Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

MAG 250 по-стара версия на софтуера

Започната от Пинк Пантер, Март 27, 2018, 04:52:30 PM

« назад - напред »

Пинк Пантер

Цитат на: spaice;477940Пиши моля те коя версия си сложил за да знаят и останалите на коя работи.

0218 - r19

spaice

Ето и моите 5 ст.

Тествах с няколко версии, които имам запазени.
С 0.2.14-r8 няма звук на симпъла за който стана въпрос по-горе.
С версии 0.2.16.-r2 и 0.2.18-r10 звука работи, т.е. има DTS

мони2

Само да питам следното.
Някой от вас играл ли си е с хакнатата версия на Ростелеком за МАГ250-254, която дава root логин в mag-a по ssh?
Ако някой го е докарвал до успешен край, да свирка как.

Златанов

Някой да има 0.2.18-r14 за 250? При 0.2.18-r19 има трептене на картината на HD каналите при 1080p 50Hz, което при 14 го няма.

spaice

@мони2 във версиите на инфомир си имаш root достъп по ssh.

@Златанов
Имам налични версии
0.2.14-r8
0.2.16-r2
0.2.16-r5
0.2.18
0.2.18-r10
0.2.18-r8

Обади ми се ако ти върши работа някоя от тези.

bnbnbnbn

Цитат на: Златанов;480764Някой да има 0.2.18-r14 за 250? При 0.2.18-r19 има трептене на картината на HD каналите при 1080p 50Hz, което при 14 го няма.

http://tv.tenet.ua/firmware/mag250/

Златанов

Благодаря на всички, които писаха тук и на ЛС. Намерих по обяд от последния линк и всичко с бокса е наред!;;675;;675;;675

ЦецоЛ

Коя е най - добрата версия на софтуера за маг 254. Моя е ъпдейтнат до последната версия и имам проблеми със звука. Картината не трепва с часове, но звукът на каналите постоянно прекъсва и насича. Канали със долби дигитъл избощо нямат звук, но те са рядкост. Важно ми е да се оправят другите канали.

ЦецоЛ

Цитат на: ЦецоЛ;486220Коя е най - добрата версия на софтуера за маг 254. Моя е ъпдейтнат до последната версия и имам проблеми със звука. Картината не трепва с часове, но звукът на каналите постоянно прекъсва и насича. Канали със долби дигитъл избощо нямат звук, но те са рядкост. Важно ми е да се оправят другите канали.

Проблемът продължава да бъеде наличен. След четене по чужди форуми включих хдми в друг слот на телевизора и един ден работеше без проблеми, но след това същата работа. Пробвах и с друг хдми кабел никаква разлика. На друго място прочетох, че се оправяло след два фактори ресета, но и там нямаше успех. Същата ИПТВ листа на Zgemma 4k приемник работи без грешка, така че едва ли е и от провайдъра. Ако има някакви други предложения някой моля да сподели.

Пинк Пантер

Макар, че не е по темата, ще си позволя да помоля за помощ.
Сутринта заминахме на гости на приятели във вила на морето.Взех си МАГ-а с нас, ама преди тръгването забравих да му сменя резолюцията за обикновен телевизор и остана настроен за Full HD. Да ама тук телевизора е обикновен с чинчове и като зареди бокса и дава черен екран и до там.
Моля за идеи как да му намаля видео резолюцията за да го ползваме, ще сме тук 2 седмици, а ще има и мачове, които иначе няма как да гледаме.Тук има само ефирна ТВ и интернет, ама как не ми мина през акъла да сменя резолюцията преди да изключа бокса, сега се мъчих ама без успех.

yavor1

Цитат на: Пинк Пантер;487956Макар, че не е по темата, ще си позволя да помоля за помощ.
  Да ама тук телевизора е обикновен с чинчове и като зареди бокса и дава черен екран и до там.
.
Въобще показва ли се нещо, дори при зареждане?
Коректно ли е свързан АV кабела?

Пробвал ли си го на чинчове преди почивката?
 Не само за Маг има некоректно свързани АV кабели!

Обиколи комшиите, ако всичко по-горе е ОК, сигурно някой има нормален ТВ, а не антики ;;650
 Добре е бирата да е охладена!

ВинО

Цитат на: Пинк Пантер;487956Макар, че не е по темата, ще си позволя да помоля за помощ.
Сутринта заминахме на гости на приятели във вила на морето.Взех си МАГ-а с нас, ама преди тръгването забравих да му сменя резолюцията за обикновен телевизор и остана настроен за Full HD. Да ама тук телевизора е обикновен с чинчове и като зареди бокса и дава черен екран и до там.
Моля за идеи как да му намаля видео резолюцията за да го ползваме, ще сме тук 2 седмици, а ще има и мачове, които иначе няма как да гледаме.Тук има само ефирна ТВ и интернет, ама как не ми мина през акъла да сменя резолюцията преди да изключа бокса, сега се мъчих ама без успех.

Преди да се зареди портала натискаш бутона с менюто, и влизаш в inner портал. От там в настройките у сменяш резолюцията ;)
След това рестартираш устройството.
Успех
MAG254 & MAG256 | WeTek Play | FireTV 4К

Пинк Пантер

Показва докато зареди и след това ТВ-то вади черен екран и надпис, да се корегира резолюцията.Ама как да я корегирам при черен екран?
Иначе няма проблем през чинчовете, работи си, но само ако се намали резолюцията навреме, а аз изпуснах момента.
Дори и да намеря читав ТВ, не си взех HDMI кабела за да си свърша работата.
Ако някой знае при тези условия може ли нещо да се направи, адски ще ме зарадва.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания