Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

LTE - MOBILTEL

Започната от bu12tras, Април 24, 2016, 02:42:01 PM

« назад - напред »

Цец0

Цитат на: Златанов;487502...И двете фирми и другият тип чакат срока на договора и потеглят към Теленор.
От трън та на глог. Че и по-висок! Абсолютно същите неандарталци са и Теленор.

Ooo_Pepi

@aac
Цената на Виваком е добра и доста неща дават за нея.
Но за какво са ми, като:
Нета им е зле.
Покритието им е зле.
На 2 чертички седя, от време на време на 1, от време на време на 3.
Когато звъня на друг човек, без значение на кой оператор, преди да даде свободно се чака изнервящо много.
Преди това с Теленор абсолютно винаги е ставало бързо.
С тоя лош сигнал навсякъде, батерията ми пада по-бързо отпреди, едвам правя 6 часа екран с ноута.
Преди правех 8 часа, 7 и половина.
Така, че не само цената (с екстрите към нея) са важни, а също така и качеството.

@Цец0
Ако говориш за служителите по офисите им, както и за политиката им... да, неандерталци са.
Вчера си прехвърлих една карта от Виваком към Теленор (предплатена, с цел запазване на номера) и буквално от три техни източника получих 3 различни мнения.
Първо тези в мола ми казаха, че щом прехвърлям номер от друг оператор, не се плаща абсолютно нищо, нито стотинка и номера вече е към тях.
Звъня на 123 после защото ми се стори много странно, там ми казаха, че се плаща 5лв които отиват към баланса ми и мога да ги изговоря.
Минах през Интърнити, този ми вика 10лв и то само за пластиката, отделно трябва да заредите картата.
Смях в залата... не знаят какво продават и колко струва.
В крайна сметка се оказа 10лв, от които 5лв ти отиват по баланса.
Тази в мола ме уби, когато попита единствената си колежка по това време, знаеш ли как се прехвърля номер от друг оператор на предплатена при нас.
И другата каза не.
45 минути не може да попълни документите.
Три пъти звъня някъде си, да пита кое как става.
Дава ми цена от 0.25лв към всички, преди да ударя подпис я попитах, къде я пише тази цена... ами не можа да я намери, след още доволно време изнамери реалната цена  от 0.45лв.
Значи нямам думи, такива некадърници съм срещал навсякъде, по всички офиси, и в трите оператора, и са предимно млади хора... което е жалкото.
Обаче при Теленор, сигнал, покритие, интернет, скорости, качество на разговорите, не са на една крачка пред другите... а са на една обиколка преднина (към настоящия момент).
Което не означава, че са така във всички градове из страната ни.
TechniSat [SIGPIC]http://h-7.abload.de/img/decuvq.gif[/SIGPIC] Das Original - SkyStar HD2 - SkyStar USB HD - SkyStar 2 eXpress HD and... Latest ProgDVB !

Веско

@Пепи,
Това дето си го написал за Виваком несъм съгласен, ама хич даже. Обхвата им е бетон ( поне в Южна България) .Тук при мен в Стара Загора постояно съм на 4G+ скороста не пада под 60мб. Сега гледам от днес в настройките на мрежата в телефона се появи и VoLTE(не че ми трябва). Отделно имат и най_добри оферти.
Бях на Теленор , едвам ги изтърпях 5-6мес. и им бих шута.Днес даже платих неустойката за прекратяване на договора преждевременно.Пълен абсурд са.Миналата седмица ми прекипя след като на номера който ползва майка ми и бичът някви СМС-и по 60ст.всеки божи ден,това са 18лв. всеки месец.  Неща и да ги чуя повече.
Octagon SF 8008

Искайте и ще Ви се даде,търсете и ще намерите,хлопайте и ще Ви се отвори.

Златанов

Не съм съгласен. На Теленор съм и като изключим едни идиотии в началото, съм доволен. С Виваком са на кантар. Ментел са гола вода. Каквото ще да е, но при Виваком и Теленор не съм имал "грешно" таксуване, заради "грешка в системата" или нещо подобно. Винаги са били коректни! Теленор ми дадоха супер оферта и бюджет над 1000лв., та затова избрах тях. Вивата ми даваха 880лв. бюджет, докато Теленор покриха почти iPhone 6S Plus преди години, когато точно беше излязъл.

Ooo_Pepi

@Веско
На J7-цата с карта на Виваком VoLTE???
TechniSat [SIGPIC]http://h-7.abload.de/img/decuvq.gif[/SIGPIC] Das Original - SkyStar HD2 - SkyStar USB HD - SkyStar 2 eXpress HD and... Latest ProgDVB !

Веско

Цитат на: Ooo_Pepi;487553@Веско
На J7-цата с карта на Виваком VoLTE???

Пепи ,
Вече съм с P20 ,a картата си е пак на Виваком!
Octagon SF 8008

Ooo_Pepi

Ооо вЕрно, че ти купи хуавей :)
Обаче с карта на Виваком VoLTE... баси странното.

Веско

Цитат на: Ooo_Pepi;487555Ооо вЕрно, че ти купи хуавей :)
Обаче с карта на Виваком VoLTE... баси странното.

И то на двете карти.Една ми е служебна.Снощи туй в менюто го нямаше.
Octagon SF 8008

mistor

Цитат на: Цец0;487536От трън та на глог. Че и по-висок! Абсолютно същите неандарталци са и Теленор.

Абсолютно , важи и при трите оператора . Само като се загледа човек в стандартните им планове и може да се спука от смях . Дали на някого му прави впечатление колко МВ има за БГ и колко за роуминг - особено на най-ниските тарифни планове . Какъв е смисъла да имаш 200МВ БГ и 1700МВ роуминг , 500МВ БГ и 2200МВ роуминг или 600 МВ  БГ и 2500МВ роуминг ? Единствено за да цакат клиентите където могат , защото за бг трафика не важат регламенти на ЕС , а само картелните им споразумения . Който не вярва може лесно да пресметне защо в ниските тарифни планове се получава това . Формулата не е тайна , получава се 170МВ за всеки 1лв/безДДС/ от месечната такса .  Същата история е и с по-скъпите планове , там пък МВ в роуминг са по-малко от каквито трябва да бъдат . Мъка

oldgraf

"maistore" не правиш разлика между безплатни и на максимална скорост...Не само ти де

Веско

Не гледайте предлаганите планове.Те се предлагат само на "будали". Имат планове под масата(поне Виваком) които са коренно различни от официалните. Получаваш доста по-добри условия.
Octagon SF 8008

mistor

Цитат на: oldgraf;487986"maistore" не правиш разлика между безплатни и на максимална скорост...Не само ти де

Ти сериозно ли ? Я ми разясни какво точно искаше да кажеш, че съм невеж . 200МВ в БГ на максимална скорост , а в ЕС 1700МВ на каква скорост са ? Това май потвърждава написаното , че са абсолютни измамници . Колко трафик ще направиш при скорост под 64Kbps /може и 5 да е/  за 10 или 20 дни ? Виж тарифите на Теленор в Швеция примерно , или на А1 в Австрия - дали има такива аномалии в обемите за данни . Те заслужават хората покрай дунава и гръцката граница да си вземат точно от този най-евтиния пакет и да си карат на роуминг през половината време от месеца за да не нарушат политиката за справедливо ползване .

Цитат на: Веско;487988Не гледайте предлаганите планове.Те се предлагат  само на "будали". Имат планове под масата(поне Виваком) които са коренно  различни от официалните. Получаваш доста по-добри условия.

Именно , измамата е пълна . Първо ще уловим баламите , после ще вадим скритите . Дали е така в другите държави

oldgraf

Цитат на: mistor;487993Ти сериозно ли ? Я ми разясни какво точно искаше да кажеш, че съм невеж . 200МВ в БГ на максимална скорост , а в ЕС 1700МВ на каква скорост са ? Това май потвърждава написаното , че са абсолютни измамници . Колко трафик ще направиш при скорост под 64Kbps /може и 5 да е/  за 10 или 20 дни ? Виж тарифите на Теленор в Швеция примерно , или на А1 в Австрия - дали има такива аномалии в обемите за данни . Те заслужават хората покрай дунава и гръцката граница да си вземат точно от този най-евтиния пакет и да си карат на роуминг през половината време от месеца за да не нарушат политиката за справедливо ползване .

Именно , измамата е пълна . Първо ще уловим баламите , после ще вадим скритите . Дали е така в другите държави

В БГ не свършват(безплатни са), на колко пада скоростта не я определяш ти. Навън е по формулата около 175 МБ на лев, както си писал. После плащаш
За А1 в Австрия погледнах, че не ме е интересувало скоро.
17,90Е за 3 ГБ там и 3 в ЕС
29,90Е за 10 там, 9ГБ в ЕС
39,90Е за 20 ГБ там и 12 в ЕС
Без комбинирани услуги, безкрай разговори, смс и ммс-и

mistor

Цитат на: oldgraf;488017В БГ не свършват(безплатни са), на колко пада скоростта не я определяш ти. Навън е по формулата около 175 МБ на лев, както си писал. После плащаш
За А1 в Австрия погледнах, че не ме е интересувало скоро.
17,90Е за 3 ГБ там и 3 в ЕС
29,90Е за 10 там, 9ГБ в ЕС
39,90Е за 20 ГБ там и 12 в ЕС
Без комбинирани услуги, безкрай разговори, смс и ммс-и

Да де , да си дойдем на приказката . Няма никъде 200МВ при оператора и 1700МВ в роуминг . При нашите хубавци имаш количество данни в бг и в роуминг при които ползваш пълния ресурс на мрежата , забрави за безплатните които ги споменавеш . След което тези в роуминг се таксуват/пак по едни правила където местните оператори не могат да се намесят/, а другите почти не вървят /под 64Kbps , може да е 1Kbps/. Ако това не е измама , не знам кое е . И за да не си мислиш , че съм неподготвен по темата , сметни си таксата както се съгласи , че за левче е 175МВ в роуминг . И веднага се замисли защо нямаш поне същото количество в мрежата на оператора ти . Това ли искаше да ми обясниш ?

oldgraf

Ами на моите номера( не са фирмени договори) тук имам 12+2+2 на единият,  4.5 гб на друг, 6 гб на трети. Всичките са за под 18 лв с ДДС. Имам и Бобове с по 4 ГБ за почти 7...

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания