Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Усилвател за сат. сигнал?

Започната от ogibo, 25-03-2021, 16:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ogibo

Тези усилватели как се захранват? Поръчах един от чайна, но вместо да усилва, събаря сигнала с 1 dB.

CITRON

Цитат на: ogibo;552879Тези усилватели как се захранват? Поръчах един от чайна, но вместо да усилва, събаря сигнала с 1 dB.

Дали е качествен!??  Ползва се при дълги кабели или много ключове.
C:> GOTO NEXT LEVEL

ПоповП

Ползвам линеен това: http://steinberger.bg/product/2236/usilvatel-sat-lineen-5-2400-mhz-svs-2-02-lca-22-5.html

Захранва се от 13/18-те волта в кабела. Усилва сигнала с ок. 7-8% при ок.25м кабел .

1.2м парабола @ Strong 2100 H-H, Inverto 0.3dB(95Е->30W); 1.1м офсет @ Moteck 2100A, Sky Sat 0.3dB; 0.82x0.9м oфсет @ парабола окачване;
DVB-T2 SRT8201, активна външна китайска антена;DAB+ FM Renkforce NE-6208.

ogibo

Къде се монтира? Ако правилно се ориентирам от снимката, веднага след конвертора. Аз пробвам след дайсека, но файда никаква.

AstraK

Събаря ти сигнала защото усилва и шума освен сигнала и тези децибели не са нищо друго освен съотношение сигнал/шум.И аз си мечтая за магическа джиджавка,която да ми вдигне сигнала на UK Beam 28,2E примерно с един два децибела ей тъй за кефа ми.Но този усилвател може да помогне само ако има загуба на сигнал поради дълъг кабел и то възстановява само по трасето от конвертора до приемника а не от антената до конвертора и там само размерът има отношение към усилването.При 25метра кабел имам същите децибели каквито са и със 3метра кабел с уреда при антената.Разлика може да има само в нивото на сигнала но не и в качеството.Ако примерно има разлика заради кабел дълъг 70-80метра то тогава тази джаджа може да възстанови сигнала.

ogibo

Дори не си и мечтая да ми усили сигнала от антената към конвертора. Опитвам се да компенсирам загубите от дайсека. Някой транспондери са негледаеми през ключа, а без него си е добре. Може би попадам на два поредни дефектни ключа.

lubo

Цитат на: ogibo;552970Дори не си и мечтая да ми усили сигнала от антената към конвертора. Опитвам се да компенсирам загубите от дайсека. Някой транспондери са негледаеми през ключа, а без него си е добре. Може би попадам на два поредни дефектни ключа.

Ако и тях си ги поръчал от Чайна :lol15:

AstraK

Я малко подробности за конфигурацията ви:s101 Какъв е Дисек ключа и колко антени са свързани към него?Колко метра е кабела и ще можем да коментираме различни постановки и да се сетим за решение на проблема;;650

ogibo

Те че са от Чайна, от Чайна са. На харизан кон зъбите не се гледат. Конфигурацията е метровка с 4 конвертора в четворен ключ. От там в осморен с още седем конвертора през мотор и в приемникът. Кабела е около 10-тина метра. Преди малко пробвах само с четворният дайсек, и резултатът беше задоволителен. Явно ще трябва да заменя осморният с някой който да не ми е подарък.

ПоповП

Цитат на: ogibo;552962Къде се монтира? Ако правилно се ориентирам от снимката, веднага след конвертора. Аз пробвам след дайсека, но файда никаква.

Да, след конвертера.
1.2м парабола @ Strong 2100 H-H, Inverto 0.3dB(95Е->30W); 1.1м офсет @ Moteck 2100A, Sky Sat 0.3dB; 0.82x0.9м oфсет @ парабола окачване;

AstraK

Значи търси проблема по принципа на проба-грешка...99,8%проблемът е в някой от diseqc-ите..Аз се сблъсках с проблем diseqc1,1 8морен emp century един от най-качествените ... има едни копчета отстрани за да избереш режим на работа 1.0или да работи по протокол 1.1 трябва точно да се изберат..дисека работи добре..и съм много доволен от него но при опит да свържа още един diseqc 1,0 отново emp century чисто нов,който работи самостоятелно добре но не се харесаха и това е положението при опит да свържа куад конвертор Triax от 39E няма сигнал на някои честоти на,който и порт да свържа тоя конвертор.Сложих стар Дисек 1.0 отново emp century четворен и се харесаха и си работи всичко...Нямам обяснение..може да е и до бройка...самостоятелно и двата четворни дисека си работят но при комбинация с diseq 1.1 8морен старият Дисек работи добре а чисто новият не работи коректно.

AstraK

И няма какво да компенсираш с тоя усилвател при 10метра кабел..Аз съм с четворен Дисек 1.0 на покрива на блока от него по 8метра кабел до конверторите и от покрива до другият дисек 1.1 8морен още 25метра кабел а от diseqc1.1 отново кабел 30cm до високочестотен сплитер за да мога да свържа два приемника за да имам избор дали да гледам в хола или до спалнята още 4метра кабел и нямам никакви загуби на сигнал,че ти ли ще имаш от кабел 10метра?
И най-важното правило при diseqc-ите никога да не се свързват под напрежение.Винаги при свързването приемника или уреда трябва да са изключени при самото свързване защото така се развалят най-често.

ПоповП

Подробности по ефекта от усилвателя:
25м кабел до входа в Арива 102Е, от изхода(Loop) - още ок.10м до входа на ТВ тунера в друга стая.
Инфо за сигнала при ТВ-то:
Без усилвател - сила/качество 29/57%

С усилвател - сила/качество 10/63%

т.е. прираст(вследствие компенсиране загубите) на сигнал качество 6%

AstraK

Преди години бях забелязал,че от loop-а на Ariva102e има загуба на сигнал:s101Ако сложите един високочестотен сплитер и от него да разклоните към телевизора и приемника и така няма да имате загуба на сигнал колега ПоповП.поздрави на морето.;;650

ПоповП

Цитат на: AstraK;553045Преди години бях забелязал,че от loop-а на Ariva102e има загуба на сигнал:s101Ако сложите един високочестотен сплитер и от него да разклоните към телевизора и приемника и така няма да имате загуба на сигнал колега ПоповП.поздрави на морето.;;650

Благодаря за съвета! Засега с Loop-a, без усложнения ме удовлетворява - все едно че ТВ-то е до антената.;;650

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания