Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Hellas Sat 39Е - Bulgaria Sat 1 1.9Е

Започната от Сателайт, Март 30, 2025, 04:38:29 PM

« назад - напред »

Сателайт

Здравейте с антена 90.00/100см с мултифийд дали може да се гледат каналите едновременно от Хеллас сат 39Е (А1) и Неосат?.Този см антена дали ще е достатъчен или трябва 120 см антена за по сигурно? Поздрави!

КСГ

Цитат на: Сателайт;605047Здравейте с антена 90.00/100см с мултифийд дали може да се гледат каналите едновременно от Хеллас сат 39Е (А1) и Неосат?.Този см антена дали ще е достатъчен или трябва 120 см антена за по сигурно? Поздрави!

Няма да може, много са далеч двата спътника един от друг

sando80

Цитат на: Сателайт;605047Здравейте с антена 90.00/100см с мултифийд дали може да се гледат каналите едновременно от Хеллас сат 39Е (А1) и Неосат?.Този см антена дали ще е достатъчен или трябва 120 см антена за по сигурно? Поздрави!

Само с троидална антена на теория и то почти в двата края

Посветения

Цитат на: sando80;605060Само с троидална антена на теория и то почти в двата края
Не на теория, а на практика.. И не в двата края.. При мен, в двата края са 0,8 запад и 45,1 изток.. На ТОР 90.. ;;650

Централна северна България.
;;666

ogibo

Кой спътник е "централен" при тази конфигурация? До сега не съм се занимавал с такъв тип антена. Иначе за кефа си съм правил мултифийд и съм се справил без проблеми.

бендо

По пътя на математиката трябва в центъра да е този,който е над теб:s101и да е на строго вертикална стойка,за да е ползваш максимално ефективно:s101;;650и конверторите се редят наопаки на мултифийд с офсет:s101;;650

ogibo

Ясно. Значи не се налага изместване на антената на дясно да речем. ;;650

dzumba

Цитат на: бендо;605075и да е на строго вертикална стойка
За тороидал не е задължително,при малко повече гънки и на нормална антена не е задължително,но за мотор е препоръчително!

бендо

Човек,изплискал си легена от всякъде:;810;;650заприличваш на лачена стара чанта,която си търси някой да я мандръса:lol15:и точно за Н-Н мотор е задължително,ако искаш да покриеш дъгата:lol15:зная го от собствен опит,защото навремето един с гънки като твойте по брой си остави ръцете и викнах неволята и се получи дъгата от 90°Е до 30°W,така,че не бъди у секо гърне меродия;;650

dzumba

Ти четеш ли какво ти препоръчвам!? Има два главоча,изплискали и готови за мандръсане,гледам си се засилил, да си трети! Виждам го твоя опит с неволята,но освен да пишеш глупости,друго не виждам!Когато на крива тръба направиш мотор от 90°Е до 30°W ,тогава ела да броим гънки!

Посветения

Цитат на: dzumba;605078За тороидал не е задължително,при малко повече гънки и на нормална антена не е задължително,но за мотор е препоръчително!
Прав си разбира се.. Както в 98+ процента, когато помагаш..

.. И за колегата с централния спътник.. Тука(при тороидала), такъв няма! Спрягането е в зависимост от двете крайни позиции и геолокацията на антената.. Със сатлекс калкулатора е доста лесно.. ;;650

https://www.satlex.eu/bg/wavefrontier_calc.html

Примерно за Велико Търново.. https://www.satlex.eu/bg/wavefrontier_calc-params.html?satlo_east=45.0&user_satlo_east=&user_satlo_east_dir=E&satlo_west=-0.8&user_satlo_west=&user_satlo_west_dir=E&location=43.07%2C25.65&la=43.07&lo=25.65&country_code=bg

Най-добре е, вместо град, да се зададат точните координати на антената.. ;;650
;;666

бендо

Дзумбич,препоръчвам ти преглед при невролог и скенер на черепната кутия,а с другия колега не споря,аз предполагам идеалния вариант,ясно ми е,че кога нема риба и рако е риба;;650

Калито

Много хирурзи тука бре :)
Triax110-23.5E,19E,16E,13E,9E Triax110-36E,39Е,42Е Triax110-52Е,46Е 90см-4.8Е,1.9Е,0.8W,80см-80Е
GIGABLUE ULTRA UE 4K,EDISION OS MIO+ 4K,OCTAGON SF8008 4K, ZGEMMA H7S 4K,SUNGATE TITAN 4K,SENATOR HULK 8K,TIGER ONE BILLION V2 ALEXANDER 8K,(SPIDER T21 PROMAX 8K NASHARE2)

dzumba

Цитат на: бендо;605096Дзумбич,препоръчвам ти преглед при невролог
Не е останал невролог,който да не съм диагностицирал!Така,че не се бутай у неврологията,щото като влезнеш,е до живот!
Колкото до идеалният вариант,идеално твърдо тяло няма!Идеалното е за модели без гънки,затова се асоцираш там!
По добре,спори с колегите,а не с мен,аз съм ти посочил препоръчителния вариант,защото,когато  го правиш,никога не се получава идеален!Това,че неволята те учи е супер,но по добре ме слушай,та да ти остане време и за забавление!

бендо

Ей пич,кат съм писал Неото съм имал в предвид талавизор,а не оператор,не четеш внимателно и бъркаш,не е добре за всеки,който се има за всезнайко,това е диагноза;;650

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания