Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Проблем със сигнала при дъжд

Започната от Мартолу, Май 01, 2020, 01:18:50 PM

« назад - напред »

Мартолу

Здравейте колеги,
Имам Redline G140 чиния офсетова 75/80см и конвертор амико 0,2дб!
В момента сателита е позициониран към Хеласат на 39 градуса! Когато не вали сигнала е съответно на 96% и качество 89-90%, но когато завали сигнала става около 20% и всичко замира! Какъв може да е  проблема?

бендо

Нямаш проблем,това са нормални неща,дори и по-голяма чиния да сложиш,пак има вероятност да ти изчезва сигнала при лошо време:);;650

бонго

Обвий LNB- to с найлонова торбичка да не се мокри .

Ламерът

Цитат на: бонго;527949Обвий LNB- to с найлонова торбичка да не се мокри .
Няма по тъпа идея от тази! :lol15:
Рускиня 2,10 с Invacom ADF-120 и SNF-031 ; Tecatel 120см за 36е и 39е ; Paraclipce 180см легнал зимен сън ;)

Вас

Цитат на: Мартолу;527931Здравейте колеги,
Имам Redline G140 чиния офсетова 75/80см и конвертор амико 0,2дб!
 В момента сателита е позициониран към Хеласат на 39 градуса! Когато не вали сигнала е съответно на 96% и качество 89-90%, но когато завали сигнала става около 20% и всичко замира! Какъв може да е  проблема?

С тази антена 75/80 трябва да вали само тропически дъжд, за да ти спира непрекъснато сигналът от 39Е. Имаш няколко варианта:
Антената не е настроена както трябва, конверторът е скапан, имаш някакво препятствие, лош кабел, лоша връзка.
Булсатките са 60/65 и ако при всеки дъжд сигналът спираше, операторът щеше да слага чинии по 1 метър.
Виж кое от изброените не е наред.
Има и много малка вероятност тунерът на приемника да е дефектирал.:s101
triax 110 + h-h motor/ inverto black ultra twin/ edision primo ip S2 265/hevc

бонго

Цитат на: Ламерът;527952Няма по тъпа идея от тази! :lol15:
При мене работеше навремето  ,ама при вас  торбичките може да пропускат вода ,кой знае???
ps пробвай  ако не си и тогава давай квалификацииии..

AGT

Всеки ден се ражда по един будала ...... важното е да го намериш ! :)

ТКЗС

Аз пък мисля , че не водата е проблема , а вида облачност . Случвало ми се е в порой сигнала да е стабилен , но се е случвало при много гъста облачност сигнала да спре , дори и без да вали . За мен, антената не е настроена на макс , а скалите на този приемник (имал съм такъв) не са най-удачния индикатор за настройка .

4oker

Цитат на: бонго;527957При мене работеше навремето  ,ама при вас  торбичките може да пропускат вода ,кой знае???
ps пробвай  ако не си и тогава давай квалификацииии..
А някакво по техническо,научно обяснение за ролята на торбичката Моля.
Щот у нас доматите не ги ядем с колците,както смятате У Вас . :)
Нищо не знам,само се уча

бонго

Аз научни обяснения не давам ,давам изпитани факти от моята практуика ..

Вас

Цитат на: ТКЗС;527960Аз пък мисля , че не водата е проблема , а вида облачност . Случвало ми се е в порой сигнала да е стабилен , но се е случвало при много гъста облачност сигнала да спре , дори и без да вали . За мен, антената не е настроена на макс , а скалите на този приемник (имал съм такъв) не са най-удачния индикатор за настройка .

И аз смятам, че антената не е настроена. Това с облачността съм го наблюдавал и при мен, но съм наблюдавал и обратния феномен - при облачност, леко засилване на някои сравнително слаби транспондери, което изобщо не мога да си го обясня!:s101

Ако питащият има още интерес към темата и няма приемник с читави индикатори или сатфайндер за настройка, мога да му предложа един трик, който лично аз съм пробвал и работи.
След като си приключил с настройките, късаш един лист  тоалетна хартия, мокриш го и го плескаш върху "окото" на конвертора, после втори. Това е вид имитация именно на тропически дъжд.
 За този размер антена трябва има сигнал дори и при третия лист.;)

Вас

Цитат на: бонго;527949Обвий LNB- to с найлонова торбичка да не се мокри .

Цитат на: Ламерът;527952Няма по тъпа идея от тази! :lol15:

Цитат на: 4oker;527961А някакво по техническо,научно обяснение за ролята на торбичката Моля.
 Щот у нас доматите не ги ядем с колците,както смятате У Вас . :)

Ето нещо по въпроса:
https://www.amazon.de/PremiumX-Wetterschutzhaube-sch%C3%BCtzt-Schnee-Hagel/dp/B01MQNAR3H/ref=sr_1_1_sspa?dchild=1&keywords=lnb+schutzkappe&qid=1588399639&s=ce-de&sr=1-1-spons&psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUExR09DWFFDVU9PVEsxJmVuY3J5cHRlZElkPUEwMDQ5OTQzVUxGTUo5RTFNOUJaJmVuY3J5cHRlZEFkSWQ9QTA1MzQ2NDUyNExISEoxSVAxQUw1JndpZGdldE5hbWU9c3BfYXRmJmFjdGlvbj1jbGlja1JlZGlyZWN0JmRvTm90TG9nQ2xpY2s9dHJ1ZQ==

"Предпазва от сняг, град и дъжд."
Дали не пречи на отражението и приема на сигнал на конвертора от антената не знам.:s101

oldman

Моля, когато коментирате нивото на сигнала, да имате предвид, че човекът се намира в космоса, а не - в България!
Click 100 cm, Neosat 80, Zgemma H7S, Zgemma H7C.

Вас

Цитат на: oldman;527980Моля, когато коментирате нивото на сигнала, да имате предвид, че човекът се намира в космоса, а не - в България!

Да, явно е в някоя друга галактика, а ние земляните умуваме, даже и се караме, за да му решим космическия проблем!:);;650

Мартинския

Да ползвам темата - сега с този сняг в София нормално ли е сигнала на 39Е от 16 dB да ми падне на 8-9 dB ? Като гледам чинията (еме есето) 2/3 от долната страна нагоре е със сняг 1 см може би. Конверторът и рейката са чисти. :s101
София: emme esse 100 cm, SkySat H-H на OCTAGON SF8008, Blizoo, A1 Xplore TV Smart, EDISION OS MiniPlus, XMART-6K-T95Z
Северозападa: emme esse 80 см, SkySat H-H на Vu+ Solo SE V2, A1 80 cm + SRT ANT 45 на EDISION Piccollino S2, А1 Net Box

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания