Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

A1 вече на Hellas Sat 3

Започната от Бернар, 01-12-2018, 12:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

taewu

то и аз имам на 3 градуса но не мога да го настроя да хваща  и 2 та  на 80 цм чиния
азиатец и половина

bate_dino

Цитат на: taewu;500239то и аз имам на 3 градуса но не мога да го настроя да хваща  и 2 та  на 80 цм чиния
Точно с 80-тката и моноблока няма логика да не може, освен ако го гласиш по default настройките където 16 гр. е LNB2, а 13 е LNB1 /т.е. комбинация 36+39/ . Смени за 39Е да ти е LNB1, 42E - LNB2, оправяш скю-то на конвертора и наместваш антената още леко на изток и мисля, че малко надолу.

Робертван

V momenta se gledat na Philips 345fds hd firmen

simbata

Цитат на: Pipp0;500174Може,ще гледаш свободните канали на турчетата от 42градуса
как става номера?
3 in 1 (ginkoprim+ginkobiloba+selenogin) ;;513

;;650

taewu

Цитат на: bate_dino;500242Точно с 80-тката и моноблока няма логика да не може, освен ако го гласиш по default настройките където 16 гр. е LNB2, а 13 е LNB1 /т.е. комбинация 36+39/ . Смени за 39Е да ти е LNB1, 42E - LNB2, оправяш скю-то на конвертора и наместваш антената още леко на изток и мисля, че малко надолу.

аз го махнах сложих обикновен  не ми се мъчи през зимата
азиатец и половина

Дато

Вярна ли е информацията, че BSTV в DTH на А1 от 39Е е в HD?

бендо

Цитат на: Дато;500343Вярна ли е информацията, че BSTV в DTH на А1 от 39Е е в HD?

И да е в 8К,какво от това?!...;;basiНадявам се обществото да има изграден имунитет;;650

Milenrec

Цитат на: Дато;500343Вярна ли е информацията, че BSTV в DTH на А1 от 39Е е в HD?

В SD мазало е

ИнСайт

Цитат на: Бернар;497058от 19 ноември на 39 градуса "A1 BG":

12118H
12137V
12310H

към 140 канала ...видеото е H.265 , аудио AAC, Conax , което подсеща за нови STB

Освен, че ще им донесе елементарна миграция от БСК, на какво друго "мирише" :s101

Здравейте, аз съм едни от новите абонати и съответно директно ме включиха на 39 градуса (всъщност антената ми вече си беше насочена натам). Избрах сателитна телевизия, защото идеята ми беше да разкарам допълнителния приемник (преди бях на IPTV) и да ползвам вградения сателитен тунер DVB-S2, съответно и да си ползвам всички функции на телевизора - за съжаление телевизорът засече абсолютно всички канали от Hellas Sat 3 (включително и тези на Bulsat), но не и тези на A1 - предполагам, че има връзка с HEVC съвместимостта - така или иначе наложи се да ползвам техен приемник, който не е толкова зле, но в stand-by дърпа 6W и съответно постоянно е топъл - не знам дали това е обичайно за сателитните приемници.

Всъщност въпросът ми е към настоящите абонати, които все още не са към Hellas Sat 3 - и при вас ли всички канали са толкова размазани? Дори платените HD канали на HBO са с много разочароващо качество, а спортните канали на A1 са една идея по-добре, но ми изглеждат напудрени със завишени контраст, яркост, цветове и острота. За SD каналите не коментирам - там мазалото е пълно, правя директна съпоствка между ефирните DVB-T канали и техните аналози, идващи от сателита - мачкането е яко. Дали това е нещо временно, докато се реализира преходът от Astra на Hellas Sat 3 или това си е обичайното качество?

Дато

Цитат на: ИнСайт;500416Здравейте, аз съм едни от новите абонати и съответно директно ме включиха на 39 градуса (всъщност антената ми вече си беше насочена натам). Избрах сателитна телевизия, защото идеята ми беше да разкарам допълнителния приемник (преди бях на IPTV) и да ползвам вградения сателитен тунер DVB-S2, съответно и да си ползвам всички функции на телевизора - за съжаление телевизорът засече абсолютно всички канали от Hellas Sat 3 (включително и тези на Bulsat), но не и тези на A1 - предполагам, че има връзка с HEVC съвместимостта - така или иначе наложи се да ползвам техен приемник, който не е толкова зле, но в stand-by дърпа 6W и съответно постоянно е топъл - не знам дали това е обичайно за сателитните приемници.

Всъщност въпросът ми е към настоящите абонати, които все още не са към Hellas Sat 3 - и при вас ли всички канали са толкова размазани? Дори платените HD канали на HBO са с много разочароващо качество, а спортните канали на A1 са една идея по-добре, но ми изглеждат напудрени със завишени контраст, яркост, цветове и острота. За SD каналите не коментирам - там мазалото е пълно, правя директна съпоствка между ефирните DVB-T канали и техните аналози, идващи от сателита - мачкането е яко. Дали това е нещо временно, докато се реализира преходът от Astra на Hellas Sat 3 или това си е обичайното качество?

И други клиенти се оплакват от лошо качество. Най - добре се оплачи в официалната Фейсбук страница на А1.

jack82

Цитат на: ИнСайт;500416Здравейте, аз съм едни от новите абонати и съответно директно ме включиха на 39 градуса (всъщност антената ми вече си беше насочена натам). Избрах сателитна телевизия, защото идеята ми беше да разкарам допълнителния приемник (преди бях на IPTV) и да ползвам вградения сателитен тунер DVB-S2, съответно и да си ползвам всички функции на телевизора - за съжаление телевизорът засече абсолютно всички канали от Hellas Sat 3 (включително и тези на Bulsat), но не и тези на A1 - предполагам, че има връзка с HEVC съвместимостта - така или иначе наложи се да ползвам техен приемник, който не е толкова зле, но в stand-by дърпа 6W и съответно постоянно е топъл - не знам дали това е обичайно за сателитните приемници.

Ще свикнеш спокойно дай си малко време. Другия вариант е да минеш на по малко тв нещо от рода 32 инча. Не ми се вярва да наемат друг транспондер кой ще плаща.
Нямам нищо само чета и си пиша :;803
http://www.speedtest.net/result/3797217844.png

Milenrec

И на 16 гр е същото мазало колега ,само HD то се гледа и ше става по зле тъй като качват нови канали

ИнСайт

Цитат на: jack82;500420Ще свикнеш спокойно дай си малко време. Другия вариант е да минеш на по малко тв нещо от рода 32 инча. Не ми се вярва да наемат друг транспондер кой ще плаща.

Въпреки че нямам опит със САТ ТВ, разбирам че ресурсът на транспондери е ограничен в сравнение с IPTV по наземна мрежа, но това може да се отразява единствено на по-ограничения брой канали ~120 сателитни канала срещу ~210 IPTV канала (разширен и премиум пакет от същия доставчик) - никъде не е посочено, че има сериозен компромис с качеството. Тази "услуга" ме връща във VHS времената, да не кажа че може би Betamax превъзхожда "HD" каналите им.

Честно казано не вярвам да свикна, а и също не вярвам че сателитната технология автоматично означава такова мазало.

Светия Дух

Цитат на: jack82;500420Другия вариант е да минеш на по малко тв нещо от рода 32 инча.
А и като се намали цветността до черно-бяла, картината си става направо перфектна! Като едно време. ;;675
Triax 88 (85cm x 95cm), VU+ Zero 4K (19E, 23,5Е, 28Е, 36Е, 39Е, 45/46Е)

Мартинския

Здравей и добре дошъл - да с А1 е така, така е и с всички наши DTH оператори. От 32 инча нагоре, клиента с претенции си казва, че нещо не е наред. В една друга тема написах, че един друг оператор масово по градчета и селца го гледат с кинескопи и дали звука е стерео, долби или картината е 5 или 10 мегабита, спортните че не били ХД - хич не ги интересува. Важното е ниската месечна такса. Да, тук обаче таксата не е малка и претенциите за качество са напълно основателни.
Виж, кабелната им е ок. Картина и звук на 50 инча и нагоре - това за мрежата на Близу, която в последствие стана А1.
И да, приемникът е нормално да грее в режим стенд-бай, защото на практика той е включен, но няма картина. Ако го изключиш напълно - дийп стенд-бай е напълно офф.
Поздрави.
София: emme esse 100 cm, SkySat H-H на OCTAGON SF8008, Blizoo, A1 Xplore TV Smart, EDISION OS MiniPlus, XMART-6K-T95Z
Северозападa: emme esse 80 см, SkySat H-H на Vu+ Solo SE V2, A1 80 cm + SRT ANT 45 на EDISION Piccollino S2, А1 Net Box

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания