Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Аудио система

Започната от vassilp, Септември 25, 2017, 09:38:45 AM

« назад - напред »

atuani

Цитат на: abvg;471564По-добре да разширя бюджета до към 2-3 хиляди, ама да взема нещо по-качествено, което да се слуша много години, че ми писна всяка година да сменям аудиото ;)

Направи ги 5-6 хиляди ;;573
2.20   IPBOX 910 HD DGS  [SIGPIC][/SIGPIC]  
TV  SONY XR-65A83KAEP OLED+   TV Hitachi 55 4K+VU ZERO 4K H96-Pro-Plus-S912  

abvg

Цитат на: atuani;471627Направи ги 5-6 хиляди ;;573

Абе за 5.1 съм съгласен, ама за 2.0, или 2.1 5-6 са доста поне за мене де, иначе не са нищо ;)

me3x

На тези които искат що годе евтин, но и качествен звук бих ги посъветвал да се насочат към качествен ресиивър+добри колони втора ръка. Ако бюджета ви е прекалено ограничен започнете с ляв, десен и централен поток плюс суб буфер(задължителни като начало). За тези които ги мързи да правят рисърчи, кой модел говорители как се бил представял, препоръчвам Bower & Wilkins(DM 601/602/603 etc). Не правят компромиси с качеството на продуктите си, малко по скъпички са, но пък инвестицията определено си струва. А и доста популярни/продавани, за да си ги изровите някъде на що годе по прилична цена. Разбира се има още една камара читави брандове, но там вече влизаме в по екзотичната зона, в която да си ги намерите на що годе прилична цена втора ръка, в България, граничи с почти нулев.
Ресиивъра може и да е без глезотии като 4K over HDMI, LAN, Bluetooth, Spotify etc. Нека акцентираме върху звука - диапазона и качеството му. 7.1 поток с оптичен цифров вход(по възможност два) са основите, които трябва да ви ръководят. Нека Pioneer vsx-d812 ви е отправна точка тук. Това допълнително би смъкнало летвата в ценообразуването. Не знам какви са цените в България за момента на тези компоненти втора употреба, но за около 1200-1500лв предполагам може да се накипри нещо от сорта. После с течение на времето може да си напазарите и останалите говорители.
Тези компоненти би ви гарантирали що годе качествен звук на една не лоша цена. Няма да кажа "без компромиси", тъй като това понятие, няма как да го обвържа с този ценови диапазон, но все пак съм сигурен, че ще сте доволни от резултата.
Верно е, че една All in one система за 300-400лв би "вършила работа", но все пак тук говорим за качество, а не за чиип порн.
btw марките/моделите са просто някви отправни точки за да се ориентирате по лесно, но не са и лош избор.

Дедал

Цитат на: me3x;4791617.1 поток с оптичен цифров вход

Като оставим другите неща настрана - тука обърка ли се нещо или сериозно го пишеш?;)

me3x

S/PDIF интерфейса позволява преминаването на дигитален аудио поток посредством файбър оптичен кабел с TOSLINK накрайници.
7.1 съраунд потока е препоръчителен по обясними/очевадни причини.
5.1 орязва значително търсения съраунд ефект, а 7.2 е малко множко като за начални стъпки - все пак говорим за два суб буфера!

Какво трябва да съм объркал?

Дедал

През оптика минава до 5.1 - всичко останало (7.1/5.2/9.2 Атмос/DTS X и т.н.) през HDMI.

me3x

Много уместен коментар - сега разбрах къде е тънкият момент. Ако трябва да съм честен, почнах да ползвам 7.1 поток след като вече имах HDMI ресиивър, тъй че тук може да си абсолютно прав.

ТКЗС

Колеги , имам питане относно двд PHILIPS LX3900SA , има ли вариант при слушане на фм , да се избира моно или стерео да бъде сигнала . От оригиналното дистанционно няма такава опция , но ми казаха че с друго дистанционно можело и да става . Ако някой е по запознат с този или подобен модел ще съм благодарен за съвет . ;;650

Мартинския

Здр,
Едва ли има моно, след като го няма на дистанционното ти или на самия ресийвър.
На старите системи слагаха това, защото се считаше, че тогава станциите не са със силен сигнал и ако шуми слагаш моно. На новите 2.1 не съм виждал, камоли на 5.1 и нагоре.

В спецификациите ти казват:
Tuner Bands                                                                                  

•                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  FM Stereo                                                                                                                                    
  •                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  MW                                                                                                                                    
София: emme esse 100 cm, SkySat H-H на OCTAGON SF8008, Blizoo, A1 Xplore TV Smart, EDISION OS MiniPlus, XMART-6K-T95Z
Северозападa: emme esse 80 см, SkySat H-H на Vu+ Solo SE V2, A1 80 cm + SRT ANT 45 на EDISION Piccollino S2, А1 Net Box

joroblue

Моля за мнения РЕСИЙВЪР YAMAHA RX-S602 или РЕСИЙВЪР MARANTZ NR-1510 кой е по-добрия и защо?

Wanderer

Маранц не е това, което бяха, а Ямаха продължава да страда от детски болести.  От практическа гледна точка бих казал, че Ямаха е по-умно асемблирана и по-лесна за ремонт. Маранца традиционно е манджа с грозде, скъпо грозде и ремонта му е с двойна цена.

Купи си това, което на теб повече ти хареса. Никой не може да ти каже кой е по-добър, още по-малко защо е по-добър. Като схема са еквивалентни. Ямаха мисля, имат DAB+
ET6000HD, VU Plus Duo2, Mut@nat HD51 - 0.8W, 5E, 9E, 13E, 16E, 19E, 23E, 28E, 39Е

тачо

Здравейте, на скоро се сдобих с ресивър пайнер vsx 529, но имам проблем не изкарва звук през arc. Чува се едно как да го опиша, прпрпрпр... Като сменя режима от тв на PCM излиза стерео звук мина ли на pastroy пак започва пръцкането стария ми ресивър беше Ямаха и този проблем съм го нямал. Питането ми е следното ресивъра ли е прецакан или има още някаква настройка по него за пастроу?
Или не поддържа arc пастроу, в което няма логика все пак е съвременен ресивър.

тачо

Да допълня темата. Последно установих, че ресивъра изкарва звук през HDMI ARC когато формата е DD работи перфектно. Но минем ли на DD+ започва въпросното пърпорене. Това е само на arc на другите входове разкодира нормално. Не мога да ползвам ютуб и разни други благинки от ТВ...

кулио

Ако изключиш DD+ от тв какво се случва?

Кайен

Youtube не поддържа многоканално аудио.
Ако на входа на ресивъра се подаде такъв сигнал той си го разпознава и превключва автоматично.
https://boomspeaker.com/youtube-support-surround-sound/

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания