Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Аудио система

Започната от vassilp, Септември 25, 2017, 09:38:45 AM

« назад - напред »

Дедал

Цитат на: abvg;471400Вчера ходих да слушам колоната и уредбата, но нищо не ми хареса от двете. Много кривят и звука изобщо не ми допадна, а да не говорим за баса. Реших да взема колони 2.1 + ресивър. Като цяло не ми се дават повече от 500-600 лева за колони и до 1000 лева за ресивър съм се спрял на колони Dali Zensor 1 + субуфер на Дали 12 инчов, а ресивъра ще се купува по-късно. Какво ще кажете за тази идея ?

Вземи Zemsor 3 - по-добри са и в България са доста евтини (около 500лв).

abvg

Цитат на: Дедал;471420Вземи Zemsor 3 - по-добри са и в България са доста евтини (около 500лв).

Благодаря ти за отговора. И аз разгледах 3ките и видях, че не са толкова скъпи, но и 5ците са около 800лева, та незнам на кое да се спра. Дали да взема 1ците, 3ките, или 5ците?

Дедал

За мен 3-те свиреха по-добре и от 5-те - виж 7-те вече си бяха по-добри , но искат и малко по-голямо помещение .

abvg

Цитат на: Дедал;471444За мен 3-те свиреха по-добре и от 5-те - виж 7-те вече си бяха по-добри , но искат и малко по-голямо помещение .

А иначе 3ките като сила и бас дали ще ме задоволят. Като се сложи и субуфера мисля, че би трябвало да има хубав бас, или да изчакам и да взема направо 7ците без суб.

Дедал

То всеки си има вкус и усещане , но за мен са си напълно достатъчни и без субуфер за слушане на музика в нормална БГ стая (двадесетина квадрата) - най-добре е сам да ги прослушаш и по възможност с усилвателя, който ще ги захранва.  Хвалби и ревюта нищо не значат ако на теб не ти е допаднало как свирят .;;650

abvg

Няма да мога да ги прослушам, защото в ТП където ходих нямаше Дали. Ще се взима на сляпо с идеята да свирят по-добре от фабричните системи и двдта. Иначе казах,че ще се захранват от ресивър и мисля, че ще ми трябва и суб за повече бас и ще карам с 2.1 система.

Дедал

Може да вземеш 3-ките на първо време (и евентуално субуфер) , а в последствие 7-ците и да ги направиш основни, а 3-те отивад за съраунд .

tok82

Logitech Z906 5.1

ще ти свърши чудесна работа
extrend et4000;5xdm500s;1xdb500-c;cryptobox 500hd;1x ariva 102e;1 x goldenmedia black;3,60m,1,50m,2x1m antena linear motor superjack18;mag250

abvg

Не ми се искаше да давам повече от 1500-2000, но май нещата отиват към разширяване на бюджета, или другия вариант е направо да взема 7ците и да карам без суб само 2.0 в стерео.

Дедал

Като ще е 2.0 (че и 2.1) защо ти е ресивър ? Усилвател за същите пари обикновено свири в пъти по-добре на стерео .

abvg

Цитат на: Дедал;471474Като ще е 2.0 (че и 2.1) защо ти е ресивър ? Усилвател за същите пари обикновено свири в пъти по-добре на стерео .

Ами защото ми се иска да ползвам функцийте на ресивъра като оптиката за твто и за лаптопа ХДМИ, защото източник ще бъде лаптопа.

Дедал

Един такъв комплект мисля би бил идеален в твоя случай ;) -
https://www.superfi.co.uk/p-17784-marantz-mcr611-networked-mini-system-with-wharfedale-diamond-91-speakers.aspx

;;650

1ivjak

Цитат на: abvg;471476Ами защото ми се иска да ползвам функцийте на ресивъра като оптиката за твто и за лаптопа ХДМИ, защото източник ще бъде лаптопа.
Колега, престани да се буташ /както казваше баба ми/ като вода от брег, Влез в Ибей, за около 150 - 180 евро ще си купиш втора ръка ресивер с лан порт с vTuner, Spotify , Tunien приложения, без една драскотина 5.1, 7.1 7.2 и т.н. всичко с реални снимки! Тук ценита са толкова надути!

abvg

Цитат на: Дедал;471542Един такъв комплект мисля би бил идеален в твоя случай ;) -
https://www.superfi.co.uk/p-17784-marantz-mcr611-networked-mini-system-with-wharfedale-diamond-91-speakers.aspx

;;650

Не, благодаря такива мини системи заедно с Logitech не ги искам. По-добре да разширя бюджета до към 2-3 хиляди, ама да взема нещо по-качествено, което да се слуша много години, че ми писна всяка година да сменям аудиото ;)

косама

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания