Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Въпрос за боотлого

Започната от teolink, Февруари 14, 2018, 05:45:43 AM

« назад - напред »

teolink

Приемника е Axas ClassM, клон на Оптибокс EvoM7, затова пиша в този раздел.
Този приемник няма официална поддръжка от OpenPli, но има от ентусиасти, които правят имиджи с наименование OpenPL и с такъв един имидж приемника работи добре при тестове и искам да го оставя с него. Проблема обаче е че при рестарт за около 10-15 секунди излиза боотлогото на предишния имидж (в случая на опенатв). Не пречи на работата, но е дразнещо и искам да го премахна ако има някакъв начин.
Приемам всякакви идеи, рецепти и препоръки за решение на този поблем.

moreg

Не съм запознат с приемника но при стандартните линукси логото се намира в папка usr/share/bootlogo aко е там и при теб можеш да го замениш или да го премахнеш.
DM 920 UHD, DM 500 HD

teolink

Да, в тази директория е bootlogo.mvi но като го изтрия се маха логото на настоящия имидж, а аз искам да махна това, което стартира преди него за 10 секунди - open atv
не знам дали ползвам правилна терминология, може би това е Splash

Мартинския

Привет,
Следя и аз темата, защото при мен също има два различни сплаш-а: при пускане на приемника или след ребуут, за секунда се показва старото черно лого на опенатв 5.0 и после се сменя с това сивичкото на 6.1 и вече започва да брои процентите.
Това стана след реимидж от 5 на 6.0 и ъпгрейднато до 6.1
София: emme esse 100 cm, SkySat H-H на OCTAGON SF8008, Blizoo, A1 Xplore TV Smart, EDISION OS MiniPlus, XMART-6K-T95Z
Северозападa: emme esse 80 см, SkySat H-H на Vu+ Solo SE V2, A1 80 cm + SRT ANT 45 на EDISION Piccollino S2, А1 Net Box

oldgraf

Свалете си Dream logo generator и си конвертирайте картинките с него.

Иначе се слагат като mvi в /usr/share/ и евентуално линкове към /boot, не знам как е направен имиджа, който използвате

njor

Номера е че използват стария бут от предишния имич.
Когато си умрял, не знаеш, че си мъртъв. Трудно е само за останалите.
Същото е и когато си тъп!

spaice

Той номера е ясен:)

Ако не ме лъже паметта логотата се показват последователно в реда
bootlogo.mvi
bootlogo_wait.mvi
backdrop.mvi
Обикновенно 2-ро и 3-то са символични линкове към /usr/share/bootlogo.mvi
В някои имиджи буутлого може да има и в /boot/
Ако има лого в /boot/, а не е symlink може това да е причината да излиза старо лого.
В някои приемници /boot не е част от стандартната файлова система и не може по нормален начин да се пипа там.

oldgraf

Ако пък се пита за сплашскрийна в началото, може да си сложиш собствен битмап. Просто от директориите с имиджа махаш биновете и оставяш само бмп-тата, които ти искаш

teolink

Да проблема на този Open PL е, че не променя съществуващият ботлоадер, отделно, че в папката за инсталацията на имиджа (еn2) няма splash.bin, но и да сложа нищо не се получава.
Ако се сложат имиджи open vix, open hdf и др те сменят старият ботлоадер, респективно и флашкартинката, след тях като се сложи open pl - същата работа.
Идеята ми е да си направя картинка като за OpenPli и да я поставя в имиджи дето сменят ботлоадера, след което да сложа пак опен пл, но не знам дали ще се получи

oldgraf

720x576 24 bit трябва да е картинката

teolink

Не става както си го мислех, преинсталирам openatv 6.2 с редактиран splash.bin (изцяло черен екран за по-лесно)но пак излиза тази картинка..

oldgraf

Нали не преинсталираш от менюто с избиране на имиджа ? Тогава не го качва

Чък Норис

То не е нужно да се инсталира цял имидж. В папката може да има само noforce и splash.bin

https://forums.openpli.org/topic/31054-vuduo%C2%B2-splash-screen-restore-not-included-in-openpli-pack/

Цитатsplash screen is just a .bmp file with the following properties:

Size in pixels: 720x240
 Color space: RGB color
 File type: Windows BMP image

renamed into:  splash_cfe_auto.bin

В твоя случай преименуваш в splash.bin

teolink

Директно от USB флашка слагам имиджа. На нея има директория еn2, в която са 5 файла - kernel.bin, imageversion, noforce, splash.bin, rootfs.bin.
Инсталацията стартира автоматично след включване при предварително преименуване на файла noforce на force.
Има и нещо друго което може да бърка нещата - този приемник по спесификация го водят Dual Boot Linux Sat reciver, тъй че незнам дали не трябва да се оправят 2 боотлоадера?

Чък Норис

Бях объркал линка в предия пост, сега го редактирах.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания