Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

cccam на zgemma h9s openATV 6.4

Започната от вкиров, Юли 11, 2020, 01:19:12 PM

« назад - напред »

вкиров

Здравейте, имам приемник zgemma H9 combo и купени cccam линии. Въпроса ми е как се конфигурира cccam на openPLI 6.4?
VU+ DUO 4K SE | 80cm - 1.9E | 100cm - 13E/16E | 80cm - 19.2E | 80cm - 23.5E | 65cm - 39E

oldman

Инсталираш си сссам и в cfg   файла слагаш линиите.
Click 100 cm, Neosat 80, Zgemma H7S, Zgemma H7C.

вкиров

Цитат на: oldman;533558Инсталираш си сссам и в cfg   файла слагаш линиите.

Как става инсталацията, намерих няколко ipk-та и стигам до менюто softcam и от там вече не ми е ясно как да го накарам да чете от cfg файла?
VU+ DUO 4K SE | 80cm - 1.9E | 100cm - 13E/16E | 80cm - 19.2E | 80cm - 23.5E | 65cm - 39E

oldman

В меню plugins install имаш ли softcams?

вкиров

Цитат на: oldman;533564В меню plugins install имаш ли softcams?
Имам да, даже го подкарах на астра. На хелас обаче не иска, а самите линии са и за там.

Светия Дух

Как си го "подкарал" като не иска? :s101
Triax 88 (85cm x 95cm), VU+ Zero 4K (19E, 23,5Е, 28Е, 36Е, 39Е, 45/46Е)

dzumba

Цитат на: вкиров;533568Имам да, даже го подкарах на астра. На хелас обаче не иска, а самите линии са и за там.
Тия от които ги купи,не ти ли казаха,че с ццкам, хеласа не работи?

oldman

Цитат на: вкиров;533568Имам да, даже го подкарах на астра. На хелас обаче не иска, а самите линии са и за там.
Можеше с това да почнеш!

AGT

С две думи .....  " качвай " oscam " и гледай . ;;650
Всеки ден се ражда по един будала ...... важното е да го намериш ! :)

dzumba

Сега ще обясняваш,как!

вкиров

Цитат на: dzumba;533579Тия от които ги купи,не ти ли казаха,че с ццкам, хеласа не работи?

Не съм съгласен. Гледам си хелас с ццкам на друг приемник.

AGT

Гледаш чушки . Нещо което прилича на cccam не означава , че е CCcam. По темата е писано поне 1000 пъти .

вкиров

Цитат на: AGT;533682Гледаш чушки . Нещо което прилича на cccam не означава , че е CCcam. По темата е писано поне 1000 пъти .

Няма да влизам в излишни спорове.... Сори, че ви мърся "великия" форум с теми...

AGT

oldman

Драги ми Смехурко,
 Ще анализирам постовете ти по-подробно, не толкова заради тебе, отколкото да покажа на други питащи, как не трябва да се държи човек, който нещо не знае:
 В пост #1 задаваш общ въпрос, от който не е е ясно нивото ти познание, за да се отговори конкретно и разбираемо на нивото, на което ще разбереш. Отговорът ми е общ и съм целял с него да разбера какво знаеш и можеш.
 От пост #3 се разбира, че не си инсталирал софткама и затова в пост #4 те попитах дали имаш в плъгините софткамс - ако го имаш ще можеш да си изтеглиш и инсталираш софткамове.
  Обаче в пост #5 се оказва, че проблемът ти не е в инсталацията, а в това, че не можеш да подкараш Хеласа, след като си инсталирал сскама.
 В пост #8, колегата ти е обяснил каква е правилната стъпка, за да гледаш Хеласа.
 Вместо да го послушаш, в пост #10 твърдиш, че Хеласа може се гледа с ССкам. Може, ама не с Енигма приемник.
 В пост #11 колегата е абсолютно прав, както за гледането, така и за това, че по темата е писано достатъчно. Описано  е подробно и как се инсталира и настройва сскам, което питаш в пост #1. Независимо от това ти отговорих, вместо да те пратя да четеш.
 За което му "благодариш" в пост #12 и е нормално да се откаже да ти помага повече.
 Защо написах всичко това? Защото е нагледен пример как не трябва да се пита. Задаването на общ въпрос не може да води до конкретен отговор. Отговарящия не знае какво е нивото на знания и умения на питащия и ако не се съобрази с него, трябва да изнесе цяла лекция за нещо, което е обсъждано във форума многократно. Макар, че понякога отговорите изглеждат неточни или подигравателни, тяхната цел е да установят какво знае и може питащия. Питайте конкретно, като точно обяснявате проблема и какво сте направили, за да ви се отговори конкретно. И последно - неуважението към колегите, отговорили на въпросите и дали компетентно мнение води до това, следващите въпроси да останат без отговори, което не е добре за всички. Уважавайте труда на хората, които са си направили труда да ви отговорят и имайте предвид, че не са длъжни да споделят опита си, постигнат с много четене и практика!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания