Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Прекарване на оптика от виваком

Започната от ниса76, Април 15, 2020, 03:36:36 PM

« назад - напред »

111111

Автора спокойно може да си прекръсти темата от
"Прекарване НА оптика от виваком"
на
"Прекарване С оптика от виваком"

На дали има по голяма глупост,
от това да станеш клиент на фирма без адекватна поддръжка.
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

ANONIMNIQ

Пълна греда тоя Виваком. Направо съм бесен. След като уж ни записаха за техници за днес да сменят оборудването и да минем на 600мбпс първо се оказа, че са им дали друг адрес. После звънят да кажат, че до моя адрес нямало такива скорости, само до 100мбпс все още било. Звъня пак на оператор, гледа в сайта и тя - грешка имало в картата на сайта. Пълна дебилщина. Повече от година в съседния квартал има до 1гбпс скорости, а на моя адрес на картата им сега полазва, че има 10гбпс, но греда - пак си било 100мбпс. :s101

Gena_Bs

Радвай се, че не са ти предложили да се преместиш там, където имат 10G.
Или да си платиш инсталацията на оптика до твоя адрес.

ANONIMNIQ

Цитат на: Gena_Bs;584287Радвай се, че не са ти предложили да се преместиш там, където имат 10G.
Или да си платиш инсталацията на оптика до твоя адрес.

Е за какво постоянно заливат с големите реклами за свръх бързата им мрежа, даже сега пак имат някаква промоция 6 месеца за 1лв. такса и удвоени скорости.... като от 2 години вече ги чакам да пуснат поне 1Gbps мрежа във входа (между другото в моя блок в един от входовете има такава). Както и да е, писах им малко гневен мейл и ми отговориха доста по-адекватно, че освен в съседния вход сега се работило и в още един от входовете в блока и вероятно скоро щели да стигнат и до моя вход, обещаха и да ме информират допълнително. То става вече малко смешна цялата работа, от преди ЕОН си бяхме на 100мбпс, след като минахме на ЕОН ФУЛ преди повече от година пак си останахме на такава скорост, вместо обещаваната според плана. Вярно, че плащаме малко по-ниска такса, но сме готови да си плащаме пълната такса, само най-накрая да я увеличат тая скорост.

bu12tras

Бягайте надалеч от тия идиоти. Откакто ги купиха всичко върви надолу. Интернета им е тотален шит особено като се натовари вечер. А уж оптика до дома .... За ЕОН-а думи нямам - майката му разкатаха , спира, грешка незнам си коя, гледаш в реално време а то изписва че записа не е наличен. Нямам търпение да дойде края на годината и да им бия шута

dodo_pv

Цитат на: ANONIMNIQ;584265Пълна греда тоя Виваком. Направо съм бесен. След като уж ни записаха за техници за днес да сменят оборудването и да минем на 600мбпс първо се оказа, че са им дали друг адрес. После звънят да кажат, че до моя адрес нямало такива скорости, само до 100мбпс все още било. Звъня пак на оператор, гледа в сайта и тя - грешка имало в картата на сайта. Пълна дебилщина. Повече от година в съседния квартал има до 1гбпс скорости, а на моя адрес на картата им сега полазва, че има 10гбпс, но греда - пак си било 100мбпс. :s101

Тия хубостници и НСБОП имат един и същ диспечер. Дано само адресите да бърка, `щото ако ти прати другите... :;803

ANONIMNIQ

Цитат на: bu12tras;584290Бягайте надалеч от тия идиоти. Откакто ги купиха всичко върви надолу. Интернета им е тотален шит особено като се натовари вечер. А уж оптика до дома .... За ЕОН-а думи нямам - майката му разкатаха , спира, грешка незнам си коя, гледаш в реално време а то изписва че записа не е наличен. Нямам търпение да дойде края на годината и да им бия шута

При мен се получава прекъсване на интернета само на компютъра понякога като се натовари много ъплоуда и даундлоуда и се оправя само след като рестартирам компютъра но си мисля, че по-скоро лана на компа не издържа, защото се случва и да е през рутер, и да е през суича директно, но уай-фай-а продължава да си работи. Иначе за телевизията нз как е през приемника, аз гледам основно на компютъра през сайта и нямам много проблеми, но и доста рядко гледам по-принцип на живо.Основно искам по-бърза скорост зощото имам и няколко сървъра на машините - Плекс, Руун за музика, ползвам и Парсек за римут достъп до другия ми компютър и като прибавим, че в другите стаи се ползва и уай-фай-а и тия 100Мбпс вече идват малко.

vasilstf

Цитат на: bu12tras;584290Бягайте надалеч от тия идиоти. Откакто ги купиха всичко върви надолу. Интернета им е тотален шит особено като се натовари вечер. А уж оптика до дома .... За ЕОН-а думи нямам - майката му разкатаха , спира, грешка незнам си коя, гледаш в реално време а то изписва че записа не е наличен. Нямам търпение да дойде края на годината и да им бия шута

Те кога са вървели нагоре? :s101

Едит: Аз да попитам... Тия идиоти защо все още предлагат динамични IP-та?

111111

Цитат на: vasilstf;584309Те кога са вървели нагоре? :s101

Едит: Аз да попитам... Тия идиоти защо все още предлагат динамични IP-та?

Няма проблем че са динамични, затова има DNS записи.
Проблема е в IQ на персонала,
който не ти доставя услугата в нормата на договора.

Интересно как не ти е проблем достъпа до управлението на техниката?
Да не казвам и опция за ползване на клиентска на нейно място.
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

rumcaiz

Не разбирам тези оплаквания и недоволство.
От 10 мес съм абонат на Вива (оптика full 500) и освен вдигането на цените, други оплаквания нямам.
Нет (проверявамн го чат-пат), 4 телевизии, тайм шифт и моб. приложение си вървят без проблем.

Глаголица

Тия скорости са с рекламна цел, но да речем получиш достъп до реални 10Gbps какво точно ще ги правиш? Имаш ли нужното оборудване да се възползваш от тях?

Даниелов

Цитат на: Глаголица;585519Тия скорости са с рекламна цел, но да речем получиш достъп до реални 10Gbps какво точно ще ги правиш? Имаш ли нужното оборудване да се възползваш от тях?

Аре и аз на хорото се включа,:hammer:

Попринцип скоростите им са реални ама много са зле от към спорт, имам 5динамични ип та по договор и след тва ми казват че трябва плащам още 2лева отгоре да ги ползвам? :lol15:

И отделно да не споменавам че след рестартиране рутера си връща стоковите настройки и ич не го е*е за тва ти кво искаш от него, От авер бачкащ у сивата ми каза че ако си поръчам ми сложат basic ont моа си лепна мои рутер, ( или пък ако моя си рутер поддържа fiber, моа си го сменя сам) няма нужда от bridge за eon приемниците но за старите ип тв да, hph07 прави изключение ;)

та иначе във Варна си имаме обещаните скорости даже малко отгоре, 600/200 план а имам близо 700/250:)

mistor

Цитат на: rumcaiz;585511Не разбирам тези оплаквания и недоволство.
От 10 мес съм абонат на Вива (оптика full 500) и освен вдигането на цените, други оплаквания нямам.
Нет (проверявамн го чат-пат), 4 телевизии, тайм шифт и моб. приложение си вървят без проблем.

От това което си написал , май не ти трябва много интернет . А качеството на картината с мобилното приложение и тайм шифта даже няма нужда да се коментира

rumcaiz

Цитат на: mistor;585570От това което си написал , май не ти трябва много интернет . А качеството на картината с мобилното приложение и тайм шифта даже няма нужда да се коментира
При постоянно вързани 15-20 устройства (стигали са до 30), според теб трябва ли ми нет или не?

milenjs

Не трябва нет, едно е да са закачени, друго е да ползват, а трето е да има въобще интернет към рутера.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания