ТВ когато е готово.
София: emme esse 100 cm, SkySat H-H на OCTAGON SF8008, Blizoo, A1 Xplore TV Smart, EDISION OS MiniPlus, XMART-6K-T95Z
Северозападa: emme esse 80 см, SkySat H-H на Vu+ Solo SE V2, A1 80 cm + SRT ANT 45 на EDISION Piccollino S2, А1 Net Box

tok82

extrend et4000;5xdm500s;1xdb500-c;cryptobox 500hd;1x ariva 102e;1 x goldenmedia black;3,60m,1,50m,2x1m antena linear motor superjack18;mag250

просеико

Цитат на: Veskop;611095Така, на прима виста, за няколко минути ползване.

1. Приложението не може да се инсталира от ГП, казва, че не е съвместимо с никое от у-вата ми.
2. Инсталирах го ръчно, версията не е ъп-то-дейт
3. Интерфейса на приложението е over scanned, примерно иконката за профил е извън екрана.
4. Навигацията е неосъществима с този син цвят, няма индикация в мое меню си и не знаеш къде ти е маркера.
5. Хоум скриина ми е доста претрупан, разбъркан и объркващ.
6. Пробвах да пусна някой канал, не успях, врът-врът, и хоп, само ЗВУК! :)
( нета ми е 300мбита) , така че, за качеството на картината нямам наблюдение.

Теста е извършен на Nvidia Shield Pro.

Благодаря ти, Veskop, за подробния тест — наистина оценявам, че отдели време и описа всичко толкова конкретно.

Обнових всичко по твоите забележки — благодаря още веднъж, тестът ти беше много полезен! Новата версия вече е налична в Google Play (просто обнови приложението; ако Play още не я показва, ето я директно: https://pvr.bgpvr.com/app.apk).

Какво е оправено:

Видеото на Nvidia Shield вече трябва да тръгва нормално (беше бъг само за Shield — една настройка форсираше грешен графичен режим и оставаше само звук). Това беше най-важното.

Маркерът на фокуса е изцяло преправен — вече има ясен бял пръстен с меко сияние около избрания елемент, така че винаги се вижда къде си в менюто. Старото синьо почти не личеше на синята тема, сега изпъква.

Оправен е и overscan-ът — добавих безопасни полета за телевизори, така че интерфейсът (вкл. иконката за профил) вече не се отрязва по краищата на екрана.

Смяната на темата също работи както трябва (преди беше трудно, защото не се виждаше фокусът — сега трябва да се вижда).

Остава да догледам филмите от филмотеката — при теб ,,Баш майстора" не тръгна; проверявам конкретния източник, за да го оправя. Ако ти се занимава, пробвай пак с новата версия и ми кажи кои точно филми не вървят.

Пробвай и кажи как ти се струва вече, особено навигацията с дистанционното. :s101

Veskop

Набързо, след ъпдейтa. Сега е е underscanned, каналите отново не работят.
Утре ще пробвам на Dune HD Homatics Box R 4K Plus, че съм го разкачил да сложа нЕвидията!

PS. Баш майстора е като телевизията, няма грешка, но има само звук.
ПС 2. Гугъл плей показва приложението, но казва, че нито едно мое у-во не го подържа.

ogibo

@просеико
Ако все пак те интересува, макар че липсва в списъкът от "приемници", на Amazon Fire TV Stick 4K Plus се инсталира, но не тръгва. Просто стои сив екран. Малко по-късно ще пробвам на телевизор TCL.

sasho1bs

Здравейте, аз съм с Mag524, и ако желаете бих тествал.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания