Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Проблем със сигнала при дъжд

Започната от Мартолу, Май 01, 2020, 01:18:50 PM

« назад - напред »

Вас

Според мен проблемът в момента е в облачността над София, а не конкретно в падналия до момента сняг. Снегът е мокър и тежък и вали силно.....все едно пороен дъжд с притъмняване през лятото.;)
triax 110 + h-h motor/ inverto black ultra twin/ edision primo ip S2 265/hevc

CITRON

Цитат на: Мартинския;548757Да ползвам темата - сега с този сняг в София нормално ли е сигнала на 39Е от 16 dB да ми падне на 8-9 dB ? Като гледам чинията (еме есето) 2/3 от долната страна нагоре е със сняг 1 см може би. Конверторът и рейката са чисти. :s101

Нормално е.
C:> GOTO NEXT LEVEL

Мартинския

Това значи ли, че в момента всички с по-малките операторски чинии включително Неосат нямат сигнал? Просто ми е интересно, защото в ясно време всичко е на макс, а валне ли малко по-такъв сняг и сякаш всичко заминава.
София: emme esse 100 cm, SkySat H-H на OCTAGON SF8008, Blizoo, A1 Xplore TV Smart, EDISION OS MiniPlus, XMART-6K-T95Z
Северозападa: emme esse 80 см, SkySat H-H на Vu+ Solo SE V2, A1 80 cm + SRT ANT 45 на EDISION Piccollino S2, А1 Net Box

CITRON

Цитат на: Мартинския;548760Това значи ли, че в момента всички с по-малките операторски чинии включително Неосат нямат сигнал? Просто ми е интересно, защото в ясно време всичко е на макс, а валне ли малко по-такъв сняг и сякаш всичко заминава.
За снеговалежа сутринта пиша...беше силен мокър сняг, Плътна облачност от дъждовни облаци. Когато се обледи рефлектора е проблем. Трябва да се почисти. Конвертора не е проблем като се мокри.
C:> GOTO NEXT LEVEL

Ивован

Цитат на: Мартинския;548760Това значи ли, че в момента всички с по-малките операторски чинии включително Неосат нямат сигнал?
Не значи! При почистени от сняг чиния и конвертор сигнал си има (на 12436 - 13.10dB с операторски приемник)

Вас

Цитат на: CITRON;548762За снеговалежа сутринта пиша...беше силен мокър сняг, Плътна облачност от дъждовни облаци. Когато се обледи рефлектора е проблем. Трябва да се почисти. Конвертора не е проблем като се мокри.

Точно това се случи при мен при последния снеговалеж. Нямаше никакъв сняг по антената, но нямаше и грам сигнал. Мотора въртеше от спътник на спътник, но никакъв сигнал никъде. Дори реших, че конвертора е изгорял. Антената ми е на терасата и най-накрая като отидох до нея забелязах, че е абсолютно обледена. Много фин, тънък слой лед.
Това се оказа и проблемът.;)
triax 110 + h-h motor/ inverto black ultra twin/ edision primo ip S2 265/hevc

Светия Дух

Ако е мокър снега и 1 см сняг по чинията е достатъчно за такъв спад. И от атмосферните условия имаш спад, но при чистене на чинията положението ще се подобри. Стига да е на достъпно място, но щом си видял, че е навята с 1 см сняг, сигурно мястото е достъпно.
PS. Има нагреватели за антени, които разтапят снега. Ако имаш ентусиазма, потърси. ;)
Triax 88 (85cm x 95cm), VU+ Zero 4K (19E, 23,5Е, 28Е, 36Е, 39Е, 45/46Е)

111111

Не се научихте да си импрегнирате антените с аквафобни мазила и пръскала.
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

Юлиян

Цитат на: 111111;548768Не се научихте да си импрегнирате антените с аквафобни мазила и пръскала.

Кой продукт е добър???

дрим

Метлата :)

Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

111111

Цитат на: Юлиян;548804Кой продукт е добър???

цена между 4-10 лева спрямо магазина
минава за авто козметика,
пръска се на стъклата на автомобила че и действа там поне при мен последните 4 години през 6 месеца импрегнирам стъклото.
Над 70 км/ч не ти трябват чистачки,
гледаш как капчиците отиват НАГОРЕ по стъклото без да стават на вадички.
зимата не замръзват стъклата щото водата не се задържа.
Подпис от долоподписания

Светия Дух

От къде го взимаш? Че при търсене в гугъл ми излизат само чужди сайтове.

Ачо

Цитат на: Светия Дух;548859От къде го взимаш? Че при търсене в гугъл ми излизат само чужди сайтове.
https://autopro.bg/preparat-cheron-za-razmrazqvane-na-stakla-500ml-8594007960914-autopro
GIGABLUE QUAD4K TRIPLE,AB PULSe 4K COMBO,OCTAGON SF8008 4K COMBO...
Samsung 65NU7102-4K,Samsung 55Q7FAAUXXH-4K...

Светия Дух

Цитат на: Ачо;548862https://autopro.bg/preparat-cheron-za-razmrazqvane-na-stakla-500ml-8594007960914-autopro

Това е размразител за стъкла! Има го и в Бриколаж. Но не е същото, като на колегата. То е за размразяване, а не за импрегниране.
Е тва е - пак в Бриколаж https://mr-bricolage.bg/nevidima-chistachka-sheron-ml/p/952091

111111

Цитат на: Светия Дух;548864Това е размразител за стъкла! Има го и в Бриколаж. Но не е същото, като на колегата. То е за размразяване, а не за импрегниране.
Е тва е - пак в Бриколаж https://mr-bricolage.bg/nevidima-chistachka-sheron-ml/p/952091

Има го и в бриколаж но там е скъпо, 4,50 го беше намерил баща ми в някакъв магазин за автокозметика,
беше мега скептичен преди да го ползва, се си плюеше чистачките че не ги уцелва и се били скапвали много бързо и мажели, ми вече не са проблем чистачките ;)
а и това излиза на 1/8 от комплект чистачки а го ползваш 3 години на средностатистически автомобил.

Няма нищо общо с размразителя 100% гарантирам.
На самото шише си пише как се процедира за нанасянето.
Става на сухо, пръска се навсякъде, изчаква се 2-3 мин и се натрива хубаво.
Подпис от долоподписания

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания