Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Neta HD8400

Започната от Атанас 82, Август 27, 2021, 02:16:28 PM

« назад - напред »

Атанас 82

Здравейте имам един цифров приемник Neta HD8400 , който искам да използвам с кабелна телевизия на СКАТ тъй като техните нямат HDMI изход. Свързах приемника с телевизора и към мрежата на СКАТ , пуснах го да сканира и си намери всички програми. Пролема , че всички са заключени.
 Първия ми въпрос е как да сложа картата, понеже влиза както с чипа нагоре така и с чипа надолу. Когато я вкарам с чипа надолу и вляза в менюто Conax CA ми изписва " Няма поставена карта". Когато я завъртя с чипа нагоре променя надписа на "Проблем с картата - проверете я"
Това го прави и с двете карти които имам. Картите са на Grifin
Освен това ми изважда едно съобщение " Уважаеми клиенти, нямате достъп до тази услуга, тъй като не е платена Тел 070042142" . Набрах номера и се оказа че това е номер на MSAT. Предполагам , че приемника е заключен. Ако е така има ли вариант да се отключи?

sasho1bs

Много ясно че няма как да стане с друга карта която е за друга кодировка.Имат си техни приемници за HD каналите.Най добре си вземи ка модул към тях и си гледай .

Атанас 82

Цитат на: sasho1bs;564374Много ясно че няма как да стане с друга карта която е за друга кодировка.Имат си техни приемници за HD каналите.Най добре си вземи ка модул към тях и си гледай .

Проблема е, че нямат HD приемници. Ка модул не ми върши работа понеже имам някакъв проблем с телевизира и през 15 минути дава грешка на модула. Във форума ме посъветваха да си взема цифров приемник на Нета и да го използвам вместо оригиналния. Този ми го продадоха за отключен но явно не е

Дедал

Имам два такива (купени "на старо") и съм ги ползвал без проблеми в мрежата на Скат . Сега обаче са при родителите ми и няма как да пробвам - прави ли му връщане към заводски и с каква версия на софта са?

Ламерът

Нетата работи само с карта конакс. Ако ти ги сменят с конакс ще работи.
Рускиня 2,10 с Invacom ADF-120 и SNF-031 ; Tecatel 120см за 36е и 39е ; Paraclipce 180см легнал зимен сън ;)

Атанас 82

Цитат на: Дедал;564383Имам два такива (купени "на старо") и съм ги ползвал без проблеми в мрежата на Скат . Сега обаче са при родителите ми и няма как да пробвам - прави ли му връщане към заводски и с каква версия на софта са?

Заводските настройки му ги върнах но същата работа. За версията на софта записах каква е , но и не намерих никъде файл да го преинсталирам. Ако имаш firmware или линк от къде да го сваля давай :)

Цитат на: Ламерът;564390Нетата работи само с карта конакс. Ако ти ги сменят с конакс ще работи.

Ще пробвам да видя дали ще ми сменят картата с конакс но като знам какви са неуслужливи надали ще ми се случи, лошото е , че на село нямаме много алтернативи.

Дедал

Доколкото се сещам работеха и с Грифин - сигурен ли си , че картата е активна/работи?
Случвало ми се е да спира някоя карта (плащам 4 бр.)и се налага да им звъня да я рестартират и да седи известно време на БНТ1 (не ХД версията).

То нов съфтуер за тия няма , както и за други турски произведения (като тв на Вестел под различни марки).

Атанас 82

Цитат на: Дедал;564409Доколкото се сещам работеха и с Грифин - сигурен ли си , че картата е активна/работи?
Случвало ми се е да спира някоя карта (плащам 4 бр.)и се налага да им звъня да я рестартират и да седи известно време на БНТ1 (не ХД версията).

То нов съфтуер за тия няма , както и за други турски произведения (като тв на Вестел под различни марки).

Работят картите пробвах ги на Ka Модул и два приемника на СКАТ. То като се замисля не държа на нов firmware. Идеята с преинсталиране на firmware ми е по скоро да премахна някакво заключване към MSAT

Дедал

v2.4.14 е на единия от моите версията - другия пак му е заминело захранването и няма как да го видя, но едва ли е различна.
Виж да не е някоя опция в раздел "сервиз"- "operator settings"

Атанас 82

Цитат на: Дедал;564423v2.4.14 е на единия от моите версията - другия пак му е заминело захранването и няма как да го видя, но едва ли е различна.
Виж да не е някоя опция в раздел "сервиз"- "operator settings"

Благодаря утре ще погледна и ще кажа как е при мен

Атанас 82

[ATTACH]19813[/ATTACH]

[ATTACH]19814[/ATTACH]

Ето я моята версия май е най новата. Все още не ми харесва картата. Явно ще трябва флашване.Декодера има USB на гърба дали преинсталирането му може да се случи през USB или трябва да си направя кабел ?

Дедал

Смени първо картата с Конакс и ако не стане тогава търси начини за префлашване. Виж менюто една позиция при мен е изключена.

Атанас 82

Цитат на: Дедал;564468Смени първо картата с Конакс и ако не стане тогава търси начини за префлашване. Виж менюто една позиция при мен е изключена.

Значи СКАТ ми отказаха да ми сменят картата с довода, че картата ми работи и нямам право да я ползвам в приемник, който не е тяхна собственост. Направих всички настройки като твоите но продължава да държи каналите заключени и да ми вади съобщение да се обадя на номера на МСАТ.
 Та те парите му са 30лв така или иначе и да го убия няма да е голяма зауба. Ако някой има firmware може и по стар и инструкция за флашване моля нека сподели :)

Атанас 82

Сетих се още нещо, което не съм направил. В ситемните настройки на приемника на първия ред е :
" Set OTA Frequency " в това меню има няколко опции

https://drive.google.com/file/d/1WZpxbbt5b-qHqomYgakjAcuNQPHJHts4/view?usp=sharing

и

https://drive.google.com/file/d/1WaHhvRoW7IFWkVwYJdMxw86znSPmhI3n/view?usp=sharing

На първия ред  има само две опции 1 и 2
На втория ред моа да сменя честотата на колкото си искам
На третия ред освен избраната модилация мога да избера "AUTO"
На четвъртия ред мога да променям стойността на Data PID.
Имам съмнения, че може и тук да се крие пролема ако приемника не си получава настройките поради това , че не е настроен на правилната честота и прочие. Някой знае ли тези настройки на СКАТ, че нещо не можах  да ги намеря от менюто на оригиналните приемници.

И видях още нещо , което не можах да променя.

https://drive.google.com/file/d/1WkEAbF0UkEc7SWO8iyVKrViVV_t6-MXk/view?usp=sharing

Над маркирания ред на снимката при колегата е:
All Packets Have NIT - ДА
при мен този ред е неактивен и не мога да го променя

Дедал

Цитат на: Атанас 82;564922Значи СКАТ ми отказаха да ми сменят картата с довода, че картата ми работи и нямам право да я ползвам в приемник, който не е тяхна собственост. Направих всички настройки като твоите но продължава да държи каналите заключени и да ми вади съобщение да се обадя на номера на МСАТ.
 Та те парите му са 30лв така или иначе и да го убия няма да е голяма зауба. Ако някой има firmware може и по стар и инструкция за флашване моля нека сподели :)

Кви са тия простотии ;;basi - казваш им, че ще я ползваш в тв с модул и ти трябва Конакс карта  

Снимките ти не излизат;), но и сега няма как да проверя при мен - под ръка имам един от по0новите им (малки) модели, но той софтуера май си е същия - ще погледна по-късно като съм свободен.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания