Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Програма за управление на умни устройства

Започната от oldgraf, 20-10-2021, 18:56

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Момчил Минков

Цитат на: дрим;593052С Tasmota на ESP32 не става за HA bluetooth-proxy.
а това: https://www.youtube.com/watch?v=oJmDRkKnzFc
.
.
.

ммм, явно с някакъв ъпдейт май веке не работи...
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

дрим

До сега сумати години бях с къстъм фърм на Шаоми термометрите и Тазмота на esp32, което чете данните през bluetooth и ги пращаше на HA през MQTT протокола. Това бачка на змей, няма никакви грижи и до днес. Но сложих няколко LED контролера с bluetooth управление и се чудих как да ги интегрирам с HA, единствения начи за мен беше да префлашна esp32 с ESPhome фърм. Но там се получи другия проблем, загубих връзка с термометрите, та затова ги върнах на стоковия, защото само так бачкат с xiaomi BLE интеграция, като им свалих ключа по описания метод чрез DO ACTIVATION, та по този начин мина повторната аутентикация.

Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

Underworld

Цитат на: дрим;593060До сега сумати години бях с къстъм фърм на Шаоми термометрите и Тазмота на esp32, което чете данните през bluetooth и ги пращаше на HA през MQTT протокола. Това бачка на змей, няма никакви грижи и до днес. Но сложих няколко LED контролера с bluetooth управление и се чудих как да ги интегрирам с HA, единствения начи за мен беше да префлашна esp32 с ESPhome фърм. Но там се получи другия проблем, загубих връзка с термометрите, та затова ги върнах на стоковия, защото само так бачкат с xiaomi BLE интеграция, като им свалих ключа по описания метод чрез DO ACTIVATION, та по този начин мина повторната аутентикация.

Тия сензорчета издържат ли навън? Гледах им описанието и доколкото си спомням оперативната им температура не беше много ниска. Пробвал ли си ги при минус? Имаче бих и аз изнесъл едно отвън.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

TUISTERa

Доколкото виждам мери от 0 градуса, тоест няма минус отпред на дисплея. Това обаче не значи, че няма да изпраща данни ако е под нулата, най-добре един във фризера за тест :)

spaice

Цитат на: дрим;592326Друг съвет, като има отделна машина за HA, мой съвет е да сложиш директно HAOS, прави всеки комп супер острилка, инсталира се елементарно, не се занимаваш с репозиторита и нямаш надписи, че версията на HA не е официално поддържана.
Има ли функционални разлики между HAOS на отделна машина и версията за контейнер?

дрим

Цитат на: Underworld;593081Тия сензорчета издържат ли навън? Гледах им описанието и доколкото си спомням оперативната им температура не беше много ниска. Пробвал ли си ги при минус? Имаче бих и аз изнесъл едно отвън.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Единият сензор е навън трета година (разбира се на сухо под стряхата), по спомен миналата зима имаше отрицателни отчитания, но да не се заблуждавам :s101
Единственият проблем е, че на студено по-често му сменявам батерията, студа яко я яде :)

п.п. За бърз тест бутнах единия сензор във фризера, има отрицателни стойности.

Цитат на: spaice;593083Има ли функционални разлики между HAOS на отделна машина и версията за контейнер?

Не съм забелязал разлики дори и визуални, поне за интеграциите които ползвам, а те не са малко.
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!

mistor

Тези xiaomi-та , лично на мен не ми харесват . Няма смисъл подробно да обяснявам защо , но основното е , че 3 от 6бр не светнаха изобщо след като им се изтощиха батериите (9 месеца) . От половин година ползвам Sonoff SNZB-02D (zigbee) . Имам Zigbee dongle и всичко се случва без допълнителни гимнастики . Дисплея е по-голям от този на Xiaomi-то , отчита отрицателни температури до -10 , а разликата в цената не е голяма .

дрим

На тези шаомита, изобщо не ми дреме какво показва дисплея, важно ми е какво изпраща като данни, от 3+ години ги ползвам и нямам забележки. Тези дето не са ти светнали, пиши на лични да ти кажа адрес да ги пращаш, ако искаш :)

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

111111

Цитат на: mistor;593122Тези xiaomi-та , лично на мен не ми харесват . Няма смисъл подробно да обяснявам защо , но основното е , че 3 от 6бр не светнаха изобщо след като им се изтощиха батериите (9 месеца) . От половин година ползвам Sonoff SNZB-02D (zigbee) . Имам Zigbee dongle и всичко се случва без допълнителни гимнастики . Дисплея е по-голям от този на Xiaomi-то , отчита отрицателни температури до -10 , а разликата в цената не е голяма .

12$ (без транспорт) за този Соноф...
че на таз цена купих 4 ксиомита.
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

mistor

Цитат на: 111111;59313512$ (без транспорт) за този Соноф...
че на таз цена купих 4 ксиомита.

Разбира се , че са по-скъпи - дисплея е по-голям , истинско zigbee , а само времето ще покаже колко ще държи батерията в сравнение с ксиомитата . Просто споделих и друга алтернатива .

Цитат на: дрим;593129На тези шаомита, изобщо не ми дреме какво показва дисплея, важно ми е какво изпраща като данни, от 3+ години ги ползвам и нямам забележки. Тези дето не са ти светнали, пиши на лични да ти кажа адрес да ги пращаш, ако искаш :)
Ако нямаш нужда от дисплей има и други такива без дисплей . Ще потърся някое неработещо , а като гледам работещите скоро ще угаснат , така че скоро ще ти подаря играчки за забавление . :)

гледамтв

Някой купувал ли е нещо от тук. Продават префлашнати IoT устройства, съвместими с HA.

111111

Цитат на: гледамтв;593227Някой купувал ли е нещо от тук. Продават префлашнати IoT устройства, съвместими с HA.

Не са префлашнати така си ги произвеждат.

https://github.com/openshwprojects/OpenBK7231T_App
доста от съвместимите с този чип се продават по евтино и се флашват безжично.
Подпис от долоподписания

Момчил Минков

Цитат на: 111111;593236Не са префлашнати така си ги произвеждат.

https://github.com/openshwprojects/OpenBK7231T_App
доста от съвместимите с този чип се продават по евтино и се флашват безжично.
безжично, ама тряя пускаш сървър, опенбекен-а съм го правил до сега с разпояване, флашване и запояване - не съм се изтъркъл... НО... нещо малко по-куцо е от тазмотата... иначе върпи работа и праща по MQTT. Закъчих на един пауър монитор едно DHT11, и след определено време - спира да отчита (меря консумация на хладилник с фризер, а DHT-то е лепнато на питата отзад) след изключване/включване - се оправя. Може самия DHT да е калпав... :s101
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

гледамтв

Цитат на: Момчил Минков;593250безжично, ама тряя пускаш сървър, опенбекен-а съм го правил до сега с разпояване, флашване и запояване - не съм се изтъркъл... НО... нещо малко по-куцо е от тазмотата... иначе върпи работа и праща по MQTT. Закъчих на един пауър монитор едно DHT11, и след определено време - спира да отчита (меря консумация на хладилник с фризер, а DHT-то е лепнато на питата отзад) след изключване/включване - се оправя. Може самия DHT да е калпав... :s101

Точно това питах, ако някой ги е пробвал тези неща, какви бъгове имат, щото цената им не е много по-голяма от алито. Например, подобен на  този плуг  
 съм го купувал от алито за почти същата цена. Друг въпрос е, ако искаме да си играем да ги тасмотираме, то и гумите на колата преди си ги сменях сам, ама сега не ме кефи. Отделно, да го разглобиш без да го счупиш, мисията невъзможна - пластмасата им е по-тънка от опаковките с кисело мляко. За безжично тасмотиране съм чувал, но не съм си играл да го пробвам.

ПП. Е добре де, не е същата цената, проверих, за 24лв. съм купил не един а два плуга заедно с шипинга, ама все тая.

111111

https://github.com/tuya-cloudcutter/tuya-cloudcutter
и подобни
не е нужно да е Tasmota може да е ESPHome или ESPEasy
ESPEasy за сега ми е най отгоре в класацията потребителско ориентирано.
Подпис от долоподписания

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания