Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Питане за EON и телевизор Самсунг.

Започната от oldman, Ноември 02, 2025, 10:04:02 AM

« назад - напред »

oldman

Имам стар телевизор Самсунг с Тизен. Моля за идеи как мога да гледам EON TV на него?
Click 100 cm, Neosat 80, Zgemma H7S, Zgemma H7C.

proharde

Цитат на: oldman;608227Имам стар телевизор Самсунг с Тизен. Моля за идеи как мога да гледам EON TV на него?
Здравей, колега. За да ти се помогне ще трябва повече информация като модел на телевизор, година на производство. С приложение или с ТВ бокс искаш да гледаш ? Преди време имах EON на Tzen Самсунг 2016 и си работеше. Малко бавничко се случваха нещата, но ако не си нервак, всичко е ок. Полгедни в приложенията на телевизора дали го има ЕОN.
Multi: 80E, 42E, 39E, 36E, 28Е, 23E, 19E, 16E, 13E, 9E, 1.9E, 0.8W, CableTv Net1, Blizoo.
Edision Mio 4k+/Vu+ Duo4K /6 x VU+ Zero/3 x VU+ Solo SE V1 and V2, VU+ Uno4k SE, VU+ Zero 4k, VU+ ultimo HD

oldman

Телевизорът е UE48HU7500 от 2014 година. Приложението го няма в списъка. Предпочитам да гледам директно с него, но може и с тв бокс. Преди време качвах едпо приложение смарт *PTV ръчно през IP адрес, но не вярвам да има нещо подобно за български приложения, като еон или б-бокс. Бих се радвал и ако може с коди на сат. приемника.

proharde

Цитат на: oldman;608229Телевизорът е UE48HU7500 от 2014 година. Приложението го няма в списъка. Предпочитам да гледам директно с него, но може и с тв бокс. Преди време качвах едпо приложение смарт *PTV ръчно през IP адрес, но не вярвам да има нещо подобно за български приложения, като еон или б-бокс. Бих се радвал и ако може с коди на сат. приемника.

Телевизора ти не е лош, H серията e с доста добра картина.
1. Щом липсва приложението EON няма да стане, може да провериш за ъпдейт на системата, но според мен няма да може да тръгне защото няма вече поддръжка.
2. Да рутнеш телевизора и да се инсталира osc@m в него.  Трябват ти технически умения и ще отнеме време и тестове. Телевизора има DVB-S  тунер и ще можеш да гледаш до 4 сателита с Diseqc ключ и мултифиид, ще трябва да си намериш читава линия. Картината ще ти кристал. Но ще трябва да чакаш при зареждане, може да забие, чакаш да се рестартира и тн.
3. ТВ бокс- EON Взимаш си операторски бокс, питаш за най - новото и си гледаш, при него има възможност функцията CEC да не сработи, но можеш да превърташ ергенките и игрите на волята.
4.Неоператорски бокс с IPTV - много канали забавяне при мачове, при евтините IPTV портали е ужас и тн. според мен си е пълен т-шак.
5. Приемник с енигма 2 - добър вариант, трябва ти кабелна или сателит. Няма функция за превъртане на канали, но може да си записваш на HDD повечето приемници поддържат и може да им инсталираш като VU+ DUO2 Mutant  и др. .

Дано да съм ти дал насока.
Успех в начинанието.
Multi: 80E, 42E, 39E, 36E, 28Е, 23E, 19E, 16E, 13E, 9E, 1.9E, 0.8W, CableTv Net1, Blizoo.
Edision Mio 4k+/Vu+ Duo4K /6 x VU+ Zero/3 x VU+ Solo SE V1 and V2, VU+ Uno4k SE, VU+ Zero 4k, VU+ ultimo HD

oldman

Благодаря за изчерпателните насоки. Ситуацията при мен е следната:
В момента гледам кабелна с карта на енигмата и сателити с линия.
НО!!
Предстои ни саниране на блока и ще махнат коаксиала и сат. антените. Коаксиала - завинаги! Вместо него - оптика и IPTV. Антената - поне 6 месеца без! Затова търся отсега алтернативи. Имам акаунти за булсат и еон.
Инсталирах КОДИ на згемата с опен пли 9.1, 9.0 и 8.3, но не работи - не възприема бутон ентер - ок.

proharde

Цитат на: oldman;608231Благодаря за изчерпателните насоки. Ситуацията при мен е следната:
НО!!
Предстои ни саниране на блока и ще махнат коаксиала и сат. антените. Коаксиала - завинаги! Вместо него - оптика и IPTV. Антената - поне 6 месеца без! Затова търся отсега алтернативи. Имам акаунти за булсат и еон.
Инсталирах КОДИ на згемата с опен пли 9.1, 9.0 и 8.3, но не работи - не възприема бутон ентер - ок.
Може да направиш следното - ако имаш опция, може да монтираш един приемник с антена временно на друго място и да стриимваш каналите на твоя приемник докато санират и после ще си наредиш пак сетъпа.

Светльо90

Цитат на: oldman;608231Благодаря за изчерпателните насоки. Ситуацията при мен е следната:
НО!!

Ако успеете да подкарате KODI (може да пробвате и с някой друг image за згемата), което да работи горе/долу нормално, има добавка EON PVR. Там може да използвате eon mobile (email и pass) което Ви се полага безплатно ако плащате някаква услуга на vivacom, Ако не Ви е активирано eon mobile, трябва да си го активирате през myvivacom (или както там се казва сега), за да Ви са активни email-a и паролата, с които да се логнете в EON PVR (май може до 4 устройства едновременно, така че и на box-a може да си го подкарате ако Ви се занимава). За връщане през KODI съм писал по темата тук. Иначе ако си плащате EON, за тв бокс си има приложение, в което може да си връщате както трябва.;;650
IPbox 55 HD, Vu+ Zero 4k , Skystar USB HD , мотор Moteck SG-2500A , Triax 110 , LG 55LB730V, LG 55UM7100PLB

oldman

Имам активирано еон мобиле и затова почнах да питам, но с коди ударих на камък. Пробвах и с опенатв - не работи. С хромекаст дали може да стане?

Светльо90

Цитат на: oldman;608238Имам активирано еон мобиле и затова почнах да питам, но с коди ударих на камък. Пробвах и с опенатв - не работи. С хромекаст дали може да стане?

Ако имаш chromecast (или тв бокс с вграден chromecast) можеш да си пуснеш канала през приложението (eon mobile-a) и да си cast-неш канала на chromecast-a на телевизора (едно телевизорче се появява като стартираш канала в приложението долу в дясно), работи доста добре с добро качество(даже може и да си връщаш). Един вид телефон/таблет ти се превръщат в дистанционно, а за мен това е доста удобно. Иначе ако нямаш примерно chromecast (или вграден такъв в tv box), скоро се разрових за алтернатива и има варианти с програмка, която се инсталира на box-a да се cast-не. За жалост повечето са платени, но намерих една, която е безплатна и eon mobile приложението я намира (има я в google play store на  androidtv) - Pigeon Cast - инсталираш я на бокса, отваряш я и вече действаш през eon mobile, работи добре без да сече;;650
IPbox 55 HD, Vu+ Zero 4k , Skystar USB HD , мотор Moteck SG-2500A , Triax 110 , LG 55LB730V, LG 55UM7100PLB

TUISTERa

Цитат на: Светльо90;608240Ако имаш chromecast (или тв бокс с вграден chromecast) можеш да си пуснеш канала през приложението (eon mobile-a) и да си cast-неш канала на chromecast-a на телевизора (едно телевизорче се появява като стартираш канала в приложението долу в дясно), работи доста добре с добро качество(даже може и да си връщаш). Един вид телефон/таблет ти се превръщат в дистанционно, а за мен това е доста удобно. Иначе ако нямаш примерно chromecast (или вграден такъв в tv box), скоро се разрових за алтернатива и има варианти с програмка, която се инсталира на box-a да се cast-не. За жалост повечето са платени, но намерих една, която е безплатна и eon mobile приложението я намира (има я в google play store на  androidtv) - Pigeon Cast - инсталираш я на бокса, отваряш я и вече действаш през eon mobile, работи добре без да сече;;650
Това с каст-а е ок, но за един два пъти, не е за ежедневно ползване от цялото семейство. По-добрия вариант е да си харесаш един бокс от темата за избор на андроид боксове и да оставиш телевизора да бъде това което е - дисплей . 10 годишно смарт устройство си е 10 годишно смарт устройство

гларус_

Цитат на: TUISTERa;608249Това с каст-а е ок, но за един два пъти, не е за ежедневно ползване от цялото семейство. По-добрия вариант е да си харесаш един бокс от темата за избор на андроид боксове и да оставиш телевизора да бъде това което е - дисплей . 10 годишно смарт устройство си е 10 годишно смарт устройство

ЕОН боксовете са железни,повече от 4 години без проблем

Момчил Минков

Цитат на: oldman;608227Имам стар телевизор Самсунг с Тизен. Моля за идеи как мога да гледам EON TV на него?

и моя е UE50HU6900, това не е Tizen, който излезе мисля, че след 2 години. От почти 8-9 години търкалям оскам и гледам директно от сателит, много е удобно, без бокс, ТВ-то "буксува" около минута на всяко пускане, но 4 сателита са си ОК. Гледах БСК с приложение, но сега няма ЕОН...
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания