Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Тунинг на картина енигма2

Започната от teolink, Декември 30, 2024, 07:00:08 AM

« назад - напред »

teolink

На единия ми приемник има качена хоме буилд версия на Опен пли. При нея в режим на гледане има в левия край номера на канала, а в десния часовник, който не е добре позициониран и с дребен шрифт. Искам да го махна, евентуално да го редактирам. Номера на канала в ляво не ме дразни особено, но няма да е зле ако може и той да се махне.
Въпроса ми е къде трябва да се пипне? В skin.hml или нещо друго?

ДимитърЦЦ

Най вероятно в skin.xml. Но зависи какъв е скина и какви са инсталираните плъгини. Хоумбилд версиите са кофти ако не си ги правил сам.
Аз не бих ползвал такава версия. Не знаеш какво има инсталирано на нея...

Какъв е бокса и каква е причината да не ползваш официален билд?

teolink

Приемника е старо амико и няма голям набор от съвременни имиджи с изключение на опенатв, но той не ми допада. А и да има не се знае как ще се държат. Тук си настроих всичко - шеринг, канали, фаворити, емулатори, автоъпдейт на powervu и поне за известно време не мисля да експериментирам повече. Ще разгледам по внимателно този skin.hml..

ДимитърЦЦ

Цитат на: teolink;603429Приемника е старо амико и няма голям набор от съвременни имиджи с изключение на опенатв, но той не ми допада. А и да има не се знае как ще се държат. Тук си настроих всичко - шеринг, канали, фаворити, емулатори, автоъпдейт на powervu и поне за известно време не мисля да експериментирам повече. Ще разгледам по внимателно този skin.hml..

Виж да нямаш плъгин permanentclock. Ако имаш може да го изключиш от настройките. Иначе в skin.hml, skin_templates.xml, skin_plugins.xml и т.н.

teolink

Оказа се че има плъгин за номера на канала Serv Num с опции за активиране и спиране, така че имам малко напредък, остана ми да се справя само с часовника.

Ачо

И за часовника има Permanent Clock
GIGABLUE QUAD4K TRIPLE,AB PULSe 4K COMBO,OCTAGON SF8008 4K COMBO...
Samsung 65NU7102-4K,Samsung 55Q7FAAUXXH-4K...

ДимитърЦЦ

Цитат на: Ачо;603435И за часовника има Permanent Clock

Вече му го писах по-горе ;)

teolink

Странно, но не виждам такъв плъгин, нито в прозореца на плъгините, нито в менюто за диенсталиране на плъгини, освен да е нещо друго, което да има и тази функция или да е е премахнато или пък сбъгясало. Ще пробвам наново да го инсталирам и задействам.

teolink

Оправих се. Имало е такъв плугин, нямаше го в прозореца, но стигнах до него по фтп и просто изтрих папката.
Донякъде в тази връзка да попитам как се определя колко бр. плугини да се визуализират в плъгин браузера?

ДимитърЦЦ

Цитат на: teolink;603449Оправих се. Имало е такъв плугин, нямаше го в прозореца, но стигнах до него по фтп и просто изтрих папката.
Донякъде в тази връзка да попитам как се определя колко бр. плугини да се визуализират в плъгин браузера?

В кода на плъгина се указва дали и къде да се показва.

teolink

Ако не се показва как се правят тогава настройки за показване или не, както и за позиция на часовника?

ДимитърЦЦ

Цитат на: teolink;603466Ако не се показва как се правят тогава настройки за показване или не, както и за позиция на часовника?

Трябва да го има в сетингите някъде... Но може и да е хакнат зловещо в сборката която се ползва и да се контролира само от скина...

teolink

Ясно. Аз вече го махнах този дето беше в сборката, но от любопитство пробвах да кача друг permanenntclock, който не се показа в прозорчето и затова първо си помислих че може да има лимит в бройката. Това е лесно да се провери с експеримент. Може би плъгина трябва да е за конкретния имидж за да няма главоболия.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания