Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Vivacom IPTV с нет от друг доставчик?

Започната от Rand6522, Октомври 05, 2019, 03:10:21 PM

« назад - напред »

Rand6522

Здравейте!

Някой може ли да ми помогне да си пусна допълнителните боксове през друг интернет доставчик?

калоянк

Теоретично може, но не се знае колко ще е сполучливо. Ако трафикът се тунелира с две устройства и реално на второто захраниш STB-то, прекараш и DHCP-то да ти раздаде локален адрес, може би ще стане. Аз също съм го мислил, но не ми остана време, за да го реализирам. Друг е въпросът, че всичко там е мултикаст и смятай колко ще затормозиш рутерите в двата края. Това с обикновен рутер сапунерка няма да стане, трябва ти нещо сериозно или може би две raspberry-та. Аз съм го мислил с два микротика и логическо изглежда като да може да стане.
Като гледам е пълно мълчание по темата, така че може би никой не е успял да го реализира от край до край.

spaice

Цитат на: калоянк;518110Теоретично може, но не се знае колко ще е сполучливо. Ако трафикът се тунелира с две устройства и реално на второто захраниш STB-то, прекараш и DHCP-то да ти раздаде локален адрес, може би ще стане. Аз също съм го мислил, но не ми остана време, за да го реализирам. Друг е въпросът, че всичко там е мултикаст и смятай колко ще затормозиш рутерите в двата края. Това с обикновен рутер сапунерка няма да стане, трябва ти нещо сериозно или може би две raspberry-та. Аз съм го мислил с два микротика и логическо изглежда като да може да стане.
 Като гледам е пълно мълчание по темата, така че може би никой не е успял да го реализира от край до край.
Не съм го правил, но:

Трафика може да се "тунелира" с 2 микротика. Микротик може да прави layer2 тунел. Колкото до мултикаста... не смятай че целия мултикаст поток със всички канали минава през клиентското у-во. Приемника им прави multicast join към канала който се гледа в момента. Така че трафика няма да "умори" микротиците.
 Трябва само на 2-рата точка от тунела да има достатъчно даунлоад за да може да понесе едновременното гледане на 2-3 канала.
А на първата точка трябва да има достатъчно ъплоад за 2-3 канала.

Само че питането на @Rand6522 май не е за това.

стфбг

Работи отлично с два микротика и EoIP протокола. :19:

Rand6522

Здравейте! Благодаря за проявения интерес / внимание. Но получих нужната информация и съдействие от друг източник. Скоро ще пиша за крайния резултат.

калоянк

Цитат на: стфбг;518168Работи отлично с два микротика и EoIP протокола. :19:
Как е натоварването на рутерите в двата края? Има ли натоварване? И като цяло добре ли се гледа?

приемника

обикновенно се прави с някакъв енкрипнат тунел (pptp, l2tp, ipsec) и отгоре се пуска eoip .В зависимост от избраната енкрипция - се вдига 15-20мегабита - при процесор 80-90% за RB941.  Ако се махне екрипцията или се пусне директо l2tp - не е проблем да напълне интерфейса 100 мегабита при 20-25% макс натоварване

plameni

При PPTP натоварването е значително по-малко и дори с RB941 се постигат по-високи скорости.
Тест при запис на HD-канал с MAG256, т.е. удвоен трафик:
21.6 Mbps - 46.0%
29.7 Mbps - 59.5%
35.1 Mbps - 63.0%

---

---

Кохонеса

Цитат на: приемника;518234обикновенно се прави с някакъв енкрипнат тунел (pptp, l2tp, ipsec) и отгоре се пуска eoip .В зависимост от избраната енкрипция - се вдига 15-20мегабита - при процесор 80-90% за RB941.  Ако се махне екрипцията или се пусне директо l2tp - не е проблем да напълне интерфейса 100 мегабита при 20-25% макс натоварване

ИПТВ-то им е енкрипнато, на новите приемници първите няколко сек са уникаст, пак енкрипнат. Има декодиране, но не е лесно. С техен приемник и pptp тунел ще си ОК.

Rand6522

Получиха се нещата. Всичко е ток и жица!

Бай Гого

Как и къде се терминира тунела при абоната на Вивата?
Рутера и всички STB-та са закачени към L2 суич. Ако Микротика е зад рутера как да го адресирам?
Единствено DynDNS + Port Forwarding на рутера ми идва наум...

Момчил Минков

Цитат на: Rand6522;518336Получиха се нещата. Всичко е ток и жица!

Е хубу ти се получиха, ма сподели как...

Бат Гойко - колегата го е казал по-горе- 2 микротика, стат. Ип-та и ЕоИП...
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

Rand6522

Не го правих аз, помогна ми едно момче което доста ги разбира. Игра си 2 часа и накрая стана. Схемата е подобна да. Но има една особеност. Цитирам го: " Задачата изпълнена но вивата са вкарали една хуйня и рутборда се лупва ако ONT е 4 портово демек с функция рутер /ТВ-то трябва да се вземе от отделен порт/ не от този който идва DHCP-to "

ники_потребител

Т.е. трябва да си с медия конвертор, суич и после рутер, и телевизията да се взима от суича. А не ONT рутер, в който влиза оптиката и от портовете му излизат и телевизията, и интернета.

njor

И накрая ако вземем на в предвид че мултикаст се управлява само от циско ! Та вземете си две евтини втора употреба циска да нямате ядове.
Когато си умрял, не знаеш, че си мъртъв. Трудно е само за останалите.
Същото е и когато си тъп!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания