Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Coronavirus in BG лекували се.

Започната от CITRON, Март 08, 2020, 05:21:03 AM

« назад - напред »

TUISTERa

Ама нали се сещаш, че това за да е ефективно, трябва всички да бъдат тествани в ЕДИН ден и да бъдат карантинирани 14 дни, и след това ПАК да бъдат тествани, точно поради причината, че аз мога да се заразя в ПОНЕДЕЛНИК, но теста ще показва ОТРИЦАТЕЛЕН поне до ЧЕТВЪРТЪК ? А аз дотогава ще ходя на магазина, и на работа, и не знам си къде още? А ако пък няма да ходя никъде , то тогава няма и смисъл да ме тестват....
Тук идва положителния ефект от маските, щото аз може да съм болен може и да съм здрав, ама ако имам маска трудно(не невъзможно) ще заразя някой. Докато ако съм здрав и имам маска не преча на никой. Това е и причината в Китай например да не можеш да излезеш от вкъщи без маска.

А за мониторинга... Тестват едни и същи хора в тоя мониторинг, който според мен няма да е много реален, понеже явно ще тестват само в софето, а тая държава има още 4-5 милиона жители освен шопите...

А колкото Тайван,очевидно хората там имат доверие на управлението си и изпълняват каквото им се каже. Държават взима мерки, хората ги спазват.
Тука също се пробваха да вземат мерки, ама президентя тури вето. Маските в тайван са с лимит 30 стинки, тука маските са по 10 лв, щото не може да борим спекулата , че не можела да падне газта и бензина... Тука премиер и президент се лъжат по телефона и се плюят от екрана, опозицията го избива на шизофрения, внасят предложения, после гласуват против тях, да им се чудиш на акъла....
Не съм гербаджия, ама като гледам другите мишки кви са направо свят ми се вие....

dolby

Забравих да спомена че 30% от заразените нямат никакви симптоми, те са най опасните , а с масово тестване ще ги хванат повечето , според мен ефекта ще е по скоро положителен отколкото отрицателен. А тези мерки се прилагат в комбинация с други за да има по голям ефект. В Китай маските са най малкия проблем, температура я мерят навсякъде, трейсват ти колата да не би да си ходил в рисков район  и т.н.

register

Тук не става въпрос за кура ти, майка ми, бесепе и прочее простотии.

Става въпрос за това, което се случва в страни идентични по манталитет с нашата.
Но с нечовешки по-добра здравна система.
И със зверски ограничения за движение.
Та там хората мрат като мухи по болниците, защото са много повече от това, което може да поеме болницата.
Там!
А при нас?
При нас генерали си мерят пагоните...

yavor1

Президентът Радев вече е на връх "Шипка". Осмя заповедта за отмяна на официалното тържество

13653 | 3 март 2020 | 09:36

В отговор на въпроса защо не е спазил заповедта на областна управа в  Стара Загора, която отмени официалните тържества, държавният глава  заяви: "България даде принос в медицината – изолира два щама на  коронавируса. Софийският щам се оказа много безобиден, и затова там  тържествата не са отменени, а щамът на Шипка - твърде  опасен".
 "Надявам се управляващите да бъдат толкова загрижени и в бъдеще за здравето на българите", иронично коментира държавния глава решението да няма официални тържества на емблематичния връх.
 Ако властта се грижеше толкова за здравето на българина, нямаше да  събраме всяка година пари за Българската коледа, подчерта той.

Радев поздрави всички онези, които не са се поддали на манипулацията. Както и всички българи от цялата страна, които носят носят в сърцата си България и силния свободолюбив български дух.

Пожелавам на всички на днешния национален празник да носят в сърцата  с  България и свободолюбивия български дух, бяха първите думи на  президента Румен Радев, който днес е на връх Шипка, въпреки че от  областната управа в Стара Загора официално тържествата бяха отменени.
 :lol15::lol15::lol15::lol15::lol15:

Има ли необходимост от коментар,когато Радев поздравява неспазването на ограниченията?

Радев,жена му,баджанака му и обкръжението му от приятели,агенти на ДС и ЗКПЧ-ета са на принципа:Колкото по-зле за България,толкова по-добре за Радев и БСП! Българофоби и агенти на чужди служби.Никаква воинска чест,само далавераджийство.

dolby

Цитат на: yavor1;525454Президентът Радев вече е на връх "Шипка". Осмя заповедта за отмяна на официалното тържество

13653 | 3 март 2020 | 09:36

В отговор на въпроса защо не е спазил заповедта на областна управа в  Стара Загора, която отмени официалните тържества, държавният глава  заяви: "България даде принос в медицината – изолира два щама на  коронавируса. Софийският щам се оказа много безобиден, и затова там  тържествата не са отменени, а щамът на Шипка - твърде  опасен".
 "Надявам се управляващите да бъдат толкова загрижени и в бъдеще за здравето на българите", иронично коментира държавния глава решението да няма официални тържества на емблематичния връх.
 Ако властта се грижеше толкова за здравето на българина, нямаше да  събраме всяка година пари за Българската коледа, подчерта той.

Радев поздрави всички онези, които не са се поддали на манипулацията. Както и всички българи от цялата страна, които носят носят в сърцата си България и силния свободолюбив български дух.

Пожелавам на всички на днешния национален празник да носят в сърцата  с  България и свободолюбивия български дух, бяха първите думи на  президента Румен Радев, който днес е на връх Шипка, въпреки че от  областната управа в Стара Загора официално тържествата бяха отменени.
 :lol15::lol15::lol15::lol15::lol15:

Има ли необходимост от коментар,когато Радев поздравява неспазването на ограниченията?

Радев,жена му,баджанака му и обкръжението му от приятели,агенти на ДС и ЗКПЧ-ета са на принципа:Колкото по-зле за България,толкова по-добре за Радев и БСП! Българофоби и агенти на чужди служби.Никаква воинска чест,само далавераджийство.

Яворе,
първо, когато цитираш нещо/някого е въпрос на коректност да дадеш  линк към това
второ тук изобщо не става въпрос за политика а за здравето на хората , разбираш ли го?

yavor1

Цитат на: dolby;525457Яворе,
първо, когато цитираш нещо/някого е въпрос на коректност да дадеш  линк към това
 второ тук изобщо не става въпрос за политика а за здравето на хората , разбираш ли го?
Точно за здравето иде реч,когато Президентът се подиграва с мерките за опазване и предотвратяване на заразата от вирус,който е силно активен при ниски температури!

Информацията,освен в Дума,БТВ и други "леви" издания бе показана и визуално,тази конкретно е от:

http://epicenter.bg/article/Prezidentat-Radev-veche-e-na-vrah--quot-Shipka-quot--Osmya-zapovedtta-za-otmyana-na-ofitsialnoto-tarzhestvo/208528/2/0

Тука е и с видео https://btvnovinite.bg/bulgaria/rumen-radev-blagodarja-che-na-3-mart-otnovo-ste-hiljadi-na-shipka.html

Всяка прилика и всяка идея,че се повтарят наброски и мантри на чужди,изгонени от Република България агенти, е напълно случайна и няма нищо общо с Президента ;)

Един ден по-рано на руския сайт на движението ,,Двуглав орел", свързано с олигарха Константин Малофеев и о.з. ген. Леонид Решетников:
Коронавирус летает над Шипкой
02.03.2020

https://rusorel.info/koronovirus-letaet-nad-shipkoj/?fbclid=IwAR02Dt2MdgmdX8RpOpL4vToNamKCHEXy0DBI6DBl1E1eg1K4lNWDsLr22lA

TUISTERa

Цитат на: dolby;525445Забравих да спомена че 30% от заразените нямат никакви симптоми, те са най опасните , а с масово тестване ще ги хванат повечето , според мен ефекта ще е по скоро положителен отколкото отрицателен. А тези мерки се прилагат в комбинация с други за да има по голям ефект. В Китай маските са най малкия проблем, температура я мерят навсякъде, трейсват ти колата да не би да си ходил в рисков район  и т.н.

Ама тука се реве , че чакаш на опашка да ти проверят декларацията, ти говориш за трейсване мейсване.... И не 30 процента, казват ти от 11 двама хващат , 9 си ходят по пътя.... Нищо няма да се направи с тестовете, имат прекалено голям фалш  , ще мерят после колко хора са го изкарали и това е ... Алтернатива няма, целта е да се вкарат хората в болниците плавно, с тест без тест, вируса е прекалено устойчив, а бързите тестовете мерят СИМПТОМИ...

А на регистъра ще кажа, че няма нищо майтапчийско в Мутафчийски и факта , че му се подиграваш явно показва отношението ти , затова става дума за кура ми и за твоята празна глава ... 6 МИЛИОНА БЪЛГАРИ , КАК СЕ ТЕСТВАТ , ВИЕ ИМАТЕ ЛИ СИ ПРЕДСТАВА ???!? един да остане, пак ще зарази останалите... Как да ви се налее в червените тикви ? Тестовете не са лечение, това е .... Утре ще викнат регистърчето да го тестват, той ще ревне че го репресират... сещате ли се ?!?

dolby

Цитат на: yavor1;525458Точно за здравето иде реч,когато Президентът се подиграва с мерките за опазване и предотвратяване на заразата от вирус,който е силно активен при ниски температури!

Информацията,освен в Дума,БТВ и други "леви" издания бе показана и визуално,тази конкретно е от:

http://epicenter.bg/article/Prezidentat-Radev-veche-e-na-vrah--quot-Shipka-quot--Osmya-zapovedtta-za-otmyana-na-ofitsialnoto-tarzhestvo/208528/2/0

Тука е и с видео https://btvnovinite.bg/bulgaria/rumen-radev-blagodarja-che-na-3-mart-otnovo-ste-hiljadi-na-shipka.html

Всяка прилика и всяка идея,че се повтарят наброски и мантри на чужди,изгонени от Република България агенти, е напълно случайна и няма нищо общо с Президента ;)

Един ден по-рано на руския сайт на движението ,,Двуглав орел", свързано с олигарха Константин Малофеев и о.з. ген. Леонид Решетников:
Коронавирус летает над Шипкой
02.03.2020

https://rusorel.info/koronovirus-letaet-nad-shipkoj/?fbclid=IwAR02Dt2MdgmdX8RpOpL4vToNamKCHEXy0DBI6DBl1E1eg1K4lNWDsLr22lA

жалък си

dolby

Цитат на: TUISTERa;525461Ама тука се реве , че чакаш на опашка да ти проверят декларацията, ти говориш за трейсване мейсване.... И не 30 процента, казват ти от 11 двама хващат , 9 си ходят по пътя.... Нищо няма да се направи с тестовете, имат прекалено голям фалш  , ще мерят после колко хора са го изкарали и това е ... Алтернатива няма, целта е да се вкарат хората в болниците плавно, с тест без тест, вируса е прекалено устойчив, а бързите тестовете мерят СИМПТОМИ...

.......

с това съм абсолютно съгласен че целта е да се вкарат по тежките случаи плавно , не съм съгласен с това което ти предлагаш, все пак е твое мнение. и едно уточнение - хващат всички тоя вирус, не при всички има симптоми, други го изкарват леко трети по тежко а четвърти много тежко с латентен изход.
все пак трябва да се мисли и малко в бъдеще. какво ще се случи когато всичко отмине? колко бизнеси ще фалират? и тук идва мястото на държавата да подкрепи бизнеса с реални мерки а не псевдо както се опитват да пробутат като уау мерки. само се огледайте другите бивши комунистически страни какво правят за бизненса им

yavor1

Тука се вижда къде мерките са най-добри:https://trud.bg/%d0%b2%d0%b8%d0%b6%d1%82%d0%b5-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d1%81-%d0%bf%d0%be%d1%82%d0%b2%d1%8a%d1%80%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81%d0%bb/

Една Белгия и Холандия,които са с много по-развита здравна система, имат стократно повече починали!
 Ако бяха се спазвали препоръките и не се разнася вируса,както бе с козичките на баба Мара и Нинова,която ги гушкаше, може би щяхме да сме по-добре!
 Целта е да не се получи претоварване с едновременно тежки случаи,за това е важно да няма пикове в заразяванията,а и Софарма да предостави хининовите лекарства,чийто износ за Русия бе спрян.
 Когато имаш временен интервал,може да пренастроиш производството си и да осигуриш предпазни средства,които трудно се доставят от Китай.

Колкото и да хейтвате Мутафчийски и Борисов,факт е че имат стратегия и тактика за овладяване на тежката ситуация.
 Няма място за сравнение с Резидента и партията му,които за моментни изяви,подлагат на риск от пандемия България.

След Шипка Резидента се покри за две седмици,надявайки се че ще се измирише поредната му простъпка ;;basi
Цитат на: dolby;525463жалък си
Жалък е образа ти в огледалото!:e085:
Истината е жестока за червените убийци!
 Чернобилската радиация беше идеологическа диверсиа на САЩ,нали така,защото не се виждала?Корона вирусът също бил измислен за да провали сборището на русофилите и българофобите!Какво общо има Шипка с 3 март?

Какво общо има 3 март с 27 юли ?

register

Тук явно е пълно с алергични калинки... Щом някой критикува нещо веднага го почват с курове, майки, бесепета, шипки, русия, и прочее...

Вие разбирате ли как се предава вирусът?
Чрез контакт.
Има хиляди, дето им е казано, че са под карантина и трябва да не излизат.
Някой ограничава ли контактите на тези в карантина?
Даже не ги знаят къде са...
А защо в Италия и Испания заключиха всички по къщите им разбрахте ли?
Защото в болниците не остана място... ама вече беше късно!
Ограниченията трябва да се спазват от самото начало, ама те не слушаха...
Сега там на ден умират по 1000. Защото ЗАКЪСНЯХА със задължителната карантина за ВСИЧКИ!
А у нас гурбетчиите дето уж са под карантина, вече са заразили всичките си роднини и приятели, че и кой знае още колко...
До критично състояние се стига седмица-две след контакт със заразен.
Искрено се надявам да не видим подобен мор и у нас...
Ама не виждам нито да се спазват карантините, нито да се контролират.
Борисов отдавна трябваше да обяви пълна карантина.
Дори в Гърция и Турция го направиха вече!
Но не... Ние се мерим с Белгия...
На белгиеца като му кажеш нещо, изпълнява, а на българина, гърка, испанеца, италианеца, турчина, като му наредиш нещо, ти вика "ти ли ще ми кажеш"...
Е всички тези, освен нас са отдавна запряни вкъщи...

Neo64

А бе умни капиталистически теоретици, тука и в Италия е Ад под небето!
Сигурно защото начело са Радев или Др. Нинова!Или  може би защото  не е шеф на щаба  Годжи Мутафчийски , другия медиен артист след Доко Доко Тиквата?!?!
Хайде холан , молете се да не Ви натисне Короната , че с тия миши дупки дето им викате МБАЛ сте взели дали ама от всякъде.
Педро и Италианеца казаха на Баа ти Меркел ,га ядяфме бянецата беше убаво , ама сега га трябва да делим брашното не става.Холандия ,дето Ви плюе гат мой и тя Ви казва  да духате супата!
Вие с Доко идиота начело пак Нинова ,Радев,комунистите и на Райна Майна артилеристите са Ви виновни!Хората тука спряха уволнения и разсрочват кредити, Вашия шарлатанин ви дава кредити!Почвам да съжалявам че не съм грабнал червен паспорт ама не червен от Тикволандия,тоя ми е нов още ами ЕВРОПЕЙСКИ червен!!:):):)

yavor1

Кметът на италианския град Бергамо Джорджио Гори направи шокиращо изявление, като обяви, че футболният мач между от Шампионската лига между Аталанта и Валенсия е ,,инфектирал 40 000 души" с коронавирус.  Срещата се игра на стадион ,,Джузепе Меаца" в Милано, тъй като  капацитетът на стадиона в Бергамо не отговаря на критериите за  елиминационната фаза на най-комерсиалния турнир в Европа.

https://gong.bg/football-sviat/shampionska-liga/multimedia/gallery/uzhas-futbolen-mach-zarazil-nad-40-000-s-koronavirus-582872

CITRON

Хайде холан , молете се да не Ви натисне Короната , че с тия миши дупки дето им викате МБАЛ сте взели дали

Ей за това изречение си много прав....незнам темата е да не се стига до болница.   Та ни е без епидемия в болниците нямаме Чаршафи,  чинии ,няма вилици ,лъжици ,чаши.  Абокати, бинт, бинт а беше от някаква американска резерва от втората световна или виетнам пресовка като кибритена кутийка. Как да попаднеш като храната е мизерна.  Сестрите нямат престилки резервни. Ако не те изядат, комарите, бълхите или стафилококовата незнам Ковид-19 е маската на огромен проблем. Няма гардероби краде се. Телевизията е с пари на час един лев. Години наред измами и хитруване здравни пътеки, каратте да си купиш лекарствата , а уж плащаме осигуровки.   Лежиш там пърдиш им,   пречиш им, не ходете по болници.
C:> GOTO NEXT LEVEL

Neo64

Цитат на: CITRON;525497Хайде холан , молете се да не Ви натисне Короната , че с тия миши дупки дето им викате МБАЛ сте взели дали

Ей за това изречение си много прав....незнам темата е да не се стига до болница.   Та ни е без епидемия в болниците нямаме Чаршафи,  чинии ,няма вилици ,лъжици ,чаши.  Абокати, бинт, бинт а беше от някаква американска резерва от втората световна или виетнам пресовка като кибритена кутийка. Как да попаднеш като храната е мизерна.  Сестрите нямат престилки резервни. Ако не те изядат, комарите, бълхите или стафилококовата незнам Ковид-19 е маската на огромен проблем. Няма гардероби краде се. Телевизията е с пари на час един лев. Години наред измами и хитруване здравни пътеки, каратте да си купиш лекарствата , а уж плащаме осигуровки.   Лежиш там пърдиш им,   пречиш им, не ходете по болници.

А как ве нали великите Демократи НЕ русофили  Тиквун Банкянски и Годжи Мутафчийски викат Ура , тука в Таджибулгаристан всичко е на 6, а бе тия двамата живеят в друга държава , дори да Ви кажа мисля че са и на друга планета!
Бабата влезе в Плевенската здрава и права и на 7 -я изкарахме за парцел 32 в Градския гробищен  парк преди 2 години и беше на 65 , тоест вече извън хранилката на Великия финансист Владко Тъпото!
Родината ни е хубава , като си дойда на почивка е направо 6 ,както вика Тиквьо и му приглася Годжи от 7/8!:):):)
пак да повтора, тука за 6 месеца отложиха всички плащания по кредити, замразиха уволненията заради Короната,като звъннеш на Спешна идва спешна , не фелшера от Царацово!
Разликата е от ясна по ясна, а сега и с ИЛ-те 76 на товарищ Путин , на всички гъзоблизци на Краварите им се такова мамата!
Италианците пеят Катюша и я пеят, Плевньо шутката и Паси джендъра се надпреварват като медийния Бостан Магнолия Вожд да уревават орталъка!А бе какво стана с фърчилата тенеке вериш платени авансово на Перчем Ага , сигурно се отлагат за 2030, те тогава ще са като дефорсиран 12-ак !:):):):)
Само се чудя , наистина ли сте толкова търпеливи българите или да, няма да взимам за константа тия 500 г доброволно "съжителство " с чалма кериз!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания