Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Помощ за изграждане на локална IPTV

Започната от дексър, Декември 27, 2021, 01:47:24 PM

« назад - напред »

дексър

Здравейте на всички!

Весели и светли празници!

Поставих си голяма цел, която бих искал да реализирам, но бих желал да се допитам до вас. Всякаква идея/помощ ще бъде от моя голяма полза.

Та, става въпрос за сграда, тип хотел, която искам да изградя локална IPTV платформа.
Ефекта, който търся е във всяка стая на "инфо канал" ли ще е, на сталкер портал ли ще е да излиза информация за човека, например с програмата му в хотела за деня.
Как си го представях аз (с лимитирани познания в областта) - подкарвам си Министра сървър, който да управлява канали и приемници, пускам си 30бр (толкова са стаите) OBS Studio за т.нар "инфо канали", а останалите канали ги взимам "от някъде" (тук тотално си нямам идея как ще стане).

Моля за вашите идеи как да го направя по-бързо и лесно.

Благодаря Ви предварително!

Чък Норис

В какво точно срещаш трудност, в инфо канала или в самото изграждане? Щом ще е на сталкер, защо ти е "инфо канал", може да изведеш в основното меню букмарк, който да зарежда олекотена версия на уебсайта на хотела, където е програмата за деня. Може да заредиш и RSS фийд. Може да персонализираш съобщенията и т.н. Ако си мислиш, че някой ще ти напише всичко от а до я, а ти само да прибереш парите няма да стане.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

111111

С такива грандиозни идеи отивай на DVB-C + HBBTV.
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

гларус_

Цитат на: 111111;570107С такива грандиозни идеи отивай на DVB-C + HBBTV.

И ако го засекат,че предоставя нелегално съдържание.Да сложи реален приемник в всяка стая,и да не се занимава с щуротии.

дексър

Срещам трудности в това, че е ще е ново за мен. Аз съм мрежар и знам мрежово как да го изпълня. Сталкер (инсталация и конфигуриране никога не съм барал, но ще се уча в движение).
Благодаря ти все пак за насоките, точно това търся - как да персонализирам на ниво приемник информацията, вместо да пускам 30+ канала през ОБС, които ще използват много компютърен ресурс.

П. С. пари от това няма да получа, тъй като го правя доброволно, в опит да вдигнем нивото на предлаганата услуга и да се спасят от фалит. Приемниците и сървърите са дарение както и цялата инфраструктура.

[/B][/B]
Цитат на: Чък Норис;570101В какво точно срещаш трудност, в инфо канала или в самото изграждане? Щом ще е на сталкер, защо ти е "инфо канал", може да изведеш в основното меню букмарк, който да зарежда олекотена версия на уебсайта на хотела, където е програмата за деня. Може да заредиш и RSS фийд. Може да персонализираш съобщенията и т.н. Ако си мислиш, че някой ще ти напише всичко от а до я, а ти само да прибереш парите няма да стане.

дексър

Нямаме избор за момента, тъй като приемниците са андроидчета, нямат DVB-C модул. Иначе към момента така получават и телевизията на въпросното място.

Цитат на: 111111;570107С такива грандиозни идеи отивай на DVB-C + HBBTV.

TUISTERa

Цитат на: гларус_;570108И ако го засекат,че предоставя нелегално съдържание.Да сложи реален приемник в всяка стая,и да не се занимава с щуротии.

Щото ако сложи приемници и ще пуска легално съдържание нали ? Хотела трябва да сключи договор с каналите поотделно според законодателството. Кабелния оператор предоставя сигнала, но не може да преотдава правата на хотела за стаите. На практика кабелната е незаконна в голяма част от хотелите в България

taewu

не може ли да пусне само 1 канал информационен както иска и другото на DVB-T ?
азиатец и половина

vasilstf

Цитат на: taewu;570137не може ли да пусне само 1 канал информационен както иска и другото на DVB-T ?
И какво на DVB-T? Все пак трябва да има и някакво разнообразно съдържание за гостите на хотела.

Чък Норис

Цитат на: дексър;570125Срещам трудности в това, че е ще е ново за мен. Аз съм мрежар и знам мрежово как да го изпълня. Сталкер (инсталация и конфигуриране никога не съм барал, но ще се уча в движение).

Благодаря ти все пак за насоките, точно това търся - как да персонализирам на ниво приемник информацията, вместо да пускам 30+ канала през ОБС, които ще използват много компютърен ресурс.

П. С. пари от това няма да получа, тъй като го правя доброволно, в опит да вдигнем нивото на предлаганата услуга и да се спасят от фалит. Приемниците и сървърите са дарение както и цялата инфраструктура.

[/B][/B]
Ако няма да вадиш пари, не се набутвай в трудни за изпълнения конфигурации. А и в днешно време където всички са набутани в телефони/таблети е абсурдно да се влагат усилия за "инфо канали", освен ако негово величество клиента не настоява. Сайт с добра мобилна версия, който се обслужва локално и една визитка с qr код във всяка стая за бързо зареждане е повече от достатъчно.

dolby

Вярно, че е частен случай, но аз на почивка никога не ползвам тв. Една такава система няма да спаси хотела от фалит, по скоро да се обърне внимание на другите услуги, поне според мен

дексър

Имам питане.

Инсталирах Ministra-та, всичко върви супер.
От ляво вътре в портала има един уиджет за курса на рублата.
Може ли тази част да се персонализира и ако да как.

Как мога да вкарам персонално изречение/я на база телевизор.

vasilstf

Цитат на: dolby;570143Вярно, че е частен случай, но аз на почивка никога не ползвам тв...
Аз като цяло не гледам много телевизия, но като отида в хотел, едно от първите неща е да пусна телевизора и да видя какви телевизии ми се предлагат.

111111

Цитат на: дексър;570145Имам питане.

Инсталирах Ministra-та, всичко върви супер.
От ляво вътре в портала има един уиджет за курса на рублата.
Може ли тази част да се персонализира и ако да как.

Как мога да вкарам персонално изречение/я на база телевизор.

Като прочетеш упътването за настройките.

Андроид приемници и министра, за какъв гявол ти е това?
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

дексър

Ами четох ги, но откровенно не се ориентирам, затова и питам.
Затова ще съм и благодарен, ако някой удари рамо.

За момента го правим с каквото разполагаме (андроидски приемници в случая).
Скоро бъдеще ще получим и MAG приемници.

Цитат на: 111111;570151Като прочетеш упътването за настройките.

Андроид приемници и министра, за какъв гявол ти е това?

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания