Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Програма за управление на умни устройства

Започната от oldgraf, 20-10-2021, 18:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Гадьо

Някой ползвал ли е Sonoff iHost  https://sonoff.tech/product/gateway-and-sensors/ihost/чудя се дали да взема едно такова, вече ползвам техните термометри и zigbee суичове, както и сенсор за човешко присъствие. Като наближи зимата мисля да сложа и техните вентили за парно. Иначе пише че може да се инсталира и Home Assistant евентуално. Не знам заслужава ли си да се взима или да си карам на техния облак?

111111

Брех тез китайци пишеш на няколко за умен водомер...
И след месец...
https://www.aliexpress.com/item/1005007353486146.html
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

TUISTERa

Търсенето определя предлагането, те го знаят най-добре...

лз1ицо

Чрез софтуера на TUYA , smart life може ли да има обвързаност между ключа, релето и RF433 бутона:
примено:
1
когато ключа е изключен колкото и да натискаш RF бутона, да НЕ сработва релето.
когато ключа е включен и да натиснеш RF бутона, да сработва релето.
2
когато изключиш ключа релето да остане включено за определено време (5 минути) и след това спира
когато включиш ключа тръгва релето.

Моля да се отбележи написал съм Ключ, а не Бутон.

Пробвах доста варианти от TUYA , smart life:
Inching, създавах сцени отложени стартове и нищо по този казус немога да направя.
Създадох проект в https://eu.platform.tuya.com регистрирах ключовете командвам ги през PC, но немога да реша този проблем.
Моля за помощ някой ако има идей да помага.

111111

Цитат на: лз1ицо;602342Чрез софтуера на TUYA , smart life може ли да има обвързаност между ключа, релето и RF433 бутона:
примено:
1
когато ключа е изключен колкото и да натискаш RF бутона, да НЕ сработва релето.
когато ключа е включен и да натиснеш RF бутона, да сработва релето.
2
когато изключиш ключа релето да остане включено за определено време (5 минути) и след това спира
когато включиш ключа тръгва релето.

Моля да се отбележи написал съм Ключ, а не Бутон.

Пробвах доста варианти от TUYA , smart life:
Inching, създавах сцени отложени стартове и нищо по този казус немога да направя.
Създадох проект в https://eu.platform.tuya.com регистрирах ключовете командвам ги през PC, но немога да реша този проблем.
Моля за помощ някой ако има идей да помага.

IF THEN ELSE диаграма си направи, няма как да създаваш условия които да не се спазват.

или минаваш на TASMOTA/ESPEasy/ESPHOME и други алтернативи
Подпис от долоподписания

лз1ицо

Цитат на: 111111;602347IF THEN ELSE диаграма си направи, няма как да създаваш условия които да не се спазват.

или минаваш на TASMOTA/ESPEasy/ESPHOME и други алтернативи

диаграма ---> ще рече схема, тя е ясна. В случая искам да избегна 5V захранване и реле 5V което ще седи през голяма част от времето затворено. Ключа на прозореца отива на мястото на Пуск ключ. Пускането ще става чрез RF 433 бутона.

Диаграма ---> ще рече алгоритъм и той е ясен. прозореца е отворен Wifi релето НЕ сработва. Прозореца е затворен Wifi релето сработва.

съжалявам на ръка я нарисувах.

С ESP съм се занимавал специално за такива проекти стигам го MQTT server високо платени за 5 бита информация. не си заслужава. Със закупуването на такива играчки идва и IOT, MQTT .....сървар

mistor

Не е ли прекалено това за да ти работи една елементарна схема + правило което даже не е сложно ? Условията са малко на брой , крайния консуматор е само един . От това което си нарисувал има един консуматор + един прозорец (условно ключ) + един wifi с контактор .
Набързо го погледнах и според мен бих ползвал само едно устройство на което да му създам правила за включване и изключване .  
Консуматора е 2kW . Имаш и прозорец който желаеш да е в схемата .  Няма ли да е по-лесно да ползваш примерно Sonoff Dual R3 ? Прозореца ще ти е на S1 . На S2 може да е нещо друго . Та от цялата схема бих изхвърлил доста неща

111111

Цитат на: лз1ицо;602353диаграма ---> ще рече схема, тя е ясна. В случая искам да избегна 5V захранване и реле 5V което ще седи през голяма част от времето затворено. Ключа на прозореца отива на мястото на Пуск ключ. Пускането ще става чрез RF 433 бутона.

Диаграма ---> ще рече алгоритъм и той е ясен. прозореца е отворен Wifi релето НЕ сработва. Прозореца е затворен Wifi релето сработва.

съжалявам на ръка я нарисувах.

С ESP съм се занимавал специално за такива проекти стигам го MQTT server високо платени за 5 бита информация. не си заслужава. Със закупуването на такива играчки идва и IOT, MQTT .....сървар

Това което опитваш е същото като на TRV крана при отворен прозорец

Това което си начертал е схемата на окабеляване,
а не диаграма на действие.
Flow-chart на английски, е нещото като това https://www.zenflowchart.com

когато имаш такова нещо, и почнеш да следиш логиката на изпълнение,
ще стигнеш много бързо до гредата която те спъва.
Подпис от долоподписания

лз1ицо

Цитат на: 111111;602368Това което опитваш е същото като на TRV крана при отворен прозорец

Това което си начертал е схемата на окабеляване,
а не диаграма на действие.
Flow-chart на английски, е нещото като това https://www.zenflowchart.com

когато имаш такова нещо, и почнеш да следиш логиката на изпълнение,
ще стигнеш много бързо до гредата която те спъва.

Страшна диаграма начертах сложен проект.
Диаграмата е без захранване 5V и реле 5V, както би трябвало да работи това WIFI smart rele.

111111

Цитат на: лз1ицо;602369Страшна диаграма начертах сложен проект.
Диаграмата е без захранване 5V и реле 5V, както би трябвало да работи това WIFI smart rele.

А къде са релетата?
Подпис от долоподписания

лз1ицо

Цитат на: 111111;602394А къде са релетата?
както би трябвало да работи това WIFI smart rele.

дрим

Ако всичките тези компоненти се прекарат пре HA, една автоматизация няма ли да реши заданието?

Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

лз1ицо

Цитат на: дрим;602399Ако всичките тези компоненти се прекарат пре HA, една автоматизация няма ли да реши заданието?

Не го разбирам "пре HA"

mistor

гледамтв

Като стана въпрос за Home Assistant, вчера ми се брикна след опит за ъпгрейд на супервизора . След рестарт успях да го вкарам в режим "Unhealthy system - Supervisor update failed"
Тук е описан проблема и как се оправя:
Supervisor was not able to update.

Онези които вчера са проспали ъпдейта днес няма да имат проблеми, но аз бях принуден да върна бекъп от предия ден и загубих малко статистика.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания