Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Конвертор за кръгова поляризация

Започната от Светия Дух, Юли 04, 2020, 08:32:11 PM

« назад - напред »

Светия Дух

Има ли по-добър конвертор за кръгова полюризация от :BEST?
Не ми достига 0.5 dB, за да се гледа без прекъсване РЕН ТВ на НТВ+.
През зимата няма проблем, ама лятото е зле.
Моля, само тези, които могат да направят пряко сравнение с този конвертор да пишат, а не всеки да си хвали своя, както е типично по български манталитет.
Triax 88 (85cm x 95cm), VU+ Zero 4K (19E, 23,5Е, 28Е, 36Е, 39Е, 45/46Е)

yavor1

Цитат на: Светия Дух;532979Има ли по-добър конвертор за кръгова полюризация от :BEST?
Не ми достига 0.5 dB, за да се гледа без прекъсване РЕН ТВ на НТВ+.
През зимата няма проблем, ама лятото е зле.
 Моля, само тези, които могат да направят пряко сравнение с този конвертор да пишат, а не всеки да си хвали своя, както е типично по български манталитет.

Пробвал съм BEST,по-добър от него е Galaxy Innovations GI-121 Single,но най-доброто за мен е inverto black pro.
Моята класация не е много коректна,защото сигнала при мен е силен,но с inverto black pro сигнала е с ~1дВ повече.

Дакев

Аз съм с инверто за кръгова на 36е и 120 офсет, рен тв ми е на 8db, но не го гледам там а на 40е, само няколко програми от 36е гледам.
https://ibb.co/vX7jnSJ

pantsiani

Цитат на: Дакев;532996Аз съм с инверто за кръгова на 36е и 120 офсет, рен тв ми е на 8db, но не го гледам там а на 40е, само няколко програми от 36е гледам.
https://ibb.co/vX7jnSJ

Инфото ти е безполезно, когато сигнала е толкова различен от географското положение в страната. Толкова ли е трудно в профила да се написва локацията?

dzumba

Цитат на: Светия Дух;532979Има ли по-добър конвертор за кръгова полюризация от :BEST?
Не ми достига 0.5 dB
Не!
Рен  е на 36с и стабилно върви на 4-5дб,но само с 1метър,с по малка го забравяш!И то само при централен на мултифийд!

Дакев

Цитат на: pantsiani;532999Инфото ти е безполезно, когато сигнала е толкова различен от географското положение в страната. Толкова ли е трудно в профила да се написва локацията?

Враца

ТКЗС

едит:
моя грешка обърках темата ;;650

pantsiani

Преди 3 дни направих тест на конвертори и точно кръговия на BEST се представи не просто лошо, а изключително лошо. Направо все едно, че не присъстваше. Аз не зная как правите съпоставка с малки антени, като махате офсетов конвертор, който е блок със собствен облъчвател (всеки с различен ъгъл). Единственият меродавен тест е когато се тества на парабола, а конверторите са пригодени за целта. Без да се пипа вълновод, облъчвател и антена. Друг е въпросът, че още не съм решил дали да споделя подробности за този тест. Другите конвертори в теста - фланцово единично Инверто, Универсален BEST (куад, усилен, преправен за парабола), MTI AK54-XT2N 0.2 (куад, усилен, преправен за парабола) и Инваком куад.

Mach123

дрим

Цитат на: pantsiani;533020Преди 3 дни направих тест на конвертори и точно кръговия на BEST се представи не просто лошо, а изключително лошо. Направо все едно, че не присъстваше. Аз не зная как правите съпоставка с малки антени, като махате офсетов конвертор, който е блок със собствен облъчвател (всеки с различен ъгъл). Единственият меродавен тест е когато се тества на парабола, а конверторите са пригодени за целта. Без да се пипа вълновод, облъчвател и антена. Друг е въпросът, че още не съм решил дали да споделя подробности за този тест. Другите конвертори в теста - фланцово единично Инверто, Универсален BEST (куад, усилен, преправен за парабола), MTI AK54-XT2N 0.2 (куад, усилен, преправен за парабола) и Инваком куад.
Бъркаш, нещо не си го преправил беста като хората.
Най-вероятно си забравил, но точно, като гласяхме заедно моята антена към 36  от една торба "кръгови" конвертори, точно беста беше с 0.5-1dB зависи от транспондера, над останалите ;)

Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

Светия Дух

Цитат на: pantsiani;533020Преди 3 дни направих тест на конвертори и точно кръговия на BEST се представи не просто лошо, а изключително лошо. Направо все едно, че не присъстваше. Аз не зная как правите съпоставка с малки антени, като махате офсетов конвертор, който е блок със собствен облъчвател (всеки с различен ъгъл). Единственият меродавен тест е когато се тества на парабола, а конверторите са пригодени за целта. Без да се пипа вълновод, облъчвател и антена. Друг е въпросът, че още не съм решил дали да споделя подробности за този тест. Другите конвертори в теста - фланцово единично Инверто, Универсален BEST (куад, усилен, преправен за парабола), MTI AK54-XT2N 0.2 (куад, усилен, преправен за парабола) и Инваком куад.
Офсетовите конвертори са именно такива, защото са правени за офсетови антени. Кой как си ги е пригодил на парабола, ама с какъв вълновод и облъчвател е друг въпрос, подходящ за раздел "Направи си сам", чийто отговори ще са всеки път различни, защото еднакъв резултат двама души няма да постигнат.

Цитат на: Mach123;533023Best е най - добре, тестван....
И аз имам подобни лични наблюдения. Преди него имах един, който се представи много зле (голдън медия, ако не се лъжа), а преди това - именно инверто блек про и то с 4 изхода, което изтървах от високо и стана на парчета. Бест-а изкара половин децибел повече от инвертото.

CITRON

Става защото масово Облъчвателите на офсетните ЛНБ за 0.6 се копират един от друг . Малките глави и инвакома имат разлика само.
C:> GOTO NEXT LEVEL

AChechev

pantsiani

Цитат на: дрим;533024Бъркаш, нещо не си го преправил беста като хората.
Най-вероятно си забравил, но точно, като гласяхме заедно моята антена към 36  от една торба "кръгови" конвертори, точно беста беше с 0.5-1dB зависи от транспондера, над останалите ;)Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Не бъркам, за съжаление. Може просто бройката да е несполучлива - но реално е за кофата. Останалите конвертори в теста са доста добри и скъпи с изкл. на единичното инверто. https://postimg.cc/6231R7cQ

Цитат на: CITRON;533029Става защото масово Облъчвателите на офсетните ЛНБ за 0.6 се копират един от друг . Малките глави и инвакома имат разлика само.

Преди бях взел 5 офсетови конвертора и като се свалят капачките изрязах от пластмасови карти точният им ъгъл на облъчвателите. Всичките бяха с различен ъгъл, както и офсетите са с различен. https://postimg.cc/8jTc1Vmt

Цитат на: Светия Дух;533026Офсетовите конвертори са именно такива, защото са правени за офсетови антени. Кой как си ги е пригодил на парабола, ама с какъв вълновод и облъчвател е друг въпрос

За да е меродавен един тест, трябва да се тества само конвертора, а не всеки конвертор в анблок с различен по ъгъл и като канали облъчвател.

Светия Дух

Цитат на: dzumba;533000Не!
Рен  е на 36с и стабилно върви на 4-5дб,но само с 1метър,с по малка го забравяш!И то само при централен на мултифийд!

Взех, че го изкарах без прекъсване в дъждовно време с Triax 88 и въпросния BEST. А дори конвертора не е централен! ( голям съм майстор :) )

За сметка на сигнала от 36B, тъй като бутнах с милиметър-два антената наляво (защото между двата сателита B и C има известна разлика в орбиталната позиция). Но каналите на B остават гледаеми, въпреки това.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания