Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

HDMI проблем с octagon xp1000+ hd e2

Започната от valseat, Юни 11, 2017, 12:49:43 PM

« назад - напред »

valseat

Преди няколко дни по време на гръмовиците hdmi изхода на приемника се повреди. Дава картина ,но няма звук. Eдиният от входовете на TV/ където беше включен приемника също не работи./  Koгато го свържа със скарт кабел дава картина и звук/ ама така не става за гледане :)/.. Опитвах да включа едновременно  hdmi кабела и на скарт кабела/чрез преходник/....само аудиото в тв.... в муз. уредба....звука го няма. Но се оказа ,че при изключване на приемника или телевизора имиджа  се зарежда само след хард рестарт на приемника. / това се отнася при включен само hdmi кабел на приемника в съответният раяботещ вход на тв. Та да го давам ли някъде да правят/ гаранцията му е изтекла/..... Може ли се оправи според Вас?... Доколкото разбрах този hdmi на приемника отива в процесора/ ама не съм сигурен/.

Neo64

сигнала за HDMI изхода идва от проца, тоест , ако се е омазал ,предполагам няма ремонт , а може и да има , ако проблема е по веригата между процесора и HDMI изхода , на мен тука един ентусиаст ми оправи едно Зеро -картина  без звук на HDMI-то, но какво е ръчкал , нямам идея.
Даваш го и ако ти обяват цифра , той нов все още се намира на цена 139 лв./69 евро/, обозначен като SF8 = XP1000

valseat

Цитат на: Neo64;453191сигнала за HDMI изхода идва от проца, тоест , ако се е омазал ,предполагам няма ремонт , а може и да има , ако проблема е по веригата между процесора и HDMI изхода , на мен тука един ентусиаст ми оправи едно Зеро -картина  без звук на HDMI-то, но какво е ръчкал , нямам идея.
Даваш го и ако ти обяват цифра , той нов все още се намира на цена 139 лв./69 евро/, обозначен като SF8 = XP1000

Сигурно ще се ориентирам към нов./ още няколко часа ще мисля :)/.

А от тези двата кой ще дава по-хубав образ? Другите неща не ме интересуват.

http://www.satboxbg.com/product/233

https://www.satshop-bg.com/cart2/EDISION-OS-MINI-1xDVB-S2

valseat

А сега се сетих друго нещо.:) Днес забравих да го пробвам.  Имам един работещ sky sat majestic/ не е хд/.... Ако сложа един сплитер на коаксиала и вкарам сигнала и в двата приемника и изкарам аудиото от sky sat majestic в тв.? Дали ще се получи?:)

пешето

А пробва ли да го префлашнеш с нов имидж?

valseat

Цитат на: пешето;453198А пробва ли да го префлашнеш с нов имидж?

Пробвах с опенпли , опенатv, openeight. Флашвах го на 750 mhz.Същата работа.

Neo64

Edison -а е по класен декодер, а и има Пли за него официално

valseat

Цитат на: Neo64;453203Edison -а е по класен декодер, а и има Пли за него официално
Щом казваш-- ще взема Edison. Ako сега го поръчам ще дойде ли утре? Или да ходя до  кв.Павлово / ама ме мързи/.:) Не съм купувал оттам.

Neo64

Нямам идея Колега, аз имам тука едно Picollino LED , което не е е Енигма , но работи много добре

valseat

Имам напредък в борбата.:) Включих hdmi в  един тв а скарта от приемника в друг тв. и сега има картина и на двата тв. а звук само там където в включен скарта. Но ако изключа приемника или тв. където е hdmi входа...след това трябва  да правя рестарт с бутона отзад за да тръгне картината. Ако това го оправя мисля,че измисля как да изкарам аудиото  да бъде свързано с муз. уредба.

valseat

Стана малко сложно ......  Изк. тв и изключвам приемника като използвам опцията deep standby. След това вкл.тв. и от дистанционното пускам приемника.... изчаквам около 50 сек. и имиджа тръгва. Така икономисвам хард ресета от бутона отзад. По-бавно е ама нема как....:)

dzumba

Пусни един шот,да видиме манипулацията,че е забавна!

Devnull

Телевизора има ли аудио вход за ПК?

valseat

Цитат на: Devnull;453225Телевизора има ли аудио вход за ПК?

Няма аудио вход за ПК.

Обаче тук нещо не мога да разбера.
 Тв. има два входа за hdmi.

1 -  when using an hdmi-dvi conversion adapter/cable the input the audio signal here if not use/Когато използвате адаптер / кабел hdmi-dvi за преобразуване, въведете тук аудио сигнала, ако не го използвате ....  и този вход не работи / в него беше включен приемника ,когато го удари гръмотевицата/...

2 - when connecting hdmi conversion adapter/cable the hdmi terminal,the image may not come in clearly/Когато свързвате адаптер за hdmi-dvi за преобразуване / кабел на терминала hdmi, изображението може да не се появи ясно. Този hdmi вход работи. На него досега беше включен hdmi кабела от сат. приемник на виваком и се виждаха добре хд програмите/ доколкото това може да се каже за виваком/. Сега тук съм включил кабела от октагона... има картина ,но няма звук.... а от виваком има и картина и звук. Та за това правя тези гимнастики със скарт кабела....за да мога да изкарам и звук. Но аз не виждах преди някаква разлика в 2 hdmi входа на тв. Еднакво се виждаше и чуваше и на двата входа.

амиго

Предполагам , че приемника е здрав. При телевизори LG ( сигурно и при други ) ако се активираше нещо в настройките ( не помня коя опция беше а нямам тв сега при мен ) се губи звука на единия HDMI вход.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания