Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

A1 вече на Hellas Sat 3

Започната от Бернар, 01-12-2018, 12:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ИнСайт

Благодаря, всъщност да, за 30 лева месечна такса очаквам много повече. При една бърза справка на https://www.lyngsat.com/Hellas-Sat-3.html ясно се вижда, че един румънски оператор заделя два транспондера само за няколко HD канала + още цели 7 за останалите SD канали, докато нашите са наблъскали в пъти повече канали в 3 транспондера. Да, HEVC сигурно е по-ефективен от MPEG4, но очевидно не прави чудеса.

Излиза, че в България имаме 3 DTH оператора, нито един от които не успява да предложи пълноценна услуга.

Интересно дали от А1 (които се обявяват, че държат на качеството на услугите си) ще склонят да ми прехвърлят същия пакет през оптичната мрежа, без да развалям договори с неустойки. При всички положения не мисля да ползвам тяхната сателитна "услуга" в този ѝ вид.

bate_dino

Мечтай за читава наземна услуга, след като закупиха и затриха качествените наземни оператори. За момента това което имат в наследство от Близуто все още крета , но да видим до кога. Само да благодарим на едновремешните знайни и незнайни кабеларки и ланове, че все още и се държат просторите или въргалящите се по земята коаксиали и лан кабели между блоковете.
П.С. Явно бягството към 39 е да не им личи мацаницата на фона на каналите на 13 и особено немците на 19.2 и абонатите им да задават въпроси защо им е отврат сатвлитния сигнал.

Цец0

Мисля, че основната причина да забегнат на 39Е е финансовата част. Колкото и Кораба-майка на А1 да е с неограничени финансови ресурси, то в тази бездънна яма няма кой постоянно да налива пари.

аспух

Цитат на: ИнСайт;500438Благодаря, всъщност да, за 30 лева месечна такса очаквам много повече. При една бърза справка на https://www.lyngsat.com/Hellas-Sat-3.html ясно се вижда, че един румънски оператор заделя два транспондера само за няколко HD канала + още цели 7 за останалите SD канали, докато нашите са наблъскали в пъти повече канали в 3 транспондера. Да, HEVC сигурно е по-ефективен от MPEG4, но очевидно не прави чудеса.

Излиза, че в България имаме 3 DTH оператора, нито един от които не успява да предложи пълноценна услуга.

Интересно дали от А1 (които се обявяват, че държат на качеството на услугите си) ще склонят да ми прехвърлят същия пакет през оптичната мрежа, без да развалям договори с неустойки. При всички положения не мисля да ползвам тяхната сателитна "услуга" в този ѝ вид.

Ако си заявил услугата онлайн имаш право да се откажеш в 14-дневен срок. Защо не си се обадил на *88 да разпиташ подробно за услугата, модули, съвместимост и т.н. най-малкото да се обадиш на поддръжката на телевизора остава за мен загадка :) Некомпетентността на някои хора понякога ме изумява.

jack82

Цитат на: Цец0;500442Мисля, че основната причина да забегнат на 39Е е финансовата част. Колкото и Кораба-майка на А1 да е с неограничени финансови ресурси, то в тази бездънна яма няма кой постоянно да налива пари.
Те хубаво са го измислили даже много добре ама да отпуснат още един транспондер. Вече времето ще покаже.
Нямам нищо само чета и си пиша :;803
http://www.speedtest.net/result/3797217844.png

bate_dino

Цитат на: Цец0;500442Мисля, че основната причина да забегнат на 39Е е финансовата част.
Да, то е явно че финансовата част е една от причините, но и голямата пренаселеност на 16Е. Не случайно на  39 правиха и тестове за хърватите, а и информацията e за Антик, че отиват пък на израелски спътник. Явно започват местенето с по-малките като брой абонати услуги. Между другото като споменах Антик също ползват hevc и имаха известни драми с това, че не бяха обявили на потребителите необходимостта от подходящо оборудване. Онзи ден се загледах и ми направи впечатление, че и националните канали на Чехия и Словакия доста пикселизират макар и да имат приличен битрейт. Явно h265 оборудването е ново и още не са свикнали да настройват нормално параметрите и се надявам с течение на времето да се изгладят нещата.

аспух

Цитат на: Дато;500189The Voice от много години е на Пеевски.

Пич, не ме интересува на кой е.. Официално е на BSS Media. И дават едни кинти, за да се ползва марката The Voice и немците държат да има едни Програмни изисквания към радиото и телевизията. Като не си наясно не ми спори!!

А иначе имаше някакъв пост че не са могли А1 да си настроят мултиплекса на сателит че били на h265 кодек. Аз съм с контра въпрос: в тръба цол и половина може ли да се нагнете тръба 4 цола и същата вода да премине със същият дебит от големият цолаж към малкият?! Можеш да го обсъдиш с Каналин или с Арменският поп.

ВИЛИАН ПЕТКОВ П

:s101
Цитат на: Златанов;497121А после Булсатком били такива и онакива;;573

ИнСайт

Цитат на: аспух;500456Некомпетентността на някои хора понякога ме изумява.

Хахахаха, добре... извинявам се, явно проблемът е в моята некомпетентност, как не съм се сетил!

bate_dino

Тия голям мерак имат да ми въртят антената и да ми сменяват приемника.  Вече три пъти ми звънят да ме уговарят кога да ме посетят техниците им, макар и да им разправям, че хем си имам антена за Хелас, хем  гледам с  модул и имам апаратура поддържаща  HEVC :worry:

jack82

Цитат на: bate_dino;501034Тия голям мерак имат да ми въртят антената и да ми сменяват приемника.  Вече три пъти ми звънят да ме уговарят кога да ме посетят техниците им, макар и да им разправям, че хем си имам антена за Хелас, хем  гледам с  модул и имам апаратура поддържаща  HEVC :worry:
Нали трябва да отчетат посещение :) и за едно въртене нали им се плаща
Нямам нищо само чета и си пиша :;803
http://www.speedtest.net/result/3797217844.png

Васкобг

а знаете ли докога ще предават и на 16°  ?
Имам договор за още една година,  но нямам видимост към другия спътник на 39°........

bate_dino

Цитат на: Васкобг;501094а знаете ли докога ще предават и на 16°  ?
Имам договор за още една година,  но нямам видимост към другия спътник на 39°........
Доколкото разбрах са до края на юни, но информацеята ме и неофициална.

Момчил Минков

Цитат на: Васкобг;501094а знаете ли докога ще предават и на 16°  ?

Или ще те качат на покрива, или ще ти прекратят договора...
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

Дато

Информация за преминаването към новия сателит Hellas Sat 3: http://help.a1.bg/help_Sat.html

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания