Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Смяна софтуер на NETA 5512?

Започната от kabakov2, Февруари 28, 2017, 03:06:01 PM

« назад - напред »

kabakov2

Здравейте на всички. Имам 2 приемника Neta 5512 . Единият от тях е с моднат софтуер и няма меню->инсталация. Може ли да прехвърля софтуера от единия на другият? Приемниците имат само SCART, камбани и RF.
Моля за компетентно мнение...

милстан

Трябва да си направиш кабел "Скарт към RS232".
После с програмката t2loader от архива изтегляш firmware от единия приемник и го качваш в другия пак с нея. Приемникът трябва да е в standby (на часовник).
http://dox.bg/files/dw?a=35a396c9ab
Може да качиш софтуера от архива, аз използвам него.

kabakov2

Ти направо ме отказа от живота....няма ли друг начин.....с capture кабел няма ли да стане....USB към камбани и от там преход с пълен SCART...?

gogyto

То това да не е като да запишеш песен:)
Само с RS колега няма друг начин...
[SIGPIC][/SIGPIC]Zgemma H9 Combo, Atemio Nemesis, Golden media 990, ZHD 200, SkySat 125 см. HH(90E-45W) + 160см. no name offset(36.0E)[/FONT][/COLOR]

АА

В едно от менютата има опция "Извикай списъка с канали от резерв" - или нещо подобно. Вчера от любопитство изпълних тази опция ( извиках каналите от резерв). В приемника се заредиха стотина турски канала и което по-интересно -  появи се меню "инсталация", което липсваше.
  Може да опиташ - дали ще се получи при тебе не знам ( може да зависи от конкретния софтуер ) - вчера при мене се получи без изобщо да съм имал на идея да изкарвам това меню.

kabakov2

Благодаря....ще пробвам довечера и ще пиша...

kabakov2

Няма такива екстри, но си направих кабел и ще видя какви ще ги изям...
Благодаря на всички, които се отзоваха...

kabakov2

милстан

kabakov2

Да, нагледно всичко си беше наред и не знам защо се получава така...

милстан

Пробвай размени местата на RX-TX, картинката я намерих в интернет, но мисля че така беше. По-късно, ако успея да стигна до работа ще погледна моя кабел за всеки случай.

П.П. За по сигурно "масата" на скарта я свържи към четвърто (4) краче или на 14 ( там я дават за data).

милстан

Една забележка за снимката, номерацията на RS232 е дадена от лицевата страна на конектора, а на Скарт буксата номерацията е дадена от страната на спойките.
Иначе връзките са си така: "10 към 3" и "12 към 2" . Не гледай снимката, а гледай номерацията на самите конектори.

kabakov2

Да не би да има нещо друго , което да се прави...?

АА

Кабела от едната страна е със скарт букса а oт другата страна женска DB - 9 букса ( на компютъра е мъжка ). Връзките са разменени спрямо картинката. 10 от скарта на 2 от DB-9, 12 от скарта на 3 от DB-9.
 При мене тръгна с такъв кабел. Друг е въпросът, че файла който прочетох от единия приемник явно не беше съвместим с другия и след качването му приемника угасна и се наложи да му свалям флаша за да го оправя.
 Но като цяло методът работи - чете се файл със софтуер и се записва така че - успех!

весо

Стара е темата, но сега се наложи пак да префлашна такъв приемник, правил съм го но сега чах се сетих в тази тема как съм го правил, проблема е че го няма вече софтуерчето с което се правеше префлашването. Може ли някой който го има да го сподели или даде линк за сваляне от някъде.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания