Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Гигабитов суич

Започната от sky2, Април 09, 2018, 10:39:54 AM

« назад - напред »

sky2

Здравейте,
Оглеждам се за гигабитов суич и видях, че в момент TP-LINK TL-SG108 е 50  лв. Четох по форумите, много положителни мнения и вероятно точно този ще поръчам. Имам обаче едни въпрос, към хората които имат повече опит с този тип техника: Може ле да прекарва 250 МБс без  да се вдигат времената на пинг-а?

jack82

Би трябвало да може без проблем
Нямам нищо само чета и си пиша :;803
http://www.speedtest.net/result/3797217844.png

отмарс

Цитат на: sky2;478791Здравейте,
Оглеждам се за гигабитов суич и видях, че в момент TP-LINK TL-SG108 е 50  лв. Четох по форумите, много положителни мнения и вероятно точно този ще поръчам. Имам обаче едни въпрос, към хората които имат повече опит с този тип техника: Може ле да прекарва 250 МБс без  да се вдигат времената на пинг-а?

1gb / 8 = 125MBs и то при попътен вятър. При мен гигабитов суич между две SSD та не вдига повече от 123 мбс.

Чък Норис

Не си написал за какво ще се използва суича, а конкретно посочения модел има няколко разновидности. За някой лев отгоре, по-добре си вземи TP-Link TL-SG108E.

sky2

Цитат на: Чък Норис;478794Не си написал за какво ще се използва суича, а конкретно посочения модел има няколко разновидности. За някой лев отгоре, по-добре си вземи TP-Link TL-SG108E.
Нищо конкратно, обичайните неща. Питах за скоростта, защото моя итнтернет доставчик дава до 250 МБс, но със стария суич, който снощи изгоря, като пуснех торент за сваляне с максималната скорост пинга скачаше двойно, че и тройно даже. Не знам каква марка беше, познат който вкарваше стари ел. уреди от западна Европа ми го даде, без кутия само платка с портове,  без захранване. Купих захранване, и така работи до снощи. Мислех си, че е голям боклук, щом на 250 мб се задъхваше, но сега като чета, че този който бях харесал не може да докара и половината, много се изненадах. Всъщност, това суича който бях харесал, не знам дали е същия като този от твоя линк?

Цитат на: отмарс;4787931gb / 8 = 125MBs и то при попътен вятър. При мен  гигабитов суич между две SSD та не вдига повече от 123 мбс.
Това е много странно, че те обикновените, дето са по 7 лв. прекарват по 100 МБс, а този уж гигабитов само 20 мбс отгоре.
На линка от горния пост, пише: Комутаторна способност                                                                                                                                               16                                                                      Gbit/s                                                                                                                         , това какво би трябвало да означава?

Между другото, ако взема 5 портов , вместо 8, това означава ли, че скоростта на всеки порт, ще по-висока, от колкото при 8 портовия?

jack82

При достигане на лимита на скоростта най вероятно ти се вдига и пинга. Ограничи у торента на 200 и няма да имаш проблеми със пинга.
Нямам нищо само чета и си пиша :;803
http://www.speedtest.net/result/3797217844.png

отмарс

Цитат на: sky2;478805Нищо конкратно, обичайните неща. Питах за скоростта, защото моя итнтернет доставчик дава до 250 МБс, но със стария суич, който снощи изгоря, като пуснех торент за сваляне с максималната скорост пинга скачаше двойно, че и тройно даже. Не знам каква марка беше, познат който вкарваше стари ел. уреди от западна Европа ми го даде, без кутия само платка с портове,  без захранване. Купих захранване, и така работи до снощи. Мислех си, че е голям боклук, щом на 250 мб се задъхваше, но сега като чета, че този който бях харесал не може да докара и половината, много се изненадах. Всъщност, това суича който бях харесал, не знам дали е същия като този от твоя линк?

Това е много странно, че те обикновените, дето са по 7 лв. прекарват по 100 МБс, а този уж гигабитов само 20 мбс отгоре.
На линка от горния пост, пише: Комутаторна способност                                                                                                                                               16                                                                      Gbit/s                                                                                                                         , това какво би трябвало да означава?

Между другото, ако взема 5 портов , вместо 8, това означава ли, че скоростта на всеки порт, ще по-висока, от колкото при 8 портовия?

Моя грешка, моето е РУТЕР с гигабитови портове и на 123 мегабайта издъхва.

Чък Норис

Май бъркате ябълки и круши?
Единия пита за мегабити, а другия отговаря в мегабайти.

Изпратено от моят SM-N950F с помощта на Tapatalk

Астон

Цитат на: Чък Норис;478811Май бъркате ябълки и круши?
Единия пита за мегабити, а другия отговаря в мегабайти.

Точно така колега явно не могат да се разберат
1 Gbit =  128 Megabytes
100 Megabits = 12.8 Megabytes
Твоя доставчик ти дава 250 Megabits = 31.5 Megabytes
Така че какъвто гигабитов switch да вземеш не би трябвало да имаш проблеми ти си доста под техния максимум.

отмарс

E то ако е само за 250 мегабита, по добрия вариянт му е да вземе какъвто и да е рутер с гигабитови портове но с добра поддържка в dd-wrt и от там из интернет има много изписано как се нагласят приоритетите за да може с комшулъка като делят нета да не си пречат, кой тегли торенти и кой играе на игри, гледа филми и т.н.

Астон

Цитат на: отмарс;478818E то ако е само за 250 мегабита, по добрия вариянт му е да вземе какъвто и да е рутер с гигабитови портове но с добра поддържка в dd-wrt и от там из интернет има много изписано как се нагласят приоритетите за да може с комшулъка като делят нета да не си пречат, кой тегли торенти и кой играе на игри, гледа филми и т.н.

Съгласен съм единствено бих добавил че openwrt е по добър за това но някой трябва да го нагласи.
Аз в къщи съм с mikrotik и там всичко се наглася и най важното не забива и не се дъни за сметка на другите tp-link рутери. Имам два switch TP-LINK TL-SG1008D и два рутера tp-link 1043 с openwrt ползвани само като AP-та при пуснат hotspot от микротика в vlan в друга мрежа и мога да кажа че се държат много добре а локалната ми мрежа прави доста трафик. 5 full hd камери 6 wifi приемника три (+oscam server) настолни компютри два лаптопа и други по дребни устройства. Така че много зависи какво иска да прави ако е за Интернет само един TP-link 1043 мисля че е идеален но ако иска да дели някой трябва да го настрой и всичко ще е 6.

Чък Норис

Цитат на: отмарс;478818E то ако е само за 250 мегабита, по добрия вариянт му е да вземе какъвто и да е рутер с гигабитови портове но с добра поддържка в dd-wrt и от там из интернет има много изписано как се нагласят приоритетите за да може с комшулъка като делят нета да не си пречат, кой тегли торенти и кой играе на игри, гледа филми и т.н.
:lol15: Момче, я обясни кой гигабитов суич може да пропусне 250 мегабайта, та така обърка и питащия и себе си?

Астон

Цитат на: Чък Норис;478821:lol15: Момче, я обясни кой гигабитов суич може да пропусне 250 мегабайта, та така обърка и питащия и себе си?

250 мегабайта няма какво да пропусне но няма и доставчик който да му предложи повече от 128 мегабайта

oldgraf

Момчета и момичета, какви врт-тата предлатате като човекът търси суич ? Предполага се, че има кой да му рутира интернет трафикът. И линкът който показва пак е за суич. Може би, просто заради натоварването от торентите, наистина му трябва по-качествен рутер с гигабитави портове, а не само суич

отмарс

Цитат на: Чък Норис;478821:lol15: Момче, я обясни кой гигабитов суич може да пропусне 250 мегабайта, та така обърка и питащия и себе си?

В условието на задачката пише 250 МБ/с (с големи букви) което май е различно от 250мб/с (с малки букви )Та май за това реших, че ще опитва да прекара 250 Мегабайта през гигабитов суич.  :hammer:

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания