Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Прекарване на оптика от виваком

Започната от ниса76, Април 15, 2020, 03:36:36 PM

« назад - напред »

ниса76

Здравейте, има ли начин да се захрани адрес с оптика от виваком, ако адреса не присъства на картата с покритие. Става дума за София, кв.Орландовци, къща. Опитвам се от години да им пиша и винаги ми отговарят, че много държат и постоянно развиват мрежата си. Но реално не желаят, а може би и не им е изгодно да прекарат кабел до къщата за един абонат. За мое голямо очудване в квартала на една две преки от мен се появиха на картата с покритие захранени адреси. Но те са само ново строителство блокове. След като ги попитах как за едни може за други не, не получих отговор. Питах ги и за цена и съответно да се договорим, но нямам отговор.
Ако има вариант, моля споделете, ако става дума за плащане от моя страна, също ме интересува сумата и евентуално някакъв контакт с който да се договоря. Благодаря.

TUISTERa

Вариантите са три:
Вариант 1 - питате виваком за конкретния адрес , като съответно ги питате какво ще стурва изграждане до адреса ако в момента няма покритие
Вариант 2 - Намирате адрес който има покритие и пряка видимост към вашия адрес и си купувате две убикуитита, за около 300 лв ще си направите линк между двата адреса
Вариант 3 - търсите съдействие от виваком да ви кажат ДО КЪДЕ да опънете една оптика,  купувате я от тях или от някой кабелен оператор и си я пускате до точката която те са ви казали. После ще ви включат :)

емо111

Аз го ядох това дърво.Мотаха ме,пусках молба,после я анулирах не могло,накрая ми казаха да намеря 8 човека ,които имат желание да се включат.Казах им че са секта и минах на друг доставчик.
Edision Miniplus Highspeed COMBO ;Edision Apache IP

Стефо

Цитат на: ниса76;526742Здравейте, има ли начин да се захрани адрес с оптика от виваком, ако адреса не присъства на картата с покритие. Става дума за София, кв.Орландовци, къща. Опитвам се от години да им пиша и винаги ми отговарят, че много държат и постоянно развиват мрежата си. Но реално не желаят, а може би и не им е изгодно да прекарат кабел до къщата за един абонат. За мое голямо очудване в квартала на една две преки от мен се появиха на картата с покритие захранени адреси. Но те са само ново строителство блокове. След като ги попитах как за едни може за други не, не получих отговор. Питах ги и за цена и съответно да се договорим, но нямам отговор.
 Ако има вариант, моля споделете, ако става дума за плащане от моя страна, също ме интересува сумата и евентуално някакъв контакт с който да се договоря. Благодаря.

В същото положение съм но в друг град ... сега ги човъркам с местния им подизпълнител .... да видим дали ще се получи. Имат покритие на 2 адреса до мен на около 100 метра от дома ми и така си стои от 6 години въпреки, че около мен е пълно с нови и стари кооперации и ще захлебят сериозно защото само един друг оператор е изградил някакво "оптично" трасе в районна ... явно действат само където имат кабелни шахти ... не искат да дават пари за нови и за ракопаване на уллици и тротоари ... това е моето мнение.

ниса76

Цитат на: Стефо;526792В същото положение съм но в друг град ... сега ги човъркам с местния им подизпълнител .... да видим дали ще се получи. Имат покритие на 2 адреса до мен на около 100 метра от дома ми и така си стои от 6 години въпреки, че около мен е пълно с нови и стари кооперации и ще захлебят сериозно защото само един друг оператор е изградил някакво "оптично" трасе в районна ... явно действат само където имат кабелни шахти ... не искат да дават пари за нови и за ракопаване на уллици и тротоари ... това е моето мнение.

Стефо, колко пари иска подизпълителя да те включи? И как стигна до него като контакти. Защото не мисля че ако се обадя на 123 ще ми кажат някакви контакти директно.

Стефо

Цитат на: ниса76;526809Стефо, колко пари иска подизпълителя да те включи? И как стигна до него като контакти. Защото не мисля че ако се обадя на 123 ще ми кажат някакви контакти директно.
За пари не е говорено ... нямам представа! Контактите са ми познати на познати ... за съжаление така стават нещата :( На 123 ще ти кажат да подадеш заявление в някой магазин, а от там няма да ти го приемат защото няма захранване с оптика! Оня ден каката от 123 се учуди :s101 като и казах за този омагьосан кръг!

Велков

Да не отварям нова тема, аз имам още по-трагичен казус.
Точно пред нашия вход минава шахта с обозначение "Vivacom/Mtel", от A1 си имат и изкаран коаксиал за DOCSIS. Освен техния коаксиал има и изкарана оптика - влиза във входа, но не е свързана към нищо.

Всички оператори смятат че не е тяхна. От къде може да се разбере на кого е?

вассил46

Цитат на: Велков;573071Всички оператори смятат че не е тяхна. От къде може да се разбере на кого е?
Попита ли Булсатком?

vasilstf

В нова кооперация ли е това? Има ли възможност, при строежа на кооперацията, собственика да е прекарал оптика до шахтата с надежда да се използва в бъдеще от някой оператор, но да е останала така? Това, че на шахтата пише "Vivacom/Mtel" не значи, че няма оптики на други доставчици. Почти всички шахти в София са собственост на БТК, а доставчиците им плащат наем за да си прекарват кабелите в тях.

Велков

Цитат на: vasilstf;573073В нова кооперация ли е това? Има ли възможност, при строежа на кооперацията, собственика да е прекарал оптика до шахтата с надежда да се използва в бъдеще от някой оператор, но да е останала така? Това, че на шахтата пише "Vivacom/Mtel" не значи, че няма оптики на други доставчици. Почти всички шахти в София са собственост на БТК, а доставчиците им плащат наем за да си прекарват кабелите в тях.

Не - сградата е строена през 70-те. Преди 2 години подизпълнители разкопаха целия тротоар да направят шахта, понеже от общината бяха решили да режат въздушните кабели на килограм. Тогава се появи и оптиката.

Цитат на: вассил46;573072Попита ли Булсатком?

За тях наистина не се бях сетил, в понеделник ще ги потърся.

вассил46

Цитат на: Велков;573074Не - сградата е строена през 70-те. Преди 2 години подизпълнители разкопаха целия тротоар да направят шахта, понеже от общината бяха решили да режат въздушните кабели на килограм. Тогава се появи и оптиката
VIVA кабела е меден от 70демдесете,А1 коаксиал и остава BULA така мисля аз.

Valkov

Преди време служител на виваком директно ми заяви че политика на фирмата е да не се предлага оптика за крайни клиенти. Не повярвах, но след като вивакомци купиха пловдивската N3 се наложи да си сменя мнението. Целият ми квартал е покрит с оптика от N3, аз също съм на нея, но през цялото време вивакомци се опитват да ме убедят да мина на 100 мегабита квартална ланка от миналия век. Като питам защо ще ми влошават услугата но ще искат повече кинти ме гледат изненадано и заявяват че в района оптика нямат според картата на покрите която гледат....

Странното е че на стената на дома ми излизат оптически кабели и на A1 и на COOOOLBOX а и DC са готови да прекарат. Вивакомци май живеят в някакаква паралелна вселена....

юлиян211

Цитат на: Valkov;573084Преди време служител на виваком директно ми заяви че политика на фирмата е да не се предлага оптика за крайни клиенти. Не повярвах, но след като вивакомци купиха пловдивската N3 се наложи да си сменя мнението. Целият ми квартал е покрит с оптика от N3, аз също съм на нея, но през цялото време вивакомци се опитват да ме убедят да мина на 100 мегабита квартална ланка от миналия век. Като питам защо ще ми влошават услугата но ще искат повече кинти ме гледат изненадано и заявяват че в района оптика нямат според картата на покрите която гледат....

Странното е че на стената на дома ми излизат оптически кабели и на A1 и на COOOOLBOX а и DC са готови да прекарат. Вивакомци май живеят в някакаква паралелна вселена....

Ейтова го очаквах ...тук вече трябва държавата дасе намеси и да сложи ред!

spgi

Цитат на: Valkov;573084Вивакомци май живеят в някакаква паралелна вселена....

Не е паралелна вселена... заем е. Теглиха едни 4 милиарда заем и сега ползват всичките си останали боклуци. Заем имат да връщат. Кой ще го върне заема, кой? Клиентите.

Valkov

Е да, ама в този случай вече си имат изградена в квартала оптическа мрежа. Последните 100 метра дали ще са по оптика или по мед не прави разлика в цената защото като труд и материали си е една и съща. А след това оптиката има много по малко поддръжка та излиза и по ефтино за по дълъг период от време.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания