Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

USALS vs DISEqC 1.2

Започната от Pirat, Май 22, 2026, 05:08:17 AM

« назад - напред »

Pirat

Незнам какво ви е мнението но като че ли DISEqC 1.2 мотора спира по точно на максимума на сигнала от колкото с USALS протокола въпреки въведените GPS координати...възможно е с промяна на Longitude мотора да е по точен!
dbox2 master

Вас

На USALS няма как да изцедиш слабия сигнал.....от фийдове например. Спира точно и дотам, но ако имаш дори и минимален луфт на мотора, сигналът го няма, особено когато е на ръба.
На DISEqC 1.2 стъпките на отместване са много по-малки отколкото на USALS;;650
triax 110 + h-h motor/ inverto black ultra twin/ edision primo ip S2 265/hevc

Pirat

Цитат на: Вас;610884На USALS няма как да изцедиш слабия сигнал.....от фийдове например. Спира точно и дотам, но ако имаш дори и минимален луфт на мотора, сигналът го няма, особено когато е на ръба.
На DISEqC 1.2 стъпките на отместване са много по-малки отколкото на USALS;;650

Мотора е MG-3900
dbox2 master

Вас

Аз съм с подобен мотор на Skysat и Triax 110. След смяна на пружинките на мотора, кара известно време и се появява луфт. Минимален, но за фийдовете не е добре. С по-малка или алуминиева антена не би трябвало да има проблем. Триакса си е малко тежичък за H-H мотор.

П.С. Пружинките струват стотинки и се сменят лесно.

dzumba

Пичове,приказвате глупости,дали в настройките имате усалс или дисек1.2 е все тая,луфта е константа,ако го има!Дисек1.2 ви дава допълнително творчество!

Вас

Така де, ама като имаш луфт и антената "увисне" с 0.05 и фийда умира, а с дисека можеш малко да я "повдигнеш" и светва отново.

Pirat

Цитат на: Вас;610888Аз съм с подобен мотор на Skysat и Triax 110. След смяна на пружинките на мотора, кара известно време и се появява луфт. Минимален, но за фийдовете не е добре. С по-малка или алуминиева антена не би трябвало да има проблем. Триакса си е малко тежичък за H-H мотор.

П.С. Пружинките струват стотинки и се сменят лесно.

Бай Милен казва нулев луфт на хобота
dbox2 master

dzumba

Цитат на: Вас;610890Така де, ама като имаш луфт и антената "увисне" с 0.05 и фийда умира, а с дисека можеш малко да я "повдигнеш" и светва отново.
А що си мислиш,че при усалс,не може да я повдигнеш?

Pirat

За централните сателити USALS е по точен,но за крайните DISEqC 1.2 е по точен!
dbox2 master

Калито

За всички DISEqC 1.2  е по точен и на Ку банд и на С банд :D
Triax110-23.5E,19E,16E,13E,9E Triax110-36E,39Е,42Е Triax110-52Е,46Е 90см-4.8Е,1.9Е,0.8W,80см-80Е
GIGABLUE ULTRA UE 4K,EDISION OS MIO+ 4K,OCTAGON SF8008 4K, ZGEMMA H7S 4K,SUNGATE TITAN 4K,SENATOR HULK 8K,TIGER ONE BILLION V2 ALEXANDER 8K,(SPIDER T21 PROMAX 8K NASHARE2)

dzumba

Цитат на: Pirat;610893За централните сателити USALS е по точен,но за крайните DISEqC 1.2 е по точен!
Така се получава,когато майстора,нищо не разбира!:)

Pirat

Цитат на: dzumba;610895Така се получава,когато майстора,нищо не разбира!:)

Уволнен е:D
dbox2 master

Вас

Цитат на: Pirat;610891Бай Милен казва нулев луфт на хобота

Аз оплаквания от мотора нямам. Ползван е активно от 2014 до 2024. Сега го въртя все по-рядко. Някой фийд или мач, като ми "умре" ИПТВ-то и толкова.

Виж, от оня другия модел Диджи Пауер, Стронг и всичките им варианти, два строших и то с булсатка на тях. Не им е наред платката и изкарват две-три години и дотам.
Въртят на една страна или изобщо не вървят. Имам два такива и се чудя дали да не ги пусна за продажба за 15-20€ и двата. Механично са абсолютно здрави, все пак са въртели 60см.:)

Цитат на: dzumba;610892А що си мислиш,че при усалс,не може да я повдигнеш?

Със сигурност може, ама не и с  приемник, който е с 0.1 градуса на юсалса.

yavor1

Цитат на: Вас;610897Аз оплаквания от мотора нямам. Ползван е активно от 2014 до 2024. Сега го въртя все по-рядко. Някой фийд или мач, като ми "умре" ИПТВ-то и толкова.

Виж, от оня другия модел Диджи Пауер, Стронг и всичките им варианти, два строших и то с булсатка на тях. Не им е наред платката и изкарват две-три години и дотам.
Въртят на една страна или изобщо не вървят. Имам два такива и се чудя дали да не ги пусна за продажба за 15-20€ и двата. Механично са абсолютно здрави, все пак са въртели 60см.:)

Със сигурност може, ама не и с  приемник, който е с 0.1 градуса на юсалса.
Проблемът е в релетата, струват няколко € ;;650

dzumba

Цитат на: Вас;610897Със сигурност може, ама не и с  приемник, който е с 0.1 градуса на юсалса.
Всички приемници са еднакви!Ако един греши за даден мотор,всички ще грешат!Управляват се с ток,който за някои ресивери не се променя,но други, с опция Екстра мотор,може да се регулират,но това не влияе на точноста на спиране!Единия ресивер ще завърти за 5 сек.,а другия за 7 сек от т.А до т.Б,но винаги ще спре на едно и също място!Има ли луфт,ще е еднакъв и за двата ресивера!Подмине ли с единия,ще подмине и с другия!
Когато ръчно въвеждаш позициите,значи всичко е объркано,от крив кол до крива траектория!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания