Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Сателитната на Виваком изчезна....

Започната от alexi, Юли 26, 2019, 07:07:46 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

кулио

Е този нов телевизор няма ли сателитен тунер?
Ако има замени приемника с CA модул за телевизора.

Веселин Цонев

Цитат на: кулио;514761Е този нов телевизор няма ли сателитен тунер?

Ако има замени приемника с CA модул за телевизора.
Не, няма, за това питам дали имат Виваком по-добре приемник, поне да има HDMI изход?

Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk

ники_потребител

Щом сегашният приемник няма HDMI, със сигурност е SD и затова картината е зле. Преди седмица станах абонат и ми сложиха два приемника Sagemcom - на 43 инча HD каналите са си супер.

Скарата

Цитат на: Веселин Цонев;514756Колеги кажете мога ли да сменя този приемник (от снимката) с по-качествен. Майка ми използва този в момента но на CRT телевизор а сега и взех LCD такъв и картината не ми изглежда добре. Най малкото приемника няма HDMI изход за връзка с телевизора. Имат ли Виваком  друг модел. На чиния е, няма IPTV.

Това е SD приемникът им и той няма HDMI изход. Виваком имат 2 модела HD приемници - Sagemcom и Homecast, за които може да прочетеш повече тук (ЛИНК). Приемникът може да бъде сменен като трябва да се обадиш на оператор или да отидеш в офис. Цената мисля, че е 10лв еднократно за инсталирането му (ЛИНК).

Веселин Цонев

Цитат на: Скарата;514860Това е SD приемникът им и той няма HDMI изход. Виваком имат 2 модела HD приемници - Sagemcom и Homecast, за които може да прочетеш повече тук (ЛИНК). Приемникът може да бъде сменен като трябва да се обадиш на оператор или да отидеш в офис. Цената мисля, че е 10лв еднократно за инсталирането му (ЛИНК).
Много благодаря за подробната информация.  А имаш ли представа кой от двата HD приемника е по-добре, по-бърз?

Скарата

Цитат на: Веселин Цонев;514898Много благодаря за подробната информация.  А имаш ли представа кой от двата HD приемника е по-добре, по-бърз?

Ами ползвал съм само този Sagemcom и съм доволен от него. ;)

ники_потребител

Колеги,

Имам една булсатска чиния на прозореца, която скоро ще ползвам с приемник на Виваком. Реших предварително да я насоча без приемник, имам телевизор със сателитен тунер. В менюто покаваше, че приемам от сателит Sat0. Врътнах антената малко наляво и ми изписа, че съм намерил спътник Turksat 42. Врътнах още толкова и ми изписа, че съм намерил Sat0. Нали това трябва да е Intelsat 12, тъй като намери доста български канали с надпис "Каналът е кодиран"?
Антената е на доста куцо място в един ъгъл и не мога да застана зад или пред нея и да меря по-точно с компас, имам достъп само отстрани.

Боби_79

Цитат на: ники_потребител;517212Колеги,

Имам една булсатска чиния на прозореца, която скоро ще ползвам с приемник на Виваком. Реших предварително да я насоча без приемник, имам телевизор със сателитен тунер. В менюто покаваше, че приемам от сателит Sat0. Врътнах антената малко наляво и ми изписа, че съм намерил спътник Turksat 42. Врътнах още толкова и ми изписа, че съм намерил Sat0. Нали това трябва да е Intelsat 12, тъй като намери доста български канали с надпис "Каналът е кодиран"?
Антената е на доста куцо място в един ъгъл и не мога да застана зад или пред нея и да меря по-точно с компас, имам достъп само отстрани.

Гледай сега . Аз съм специалист по вивиком.  Сега тук трябва да ти напиша много неща от които може да зависи хващането на сигнала. Аз ти предлагам майка ти  да изпържи кюфтета/ от хубавите/... и аз да дойда да оправя нещата.

ТКЗС

Я кажи като си експерт по виваком , защо някои антени са с моноблока нагоре вместо надолу ?

ники_потребител

:)  Отдавна вече кюфтетата ги прави жена ми, не майка ми. Само дето има леееека нетърпимост към техническите ми хобита и едва ли ще иска по какъвто и да е начин да подкрепи поредните ми експерименти, свързани с изстудяване на хола от отворения прозорец, катерене по прозореца, въртене на чинии, наставяне на кабели и т.н. ;) Гледам всичко това да го правя в нейно отсъствие, затова и го правя на малки стъпки - сега "уцелване" на сателита, друг ден наставяне на кабела, после слагането на приемника и някой ден донастройка на антената.

Боби_79

Цитат на: ники_потребител;517230:)  Отдавна вече кюфтетата ги прави жена ми, не майка ми. Само дето има леееека нетърпимост към техническите ми хобита и едва ли ще иска по какъвто и да е начин да подкрепи поредните ми експерименти, свързани с изстудяване на хола от отворения прозорец, катерене по прозореца, въртене на чинии, наставяне на кабели и т.н. ;) Гледам всичко това да го правя в нейно отсъствие, затова и го правя на малки стъпки - сега "уцелване" на сателита, друг ден наставяне на кабела, после слагането на приемника и някой ден донастройка на антената.

Тази ще ти качи на главата... :)

ники_потребител

И най-мразя като ме види с поялника или нещо да ръчкам по розетките и техниките и веднага - "какво правиш"? Еми запоявам си нещо, какво правя :)

Боби_79

Цитат на: ники_потребител;517233И най-мразя като ме види с поялника или нещо да ръчкам по розетките и техниките и веднага - "какво правиш"? Еми запоявам си нещо, какво правя :)
Ти си си я избрал.... харесваш я , обичаш я .....  искаш да живееш с нея... еее така е .... аз какво не се женя./ това е не е много умно/.

dzumba

Да взема и аз да дойда за кюфтетата!

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания