Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

MAG 250 по-стара версия на софтуера

Започната от Пинк Пантер, Март 27, 2018, 04:52:30 PM

« назад - напред »

yavor1

Цитат на: Пинк Пантер;487959Дори и да намеря читав ТВ, не си взех HDMI кабела за да си свърша работата.
 Ако някой знае при тези условия може ли нещо да се направи, адски ще ме зарадва.
Как мислиш дали си единственият притежател на HDMI кабел:)

Огледай се към комшиите ако имат нормален ТВ, все нещо ще са свързали чрез HDMI кабел !

spaice

Друг варант е по SSH (ако е пуснат разбира се).
С команда fw_setenv tvsystem може да се сетне резолюцията.
https://wiki.infomir.eu/eng/set-top-box/for-developers/stb-linux-webkit/customization-and-image-making-for-embedded-portal/environment-variables/most-used-variables

Пинк Пантер

Цитат на: ВинО;487958Преди да се зареди портала натискаш бутона с менюто, и влизаш в inner портал. От там в настройките у сменяш резолюцията ;)
След това рестартираш устройството.
Успех

Ей, пич, стана, направо не знам какво да кажа. А иначе се носи мълвата че в бг форумите не се помага.
Май си зависи от човека, а не от форума.
Черпя една мастика на момента, Господ здраве и късмет да ти дава, от пари и жени да се не отървеш.

Що се касае до кабела, ако бях намерил ТВ, щях да купя друг кабел, ама вече всичко е ОК.
Бъдете здрави!

ЦецоЛ

Цитат на: Пинк Пантер;487959Показва докато зареди и след това ТВ-то вади черен екран и надпис, да се корегира резолюцията.Ама как да я корегирам при черен екран?
Иначе няма проблем през чинчовете, работи си, но само ако се намали резолюцията навреме, а аз изпуснах момента.
Дори и да намеря читав ТВ, не си взех HDMI кабела за да си свърша работата.
Ако някой знае при тези условия може ли нещо да се направи, адски ще ме зарадва.

Влизаш в сервизното меню и я сменяш

https://www.youtube.com/watch?v=nXuDmmoqtxA

В този клип на 1:20 сек е показана как да се влезе в сервизното меню и след това мисля, че ще се оправиш как да я смениш. Иначе клипа е за друго от него виж само как се влиза в менюто.

Цец0

Да ползвам темата с една молба. Имам една 256-ца. Преди няколко месеца, когато ми се наложи последно да я позлвам през WiFi със стиковете, които имам всичко беше без проблем. Тези седмици отново ми се наложи да ползвам WiFi свързаност, но има проблем. И двата стика с които преди работеше безгрижно сега се разпознават от мага когато си иска. А когато ги разпознае не намира наличните мрежи. Единственото ми логично обяснение е, че е осрано нещо с новите версии, които излязоха от нова година насам. Мога ли да помоля да ми дадете някакъв линк да си дръпна софтуер от миналата година например, че не успях да открия.

Златанов

Цец0

Това е дереджето в момента. Преди няколко дни го ъпдейтнах. С надеждата, че може да се е оправило, защото с предната версия пак ми създаваше този проблем :s101

Златанов

Амиии май ще се окаже проблем в бокса или USB-то. Моите са с предната версия и ги тествах с два донгъла и няма проблем. Пиша ти лично с едно питане.

Цец0

Не знам какво може да е станало, за да е от приемника. Нямало е каквито и да е интервенции или физически контакт. А проблема е и на двете usb-та. Затова ми се иска да намеря стара версия от миналата година, за да го тествам.

sonaki

Имам MAG 254 и MAG 256 с най-новите софтуери и с китайски USB антени  автоматично свързва при рестарт, спиране на тока и т.н., а преди като бях с TP-Link 721 или нещо такова докато ми дойдат китайските като го ресетна не ми излизаше, че е включено USB-то и трябваше да го извадя и да го включа пак след като зареди или да го рестартирам пак.

И 2-та ми приемника са с такива и работят много добре - https://www.aliexpress.com/item/Usb-Wifi150mbps-RT5370-Mini-Wifi-Adapt-Lan-Card-802-11n-g-b-USB-Wifi-Receiver-External/32800423925.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4d7mVp3T
LG UHD 43UN81003LB - TVIP S-Box v.605  |  LG UHD 43UQ80003LB - TVIP S-Box v.605
LG UHD 49UK6470PLC - TVIP S-Box v.605  |  LG UHD 55NANO753PA - TVIP S-Box v.605

Цец0

Мина ми през главата проблема да е от wifi адаптерите. Но преди си работеха и двата. А сега изведнъж и двата да се прецакат е доста малко като вероятност. Единия ми е една супер евтина китайска пръчка, а другия ми е такъв: http://diablosat.net/bg/ab-com/689-ab-wireless-usb-5dbi-adapter.html

Не вярвам проблема да ми е от тях, но никога нищо не е сигурно :s101

Юлиян

Цитат на: Пинк Пантер;487959Показва докато зареди и след това ТВ-то вади черен екран и надпис, да се корегира резолюцията.Ама как да я корегирам при черен екран?
Иначе няма проблем през чинчовете, работи си, но само ако се намали резолюцията навреме, а аз изпуснах момента.
Дори и да намеря читав ТВ, не си взех HDMI кабела за да си свърша работата.
Изключва маг-а от адаптера, включваш и задържаш "меню" или "сетингс" бутона не съм сигурен кой от двата беше, така влизаш в "биоса", задаваш PAL система и си готов.  
Аз така се справям със старото ТВ.

Пецо

Цитат на: Цец0;489448Да ползвам темата с една молба

Цецо, пробвай нещо от това:

https://drive.google.com/drive/folders/1kz12ayMfF7trkBLEQOWcHm2jD5ztLL0o?usp=sharing

Цец0

Благодаря на всички, които се включиха.
След даунгрейд към 2.20.04 проблема се оправи.
Поне засега :)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания