Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Съвет за tv box android

Започната от Петкови, Ноември 05, 2018, 11:54:56 AM

« назад - напред »

Светия Дух

Я! Появило се е ново зверче на Xiaomi - Mi Box 4S PRO

На мен ми допада интерфейса MIUI за TV и пак бих си взел (съжалявам, че продадах предишния ми) бокс на Xiaomi. И като картина беше отличен.

За съжаление още не го намирам при нашите търгаши, ще потърся в eBay от Европа.

Като технически характеристики това открих. Малко противоречиви данни и не знам доколко достоверни:

ЦитатXiaomi has equipped the Mi Box 4S Pro with a quad-core Amlogic processor that can reach 1.9 GHz. There is also an ARM Mali-G31 GPU onboard, which allows the device to also stream HDR content. Additionally, the Mi Box 4S Pro can decode H. 265 and VP9 codecs at 24 and 30 FPS, respectively.

Цитат...we are looking at the same 64-bit quad-core Amlogic S905X chipset with four ARM Cortex-A53 CPU cores and Mali 450 GPU. The device should support dual-band WiFi 5.
Triax 88 (85cm x 95cm), VU+ Zero 4K (19E, 23,5Е, 28Е, 36Е, 39Е, 45/46Е)

ogibo

Цитат на: yavor1;550343Ако ти се играе,може с Titanium Backup да си направиш архив на приложенията,които са с юзер и пасс,след което копни на СД картата или на флашка директорията TitaniumBackup,за последващо възстановяване.
След това влизаш в рекавъри и си правиш бекъп на имиджа на СД карта или флашка, където си копнал цялата директория TWRP от архива - TWRP_T95Z.
Без да излизаш от рекавъри мод, избираш рестор и избираш 2021-01-14--09-10-43_Frank_V31_New_Year_2020 - това е моя бекъп!
Слагаш чавки на всичко и изпълняваш операцията.
След рестарт на бокса чрез Total-Commander си копваш предварително копираната на СД карта или флашка, директорията TitaniumBackup в споделената памет на бокса.

Възстановяваш с Titanium Backup архивираните твои приложения!
Ако не стане с дисплея,пиши да опитам друг способ!!!

https://mega.nz/file/ZBIlBS5I#-I1_DC7PTEQYWAhBM4_IZsiAynCTLSzA1Nf8tSPz0vg

Не е за мен тази работа. ;;650

yavor1

Цитат на: ogibo;550567Не е за мен тази работа. ;;650
ОК ;;650

Ако някой има под ръка подобен бокс T95Z-Amlogic S912 или подобен , може да пробва и да сподели!

lynx

Точно на него съм хвърлил око (T95Z Plus-Amlogic S912 3GB рам), но от 2 дни се ослушвам като прасе в тръстика.
Ако си от София, да го взема и да ти го донеса да се пробваш да го префлашнеш с твоята прошивка?
Силно се надявам да не брикнем чисто новата машинка, че ще ми е жал и ще си изгриза ноктите.
:hammer:

yavor1

Цитат на: lynx;550597Точно на него съм хвърлил око (T95Z Plus-Amlogic S912 3GB рам), но от 2 дни се ослушвам като прасе в тръстика.
Ако си от София, да го взема и да ти го донеса да се пробваш да го префлашнеш с твоята прошивка?
Силно се надявам да не брикнем чисто новата машинка, че ще ми е жал и ще си изгриза ноктите.
От Варна съм,но живея в Слънчев бряг.За доставки ползвам Спиди.

Префлашнал съм само 1 брой T95Z Plus, на 95% съм сигурен, че в бекъпа,който съм постал, съм оправил проблема с дисплея.

ogibo

Цитат на: lynx;550597Точно на него съм хвърлил око (T95Z Plus-Amlogic S912 3GB рам), но от 2 дни се ослушвам като прасе в тръстика.
Въобще не се замисляй. И няма да сгрешиш ако го пратиш на Явор.

d.ivanov

Цитат на: yavor1;550600От Варна съм,но живея в Слънчев бряг.За доставки ползвам Спиди.

Префлашнал съм само 1 брой T95Z Plus, на 95% съм сигурен, че в бекъпа,който съм постал, съм оправил проблема с дисплея.

Чета , чета и нали съм любопитна гарга да питам. Аз си ползвам боксовете с фабричния софт, имам си стбему и тивимейт и съм доволен,  каква ви е идеята да се префлашва с този франкенщайн?

lynx

Май натам отиват нещата...

yavor1

Цитат на: d.ivanov;550605Чета , чета и нали съм любопитна гарга да питам. Аз си ползвам боксовете с фабричния софт, имам си стбему и тивимейт и съм доволен,  каква ви е идеята да се префлашва с този франкенщайн?
Твой избор,твое мнение!
Ако не си пробвал,няма как да разбереш и да усетиш разликата :)

Какви боксове визираш?
 Кой ти е"фабричния" софт?
3840х2160р имаш ли и с колко битна цветност?
Мултитаскинг режим имаш ли?
GPU-то на каква честота ти работи?
Каква е температурата на проца и следиш ли я постоянно?
4к видео плейваш ли като 4к,а не като НД-реди?
Отговори само на тези въпросчета и сам ще разбереш защо се правят тези гимнастики,като си "любопитна гарга" :worry:

d.ivanov

Цитат на: yavor1;550607Твой избор,твое мнение!
Ако не си пробвал,няма как да разбереш и да усетиш разликата :)

Какви боксове визираш?
 Кой ти е"фабричния" софт?
3840х2160р имаш ли и с колко битна цветност?
Мултитаскинг режим имаш ли?
GPU-то на каква честота ти работи?
Каква е температурата на проца и следиш ли я постоянно?
4к видео плейваш ли като 4к,а не като НД-реди?
Отговори само на тези въпросчета и сам ще разбереш защо се правят тези гимнастики,като си "любопитна гарга" :worry:

Ами ето какво ползвам и как изглежда:

Ето това е модела но от друг търговец: BGN 40.24  31%OFF | Amlogic S912 TX9S Smart Android TV Box Octa Core Set Top Box 2.4G Wifi Media Player 2G/8G TVBOX Youtube Google
https://a.aliexpress.com/_mMfLQLt

Надявам се не приемаш въпроса ми за заяждане, проявих любопитство тъй като реално аз не съм усетил нещо да ми липсва. Ако се сещаш бях те питал преди 6-8 месеца какъв да си взема и ти ме ориентира да е с амлоджик и тн.  Иначе 4к си върви без грижи като 4 к, и е 4к на изхода,  малко почва да грее при 4к но не съм имал проблеми за сега.

Просто като ви чета си казах - да не би да има нещо аз да съм недочел,  някоя кирия както му казваме по варненски 😆✌

Иначе наистина останалите неща които изгледи ги нямам, не знам и на колко биха цветност е.

;;650

yavor1

Цитат на: d.ivanov;550613Надявам се не приемаш въпроса ми за заяждане, проявих любопитство тъй като реално аз не съм усетил нещо да ми липсва. Ако се сещаш бях те питал преди 6-8 месеца какъв да си взема и ти ме ориентира да е с амлоджик и тн.  Иначе 4к си върви без грижи като 4 к, и е 4к на изхода, малко почва да грее при 4к ???? как го установи и колко градуса е проца???
но не съм имал проблеми за сега.

Просто като ви чета си казах - да не би да има нещо аз да съм недочел,  някоя кирия както му казваме по варненски 😆✌

Иначе наистина останалите неща които изгледи ги нямам, не знам и на колко биха цветност е.

;;650
Много добре си спомням, но и какво те посъветвах си спомням!
 Щом ти харесва,не виждам смисъл 5-ти месец да те убеждавам,че не може да го усетиш бокса,защото е фабрично спънат!

d.ivanov

Цитат на: yavor1;550614Много добре си спомням, но и какво те посъветвах си спомням!
 Щом ти харесва,не виждам смисъл 5-ти месец да те убеждавам,че не може да го усетиш бокса,защото е фабрично спънат!

Така е, бях взел едно x96 mini ако се сещаш за него те питах, оказа се дърво,  забиваше на по-тежките канали и го продадох и си взех два такива.  Ама аз не се и оплаквам от новите , точно обратното,  не ми липсва нищо та затова  викам да питам какво толкова им слагате ;;513

lynx

Цитат на: d.ivanov;550613Ами ето какво ползвам и как изглежда:
.....Иначе 4к си върви без грижи като 4 к, и е 4к на изхода,  малко почва да грее при 4к но не съм имал проблеми за сега.

Гледал съм ревюта на този бокс и го рекламират като най-студено работещия от тази генерация. Според мен не би трябвало да пече, особено и ако е скопен със заводския софт, но знам ли... :s101

yavor1

Цитат на: d.ivanov;550615Така е, бях взел едно x96 mini ако се сещаш за него те питах, оказа се дърво,  забиваше на по-тежките канали и го продадох и си взех два такива.  Ама аз не се и оплаквам от новите , точно обратното,  не ми липсва нищо та затова  викам да питам какво толкова им слагате ;;513
x96 mini  си иска софта и охлаждането!
Не съм му ползвал  фирмения софт на ТХ9S, направо го префлашнах,за това ти задавам конкретни въпроси относно 4к и цветовете.

СТБЕМУ на ръка ли вкарваш порталите,защото за мултитаскинг не разбрах дали имаш и ползваш?
 Разбрал съм,че си фен на фабричните софтове на китайците, това е твой избор,не го коментирам,само го отчитам.
 Първият ми бокс S912 3G - 32G, бях го прибрал в кутията му,защото не ми харесваше фирмения софт! Когато руснаците му отключиха GPU-то, тогава го извадих и префлашнах, бях впечатлен и започнах да купувам боксове само на S912!
 Четириядрените на база различни процесори,отидоха в кутиите им!
Няма да те убеждавам,явно се страхуваш от префлашване и експерименти,а уж си любопитна гарга :)
Виж какво е споделил колегата Venlancellot
http://dtv-bg.com/showthread.php?p=548181#post548181
и може да се престрашиш!

d.ivanov

Цитат на: lynx;550616Гледал съм ревюта на този бокс и го рекламират като най-студено работещия от тази генерация. Според мен не би трябвало да пече, особено и ако е скопен със заводския софт, но знам ли... :s101

Ами на фона на минито този си е студен, иначе е топъл като цяло не горещ.

Цитат на: yavor1;550617x96 mini  си иска софта и охлаждането!
Не съм му ползвал  фирмения софт на ТХ9S, направо го префлашнах,за това ти задавам конкретни въпроси относно 4к и цветовете.

СТБЕМУ на ръка ли вкарваш порталите,защото за мултитаскинг не разбрах дали имаш и ползваш?
 Разбрал съм,че си фен на фабричните софтове на китайците, това е твой избор,не го коментирам,само го отчитам.
 Първият ми бокс S912 3G - 32G, бях го прибрал в кутията му,защото не ми харесваше фирмения софт! Когато руснаците му отключиха GPU-то, тогава го извадих и префлашнах, бях впечатлен и започнах да купувам боксове само на S912!
 Четириядрените на база различни процесори,отидоха в кутиите им!
Няма да те убеждавам,явно се страхуваш от префлашване и експерименти,а уж си любопитна гарга :)
Виж какво е споделил колегата Venlancellot
http://dtv-bg.com/showthread.php?p=548181#post548181
и може да се престрашиш!

Ами да, на ръка ги вкарвам порталите то аз ползвам за хоби няколко,  иначе си имам и А1 и Неосат ама така си осигурявам тези които ги няма в БГ а ми е тръпка,  и не поне аз не знам да имам мултитаскинг.  Иначе грешно си ме разбрал че съм фен на фабрични софтуери,  просто не разбирам толкова и гледам да гледам каквото имам и съм на принципа че ако работи е ок и не го бутам, минито щях да го префлашвам и накрая се отказах и го продадох,  хвана ме шубе че няма да се справя хаха.

Иначе съм любопитна гарга ама страхлива, затова питам да знам дали си струва риска 🤣✌

Пс. С теб сме се срещали един път на Пикадили Чаталджа ама дали ме помниш....  там за една стойка 2012та година...  поздрави  ✌

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания