Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Монтаж на сателитна антена в София

Започната от директ, Май 04, 2026, 08:15:46 PM

« назад - напред »

директ

Здравейте,

Търся фирма или специалист за монтаж на сателитна антена в гр. София, район Студентски. Става въпрос за параболична антена с диаметър 2.10 м (руска).

Антената разполага с всички необходими компоненти, но досега е била монтирана на земята в двор, върху вкопана тръба. В момента е необходимо да бъде инсталирана на покрива на пететажна жилищна сграда, като ще е нужна и подходяща стойка за монтаж.

Освен това търся специалист, който може да настрои мотора за работа с няколко сателита.

Моля за оферти, като желанието ми е монтажът да бъде извършен още този уикенд.

dzumba

Трябва да се знае,покривът,керемиден ли е или равен!Разрешение за дупчене от комшиите,има ли асансиорна шахта,има ли калкан за вдигане догоре.Все още е монтирана на старата стойка или е демонтирана,ще се транспортира ли?Каква е целта на мероприятието,кой транспондер или кои спътници се гонят?Да не се монтира,а да няма покритие за този диаметър!Снимка на антената и по точно на стойката и.Чак тогава може да се премине към оферта.

Veskop

Абе, Карлсон, ти не си ли вече дрът за тая работа??? :)
Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка!

директ

Цитат на: dzumba;610778Трябва да се знае,покривът,керемиден ли е или равен!Разрешение за дупчене от комшиите,има ли асансиорна шахта,има ли калкан за вдигане догоре.Все още е монтирана на старата стойка или е демонтирана,ще се транспортира ли?Каква е целта на мероприятието,кой транспондер или кои спътници се гонят?Да не се монтира,а да няма покритие за този диаметър!Снимка на антената и по точно на стойката и.Чак тогава може да се премине към оферта.

Равен покрив. Разрешение има от съседа отдолу, но трябва да се направи културно, за да не плащам ремонти. Има няколко подходящи места за вдигане догоре. Аз се надявам да може и по стълбите и през вратата, но не знам дали е възможно (нямаме капандура, качването на покрива става през терасата). Има асансьорна шахта!

Демонтирана е, аз ще я докарам тия дни до моя адрес. Била е на вкопана стойка (тръба в земята), която няма как да се използва. Тоест трябва да се измисли стойка с тръба с диаметър около 9 см (3.5 инча).

За сателитите малко наизуст, защото съм лаик - Eutelsat 10А и Eutelsat 7B / Eutelsat 7C.

Veskop

Цитат на: директ;610780За сателитите малко наизуст, защото съм лаик - Eutelsat 10А и Eutelsat 7B / Eutelsat 7C.

Не знам какво точно искаш да гледаш, но на трите спътника няма нищо инетерсно. Поне не и на европейския лъч.
Мога да се обзаложа, че можеш да минеш и с един триакс 78, да не говорим, че и с операторска антена, защото вече нищо българско а и европейско не се гледа СТАБИЛНО безплатно! Просто вече не си заслужава!
Само Чък Норис има iPhone с цяла ябълка!

директ

Цитат на: Veskop;610782Не знам какво точно искаш да гледаш, но на трите спътника няма нищо инетерсно. Поне не и на европейския лъч.
Мога да се обзаложа, че можеш да минеш и с един триакс 78, да не говорим, че и с операторска антена, защото вече нищо българско а и европейско не се гледа СТАБИЛНО безплатно! Просто вече не си заслужава!

Конкретно за тези сателити са кодираните фийдове от репетициите на Евровизия. Това което EBU изпращат към партьнорите. От хора с опит знам, че там трябва доста силен сигнал.

Иначе не бих отказал и кодирани фийдове от стортни събития директно от стадиона. Приоритет е скорост. Но те на кои сателити са нямам представа.

dzumba

Цитат на: директ;610780Аз се надявам да може и по стълбите и през вратата, но не знам дали е възможно
Не е възможно!Даже 180см не минава през врата,освен да е много плитка!
Вдигането е отвън,до последната тераса и от там на покрива,поне 4-5 човека са ангажирани,като двама опъват отдолу ,да не се бие по балконите и да се изкриви!Задължително демонтаж на стойката,качва се гола антена!
Най лесно ще я качат алпинисти,имат си опит,но ще е дебело!

pantsiani

Цитат на: директ;610777Здравейте,

Търся фирма или специалист за монтаж на сателитна антена в гр. София, район Студентски. Става въпрос за параболична антена с диаметър 2.10 м (руска).

Антената разполага с всички необходими компоненти, но досега е била монтирана на земята в двор, върху вкопана тръба. В момента е необходимо да бъде инсталирана на покрива на пететажна жилищна сграда, като ще е нужна и подходяща стойка за монтаж.

Освен това търся специалист, който може да настрои мотора за работа с няколко сателита.

Моля за оферти, като желанието ми е монтажът да бъде извършен още този уикенд.

Няма да намериш професионално решение! Има много нюанси. Има да се случват 2 вида работа - железарска и сателитна. Това са различни професии. Антената ти НЕ разполага с всички необходими компоненти. Първо окачването ти не е оригинално и да кажем е компромис, който спокойно може да криви антената, но в твоя случай няма да е фатално. Колът, който трябва да служи за основа НЕ трябва да се забива в покрива, а по вертикална стена, като да се укрепи до шията, където ще се монтира чашата на окачването. Най-добре е да се завари за арматурата на блока. Не искам да давам примери на полетели антени. Даже и да успееш да се справиш с кола и железарската работа, обезопасяването с въже-неръждавейка 1-2 броя е силно препоръчително. Поставянето на срокове е прекалено амбициозно. Даже съм песимист, че ще успееш да стигнеш до проблема с настройката.

Pirat

Намери хора да ти качат антената и някой специалист заварчик за стойката и след това се обади на dzumbata
dbox2 master

pantsiani

Цитат на: Pirat;610794Намери хора да ти качат антената и някой специалист заварчик за стойката и след това се обади на dzumbata

А заварчика откъде да разбере, какво точно трябва да направи? Трябва да се задълбочи човек в темата. Алтернативно е настройчик да бъде консултант на заварчика, но пак има много нюанси в разбирането и укрепването на конструкцията.

директ

Явно първо ще пробвам да я кача и да монтирам стойка и после ще търся настройки. Не разбирам само защо монтиране на вертикална стена ще е по-стабилно отколкото на беттонната плоча на покрива? Всички големи чинии, които съм виждал, обикновено са монтирани на земята...

DIMCHO

Цитат на: директ;610797Явно първо ще пробвам да я кача и да монтирам стойка и после ще търся настройки. Не разбирам само защо монтиране на вертикална стена ще е по-стабилно отколкото на беттонната плоча на покрива? Всички големи чинии, които съм виждал, обикновено са монтирани на земята...

Важното да е здраво закрепена. Този размер на антената при пориви на вятър, натоварването е над 750 кг.
Щом ще е и с мотор, стойката трябва да е строго вертикална.
САТ-TV Стара Загора
0888 45 76 90 , 042 68 08 15
ICQ 52330474
Skype dimcho_64

директ

Явно първо ще пробвам да я кача и да монтирам стойка и после ще търся настройки. Не разбирам само защо монтиране на вертикална стена ще е по-стабилно отколкото на беттонната плоча на покрива? Всички големи чинии, които съм виждал, обикновено са монтирани на земята...

ogibo

Едно е на земята, друго е на покрив. На земята имаш възможност да забиеш кола на един метър дълбочина примерно. Отвесната стена поема ролята на земята. Захващаш кола на три - четири места в стената с шпилки, и вече е стабилно захваната. А както по-горе колегата спомена, не подценявай вятърът на високият покрив. Това са мои лични разсъждения, но аз бих постъпил така. ;;650

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания