Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Vivacom IPTV с нет от друг доставчик?

Започната от Rand6522, Октомври 05, 2019, 03:10:21 PM

« назад - напред »

Rand6522

Опитах с евтин Linksys 54GL + Linksys WRT3200ACM и 2-та под DD-WRT , но не успях. Варианта с микротиците стана бързо , евтино и реално свидетелствам че работи . Благодаря на г-на който ми помогна (макар че не знам той дали чете в този форум) :)

spaice

Цитат на: njor;518425И накрая ако вземем на в предвид че мултикаст се управлява само от циско ! Та вземете си две евтини втора употреба циска да нямате ядове.
Те циско и топлата вода са измислили. Ако искате топпла вода ви трябват две евтини втора употреба циска.:)
Айде стига глупости.

Бай Гого

Цитат на: ники_потребител;518424Т.е. трябва да си с медия конвертор, суич и после рутер, и телевизията да се взима от суича. А не ONT рутер, в който влиза оптиката и от портовете му излизат и телевизията, и интернета.

В моя случай рутера за интернет е закачен към обикновен суич, а той към медиа конвертор. Няма ONT рутер. STB-тата са закачени към суича преди рутера.
Микротика мога да го сложа само зад рутера, а LAN порта му (за EoIP тунела) трябва да е вързан към суича преди рутера.... получава се странна конструкция.

ники_потребител

Цитат на: Бай Гого;518500получава се странна конструкция.

Странна, но правилна :-)
Телевизията "идва" от суича към единия порт на микротика, а от другия му порт я пращаш през рутера към далечното място.

Момчил Минков

Цитат на: spaice;518436трябват две евтини втора употреба циска.
Микротици нови - мини и лайт - са вече без пари 30 и 33 лв без ДДС...
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

spaice

Цитат на: Момчил Минков;518528Микротици нови - мини и лайт - са вече без пари 30 и 33 лв без ДДС...
Аз говорех за топлата вода.;;573

njor

Не знам за какво говорите и двамата, но аз говоря че мултикаст се управлява (контролира) само от циско.
Когато си умрял, не знаеш, че си мъртъв. Трудно е само за останалите.
Същото е и когато си тъп!

ники_потребител

Тук май няма мултикаст, двата микротика правят тунел помежду си, пък каквото минава през него не ги вълнува, те не го управляват. Тунелът действа като опънат кабел между суича на Виваком и далечното място.

spaice

Цитат на: njor;518540Не знам за какво говорите и двамата, но аз говоря че мултикаст се управлява (контролира) само от циско.
Аз пък ти говоря, че мултикаст НЕ се управлява (контролира) само от циско.

дексър

Цитат на: spaice;518542Аз пък ти говоря, че мултикаст НЕ се управлява (контролира) само от циско.

Аз като CCIE на Циско :) , също потвърждавам че мултикаст не е само на Cisco

ники_потребител

Цитат на: дексър;518550Аз като CCIE на Циско :) , също потвърждавам че мултикаст не е само на Cisco

А аз, като един прост CCNA, 4 години тествал IGMP на дивайси, различни от Cisco, ви казвам, че сте прави  ;;513

Бай Гого

аз като 20 Years CCIE също потвърждавам, че на EoIP тунела не му дреме дали е мултикаст или топла вода.

Танннер

Аз пък като Junier  с 3 години опит ви казвам че не всичко е сиско:)

Neo64

http://dtv-bg.com/showthread.php?p=525759#post525759

Две теми с една и съща идея за лакърдии, затворете поне едната ,че ни се увива свят!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания