Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

EON - Turn Your TV EON

Започната от ЗЗлатев, Април 04, 2021, 08:55:36 PM

« назад - напред »

oldman

В настройки има опция за промяна на резолюцията.
Click 100 cm, Neosat 80, Zgemma H7S, Zgemma H7C.

kozarev123

Нe тръгва на Amazon Fire Tablet, ще чакаме ъпдейт!

ANONIMNIQ

Цитат на: oldman - Септември 05, 2026, 11:06:10 AMВ настройки има опция за промяна на резолюцията.
настройките на кое - на бокса, на старото или на новото приложение? защото сега при пълен сигнал на wifi като от старото приложение сменям настройката за качеството, нищо не се променя, като поработи малко и започва да се влошава качеството на гледания канал.

oldman

Пусни му интернет от телефона,за да видиш къде е причината.
Click 100 cm, Neosat 80, Zgemma H7S, Zgemma H7C.

Underworld

Цитат на: ANONIMNIQ - Септември 06, 2026, 11:42:31 AM
Цитат на: oldman - Септември 05, 2026, 11:06:10 AMВ настройки има опция за промяна на резолюцията.
настройките на кое - на бокса, на старото или на новото приложение? защото сега при пълен сигнал на wifi като от старото приложение сменям настройката за качеството, нищо не се променя, като поработи малко и започва да се влошава качеството на гледания канал.
Проблемът е Wifi усилвателя. Незнам какво представлява това устройство и как усилва WiFi, предполагам визираш wifi repeater, но дори и да то показва 100% обхват скороста и закъснението може да са толкова зле, че да не достигат дори и за HD. Аз бих го махнал или поне сменил местоположението му спрямо основния рутер. Поздрави

ANONIMNIQ

Цитат на: Underworld - Септември 06, 2026, 09:13:22 PM
Проблемът е Wifi усилвателя. Незнам какво представлява това устройство и как усилва WiFi, предполагам визираш wifi repeater, но дори и да то показва 100% обхват скороста и закъснението може да са толкова зле, че да не достигат дори и за HD. Аз бих го махнал или поне сменил местоположението му спрямо основния рутер. Поздрави
Устройството е TP-Link TL-WA854RE и го имам по-малко от седмица. Проблема е от много преди това без никакво устройство. Телевизора към който е бокса се намира в трапезарията, която е свързана с хола. На телевизора в хола, който е съседен на стаята където е рутера няма проблем с EON приложението, устройството съм го вързал в края на хола на границата с трапезарията. Нищо повече не мога да направя за да има стабилна връзка по wifi към бокса, Единственото което си мисля е да им се обадя да сменят бокса с новите устройства, ако това евентуално помогне.

Underworld

Цитат на: ANONIMNIQ - Септември 06, 2026, 10:04:24 PM
Устройството е TP-Link TL-WA854RE и го имам по-малко от седмица. Проблема е от много преди това без никакво устройство. Телевизора към който е бокса се намира в трапезарията, която е свързана с хола. На телевизора в хола, който е съседен на стаята където е рутера няма проблем с EON приложението, устройството съм го вързал в края на хола на границата с трапезарията. Нищо повече не мога да направя за да има стабилна връзка по wifi към бокса, Единственото което си мисля е да им се обадя да сменят бокса с новите устройства, ако това евентуално помогне.
Аз бих взел приемника и бих го свързал с Лан кабел към ТВто където има достъп до лан кабел, за да отхрърля проблем с TP linka. Но симптомите който описваш,звучат точно да са свързани с удължителя.

ANONIMNIQ

Цитат на: Underworld - Септември 07, 2026, 07:15:42 AM
Цитат на: ANONIMNIQ - Септември 06, 2026, 10:04:24 PM
Аз бих взел приемника и бих го свързал с Лан кабел към ТВто където има достъп до лан кабел, за да отхрърля проблем с TP linka. Но симптомите който описваш,звучат точно да са свързани с удължителя.
може да го вържа в стаята където е рутера към телевизора за да пробвам. между другото както споменах, проблема е от много време, картината се влошава като качество и без усилвателя, него го взех за да видя дали няма да се оправи проблема. вкъщи има 4 телевизора и на другите където има приложението няма проблем - те са съседни на стаята където е рутера, а на телевизора който е вързан към рутера не гледам с приложение, понеже го ползвам като монитор и директно от браузъра гледам eon също без проблем. проблема е само на най-далечния телевизор където е бокса.

Valkov

Проблема е с екстендера както вече писаха и другите. Това което можеш да пробваш е да свържеш бокса по кабел с екстендера. Така ще елиминираш единият от проблемите който самия екстендер създава - WiFi канала до бокса и обратно. Тези устройста са със слаб процесор и необходимостта да поддържат два или повече WiFi двупосочни канала за връзка им идва много, а единият до рутера не може да се избегне. Навремето точно по такава причина замених onemesh система на Tp-Link от рутер и екстендер по WiFi с два рутера asus свързани по кабел. Нзависимо че onemesh мрежата рабтеше без никакви проблеми но от гигабита свързаност към рутера в обхвта на екстендера оставаха малко над 100 мегабита по WiFi. В същото време рутера даваше 600-700 мегабита към безжичен клиент с висок приоритет.

Underworld

Цитат на: Valkov - Септември 07, 2026, 12:55:50 PMПроблема е с екстендера както вече писаха и другите. Това което можеш да пробваш е да свържеш бокса по кабел с екстендера. Така ще елиминираш единият от проблемите който самия екстендер създава - WiFi канала до бокса и обратно. Тези устройста са със слаб процесор и необходимостта да поддържат два или повече WiFi двупосочни канала за връзка им идва много, а единият до рутера не може да се избегне. Навремето точно по такава причина замених onemesh система на Tp-Link от рутер и екстендер по WiFi с два рутера asus свързани по кабел. Нзависимо че onemesh мрежата рабтеше без никакви проблеми но от гигабита свързаност към рутера в обхвта на екстендера оставаха малко над 100 мегабита по WiFi. В същото време рутера даваше 600-700 мегабита към безжичен клиент с висок приоритет.
Гледах  extenderа на колегата и няма лан порт, а и е само на 2.4 гхц. Освен да смени канала и местоположението му, друго не може да се направи с него за съжаление. Може да го върне, ако може :)

Valkov

Моя грешка. И аз потърсих информация и попаднах на нещо с LAN порт което явно е било подобно но не същото, но и то беше само на 2.4 GHz. Май ако колегата има стар резервен рутер и го пyсне в bridge режим ще е по добре.

м.панайотов.82

При мен след нормалната инсталация на Philips TV, на новото приложение и актвация в My Vivacom ,се оказва ,че всеки ден трябва наново да активирам апликацията през My Vivacom. Старата активация си седи в портала, но е на телевизора приложението е излязло от профила. Някой има ли подобен проблем?
Замислих се дали не трябва да деинсталирам другото ЕОН приложение ,за да заработи само новото, но няма логика.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания