Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Yettel домашен интернет и телевизия (iptv)

Започната от angelvarna, Юни 29, 2023, 08:25:37 AM

« назад - напред »

bate_dino

Цитат на: vasilstf;588899Точно това се замислих и аз. Вероятно телевизията минава по друг влан, както е при повечето доставчици и е напълно възможно да не се отчита трафик.

Е не  е необходимо отделен ВЛАН ,  все пак преди да излезеш в Интернет си в техния ЛАН,  а сталкера си вероятно са  го вързали с билинга..
ЦитатИ като няма адекватен доставчик, наистина най-добрия вариант остава старлинк. Вече въпроса е дали ще се влияе от метеорологични условия и други дразнители
Относително и всичко зависи ат конкретното място, така или иначе радиовълни и са податливи на външни влияния

Underworld

Точно. Няма смисъл микротика да чертае. Чертал съм 1 седмица на опенврт и резултата от Еон е м/у 2 и 3 гигабайта на час.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Valkov

За да пиша с толкова увереност означава че съм пробвал. Преди време за други цели си взех вивакомския Unlimited 50 който беше с ограничения 50Mbit/s скорост и 100GB/денонощие трафик. Тогава вивакомци имаха и други планове освен 'безлимитните' и тези не бяха много желани та ограничението по скорост не се прилагаше. Миналия септември в къщата за гости в Несебър в която заведох семейството си попаднахме на кофти изградена и конфигурирана локална WIFI мрежа и в стаите ни нямаше покритие. Наложи се да ползвам телефона си като хотспот на който бяха закачени 2 тв бокса, лаптоп, 2 таблета и още 3 телефона. През лаптопа често се налагаше да достъпвам служебния си комп поради уговорка с работодателя че ще помагам при необходимост. Разбира се не отидохме на море да гледаме телевизия но двата бокса правеха по 3-4 часа дневно всеки. На телефона ми беше настроена аларма при достигане на 90GB денонощен трафик. Алармата не се обади нито вернъж а трафика беше в границите на 30-40GB денонощно при мксимално качество на телевизията като немалка част от него се генерираше от дистанционния достъп до работата и таблетите.

bu12tras

Реших вчера да си направя експеримент и пуснах Евроспорт 4К да върви нонстоп до преди малко.... Генерирания трафик за 24 часа е 41GB като има закачени 5 телефона и 2 лаптопа и от единия съм генерирал трафик до служебните компютри около 3 часа. Толкова от мен.
PS : на два от телефоните тубата е работила поне 5 часа.

Гадьо

Цитат на: Българин;588869до  всички математици колко е вашия latency и jitter :s101

Като сървъра е на 300 километра от мен, за 12,73 лв. на месец, ама не мога да разбера това за какво те интересува?

mistor

Да си късаме ли оптиките , където имаме неограничен трафик месечно ? Не знам какви сметки правят някой , но това с "ще получиш неограничен интернет , но не повече от Х трафик дневно " леко ме връща с 20 години назад . А и ако за тази услуга трябва да платя двойно или тройно , нека те да си я ползват . Нямат нужда от реклама , че чак и тук да си обясняваме колко кила байти колко струват . Който не му се вярва да си провери колко мобилен трафик може да прави месечно в роуминг и колко в бг . После да си свери часовника как точно се смята роуминг трафика , при роуминга е трудна измамата защото първичния закон е регламента на ЕС .
Иначе как в някой мобилен оператор , HD-to прави 5-6 , а не 12Мбитс е ясно . Да си го гледат със здраве . Абонирайте се , тъпчете им джобовете и не се чудете защо някой монополист може да предложи 100+ тв канала за 8лв . Те правата не могат да им платят за тези 8лв , но пък си ги избиват от трафика . Няма нужда да цитирам Мечо Пух

гледамтв

Знам защо мълчат колегите, които имат като мене списък от ТОП 100 клиенти с най голям трафик на дневна база. Не мога да го постна по разбираеми причини, но това е под 1% от клиентите, които правят повече от 100GB дневно. Скоростта е ограничена на 200Mb, но сега има някаква промоция и съм я вдигнал на 500Mb. Реалния шейпър е клиентския рутер, съвсем малко са хората които могат да си направят ефективна мрежа в къщи. Повечето от тези, които превишават 100GB дневно, или гледат камери, или някой отвън им гледа камерите. Разбира се има и ненаситни дърпачи на филми и онези които са от тази категория, най-добре да си имат оптика, но те са много малко.

TUISTERa

Цитат на: гледамтв;588931Знам защо мълчат колегите, които имат като мене списък от ТОП 100 клиенти с най голям трафик на дневна база. Не мога да го постна по разбираеми причини, но това е под 1% от клиентите, които правят повече от 100GB дневно. Скоростта е ограничена на 200Mb, но сега има някаква промоция и съм я вдигнал на 500Mb. Реалния шейпър е клиентския рутер, съвсем малко са хората които могат да си направят ефективна мрежа в къщи. Повечето от тези, които превишават 100GB дневно, или гледат камери, или някой отвън им гледа камерите. Разбира се има и ненаситни дърпачи на филми и онези които са от тази категория, най-добре да си имат оптика, но те са много малко.

Не ми стана ясно - под 1 процент са тия дето превишават 100-те гигабайта ли ? И другото - те не са ли клиенти, или тях може да ги филтрираме ? Договора ти е различен за тях? Или това, че превишават 100-те гигабайта дневно не е чак такъв проблем ? Просто питам, че не мога да разбера...

Аз мога да ти кажа и че са под 1 процент тия дето превишават 1000 минути на месец, ама това не означава, че неограничените минути трябва да са 1000 нали ?

гледамтв

Цитат на: TUISTERa;588932Не ми стана ясно - под 1 процент са тия дето превишават 100-те гигабайта ли ? И другото - те не са ли клиенти, или тях може да ги филтрираме ? Договора ти е различен за тях? Или това, че превишават 100-те гигабайта дневно не е чак такъв проблем ? Просто питам, че не мога да разбера...

Аз мога да ти кажа и че са под 1 процент тия дето превишават 1000 минути на месец, ама това не означава, че неограничените минути трябва да са 1000 нали ?

Тази статистика съм я правил много отдавна и не я гледам от 5 години, но сега я погледнах. Откакто населението мина над 90% на ПОН това не ме вълнува. Мисълта ми беше, че много малко хора имат специфична нужда от повече от 100GB на ден.  Това е зле за нашия бизнес, защото човъркането на телефончетата спокойно става без оптика до дома, а този 1% дето превишават 100-те гиги и те търсят как да го правят без жица.

Българин

Цитат на: mistor;588915Да си късаме ли оптиките , където имаме неограничен трафик месечно ? Не знам какви сметки правят някой , но това с "ще получиш неограничен интернет , но не повече от Х трафик дневно " леко ме връща с 20 години назад . А и ако за тази услуга трябва да платя двойно или тройно , нека те да си я ползват . Нямат нужда от реклама , че чак и тук да си обясняваме колко кила байти колко струват . Който не му се вярва да си провери колко мобилен трафик може да прави месечно в роуминг и колко в бг . После да си свери часовника как точно се смята роуминг трафика , при роуминга е трудна измамата защото първичния закон е регламента на ЕС .
Иначе как в някой мобилен оператор , HD-to прави 5-6 , а не 12Мбитс е ясно . Да си го гледат със здраве . Абонирайте се , тъпчете им джобовете и не се чудете защо някой монополист може да предложи 100+ тв канала за 8лв . Те правата не могат да им платят за тези 8лв , но пък си ги избиват от трафика . Няма нужда да цитирам Мечо Пух
Преди бях на оптика и тв  на ВиВаКоМ 600 mbps неограничен трафик месечно 200тв  плащах  50 лв сега имам 5g от Yettel   50 Mbps 100 GB на ден на интернет  плащам 15 лв от една година. Правилно си казак "Абонирайте се , тъпчете им джобовете и не се чудете защо някой монополист може да предложи 100+ тв канала за 8лв"

Гадьо

Цитат на: Българин;589003сега имам 5g от Yettel   50 Mbps 100 GB на ден на интернет  плащам 15 лв от една година. Правилно си казак "Абонирайте се , тъпчете им джобовете и не се чудете защо някой монополист може да предложи 100+ тв канала за 8лв"

Не се притеснявай, като дойде време за преподписване ще ти ударят балтията! Ходил съм в техен офис с баща ми - техен клиент от години, да преподписва договор, а аз не съм техен клиент, на мен ми предлагат по-изгоден договор защото не съм им клиент, а на него не можело да му предложат същия защото вече е техен клиент! :lol15:

Българин

Цитат на: Гадьо;589007Не се притеснявай, като дойде време за преподписване ще ти ударят балтията! Ходил съм в техен офис с баща ми - техен клиент от години, да преподписва договор, а аз не съм техен клиент, на мен ми предлагат по-изгоден договор защото не съм им клиент, а на него не можело да му предложат същия защото вече е техен клиент! :lol15:
аз не се притеснявам аз съм спокоен човек

mistor

Цитат на: Българин;589003Преди бях на оптика и тв  на ВиВаКоМ 600 mbps неограничен трафик месечно 200тв  плащах  50 лв сега имам 5g от Yettel   50 Mbps 100 GB на ден на интернет  плащам 15 лв от една година. Правилно си казак "Абонирайте се , тъпчете им джобовете и не се чудете защо някой монополист може да предложи 100+ тв канала за 8лв"

А за тези 15лв при нормален оператор щеше да си получаваш поне двойно по-висока скорост , без дневен лимит за обем - абсолютно безгрижие .  Твоята цена монополистите си избиват от фактурите на възрастни и подобни , които 1 байт нямат месечно трафик .

Българин

Цитат на: mistor;589022А за тези 15лв при нормален оператор щеше да си получаваш поне двойно по-висока скорост , без дневен лимит за обем - абсолютно безгрижие .  Твоята цена монополистите си избиват от фактурите на възрастни и подобни , които 1 байт нямат месечно трафик .

Аз грижи нямам ;)

mistor

Цитат на: Българин;589027Аз грижи нямам ;)

Радвам се за теб . Споделяй , изказвай мнения , но не убеждавай другите колко е удачно да си на мобилен интернет при монополистите в сравнение със стандартния оптичен при немонополистите .
Аз очаквах накъде ще завъртиш нещата , но даже не ми е интересно да чета подобни щуротии . За да съм по-конкретен , ще добавя , че всичко което идва от мобилните оператори е 90% далавера .И понеже те вече не са само мобилни оператори , съсипват всички останали , които са доста по-технологично развити и с поддръжка на светлинни години от тях . Съсипват тв пазара , съсипват преноса на данни , прецакват дори собствените си роднини и близки . Не е случайно , че правните им отдели са в пъти по-многочислени и в пъти по-високо платени от тези които са в поддръжката и създаването на продукта .

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания