Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Търся тунер ревизия М за ДМ800

Започната от насат, Април 09, 2016, 09:30:03 AM

« назад - напред »

angeljorj

Лично аз не съм имал проблем с тунерите на моите дреамове не съм сменял но бих ти предложил да опиташ следното .Сложи новия тунер и си изтегли Джемини за сим 1 и виж после отнякаде да сложиш по нови драивери.Вчера гледах в едни саитове с подобен проблем слагат по нови драивери и става кофтито е че са за Сим 2 .Мисля че тунера ти ако се сложи на дреам с сим 2 ще тръгне с правилен имидж .Сим 1 са няколко модела и едните не подлежат на ъпгреид не от всички става Ферари.В самия софт на Джемини или Домика може и по плъгините съм виждал драивери дано да намериш и да тръгне .ИПТВ доколкото знам на оригиналните работи за клонингите ти трябва супер Сим тогава си слагаш какъвто софт искаш на приемника в единия софт на Опен Пли има към 800 канала
Dreambox 800 PVR

дрим

С на джапар сима ти зарежда плейлиста с доста IPTV, но дримчето бози и се задъхва.
Странното е, че другия китайски чайник (с кутия = недоразумение на инж. мисъл) Ultra solo е със същия проц и цепи мрака, както на картина, така и на IPTV (само трябва да е обърнат по корем) ;)
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

satfun

Много благодаря за отговорите. Стана ясно че не при всеки случаи може да се гледа ИПТВ. Трябва такъв или онакъв сим. Това са още разходи, време и нерви. Колкото и да съм свикнал с него просто е стар. Когато го купих 2009÷2010 непомня точно аз ми сложих вентилатор. Така че е от най старите. Довечера може да го отворя и да пиша коя ревизия е дъното. Една сим ще ми излезе и тя колкото дадох за тунера пък и гаранция няма. Може някои кондензатор или друго с точно програмиран живот да свършва кои знае ?

дрим

Така е колега, приемничето е само със сантиментална стойност вече, какво и да налееш в него, ще ти е само заради привързаността, но без желания ефект.

сим карта 2.10 е 14$
тунер М 25$
хубав вент (да не шуми)с радиатор е около 10$
захранване 5$
някой друг кондензатор -> безценно ;)

има приемници-острилки на много достъпни цени вече ;;513
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!

angeljorj

Цитат на: дрим;409732С на джапар сима ти зарежда плейлиста с доста IPTV, но дримчето бози и се задъхва.
Странното е, че другия китайски чайник (с кутия = недоразумение на инж. мисъл) Ultra solo е със същия проц и цепи мрака, както на картина, така и на IPTV (само трябва да е обърнат по корем) ;)

Това с оригинал или клонинг ?Това си е стар приемник да гледаш тв за иптв хбмс и други има по добри решения.Имах 500 s и Inetbox мисля че са почти едно към едно с един и същ софт Дреама работеше по зле от Инетбокса не знам на какво се дължи .Та освен процесор между 800 и Ultra Solo би трябвало да има някаква друга разлика дали софт дали хардуер
Dreambox 800 PVR

дрим

За клонинг става въпрос, тествал съм със сим1 и сим2.10, като на 2.10 вървеше но бозише и много дълго буферираше при всяка смяна на канала, за HD канал там пък съвсем мъка.

satfun

Засега остава за ефирните. По натам ще го пратя в шкафа. Незнам дали точно това е номера на дъното, не съм го вадил самото дъно да видя другата страна. Опитах да върна стария тунер с него се рестартира постоянно а новия само грее. Извадих и мултицета няма волтаж( захранване) от тунера нито с новия нито със стария

angeljorj

Цитат на: дрим;409766За клонинг става въпрос, тествал съм със сим1 и сим2.10, като на 2.10 вървеше но бозише и много дълго буферираше при всяка смяна на канала, за HD канал там пък съвсем мъка.

Така поне съм чел по саитове че между оригинал и клонинг има няколко разлики като почнеш от болтовете отзад след това на оригиналните няма вентилатор и една от разликите е че оригиналните стават за ИПТВ за разлика от клонингите.Нямам оригинал в момента за да опитам но може и така да е.Колегата евентуално да пусне една обява че заменя новия за ревизия като предишния дано да си реши проблема.Лично аз имам на моя клонинг XBMC и бачка почти същото като ИПТВ но деиствително бавно зарежда мисли ако не тръгне нещо крашва въобще мъка.Но като да гледаш тв и сървър става другите неща не са толко важни
Dreambox 800 PVR

ceco2000

satfun
 Здравей,
 Имаш ли възможност да направиш снимка на новия тунер? Ако имаш такава възможност, снимките да са възможно най-отблизо. Снимай тунера на две части,интересува ме само долната част където е изписана ревизията на тунера. Подозирам че са ти набутали дефектен тунер!

angeljorj

Или имаш ли възможност да го тестваш на друг приемник да се види работи ли както и стария не съм сигурен за последното но да не би и по дъното нещо да има проблем.
Dreambox 800 PVR

ceco2000

Стария тунер си иска замяна на електролитните кондензатори и ще заработи отново.

дрим

Аз бих тествал и друго захранване ;)

ceco2000

Цитат на: дрим;409792Аз бих тествал и друго захранване ;)
За стария тунер съдя по това че човека казва че приемника се рестартира, предполагам приемника бутва до средата на индикирането и прави рестарт така до бескрай. Ако е така тунера си е за ремот, но и неизключвам възможността за дефектно захранване.

дрим

Така е, случвало ми се е тунера като тръгна да се скапва, като смених захр. с някое с повече Ампера и се закрепи известно време.
Но в последствие ремонта или замяната му е неизбежна. Просто в един момент тунера става като товар и освен, че пече безподобно, гълта много ток.
Това ми се е случвало с тунери с ревизия "L" и "K"

angeljorj

Стария ок да кажем е за ремонт а новия защо ли не  тръгва ?Захранване  дъно драивери за новия дефектен маи наистина по добре да намери още един и да тества ако може
Dreambox 800 PVR

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания