Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

длна и субтитри

Започната от нккалфа, Март 20, 2016, 09:12:15 AM

« назад - напред »

нккалфа

Здравейте.
Имам телевизор lg 43UF772V с webos и вътрешна / домашна / мрежа. Имам файлов сървър nas4free. Smart share на тлевизора "вижда" компютрите с уиндоус и файловият сървър. При опит за  стартиране на филм от сървърът филмът тръгва, но не се откриват  субтитри. При всички филми няма субтитри и иконата за суб. на екрана на телевизора е неактивна.
dlna услугите на сървъра са активни,  субтитрите и филмът са в една и съща директория и с еднакви имена.  Пробвах с разширения *.srt, *.sub, *.txt, но без резултат.
Същата директория / с филм и субтитри / копирана на комютър с windows 7 всичко е ок. субтитрите тръгват.Иконата суб. на телевизора е активна и отваря меню за настройка на субтитри.

Ще съм благодарен, ако някой даде някаква идея къде е проблемът ?

om63

Цитат на: нккалфа;407214Здравейте.
Имам телевизор lg 43UF772V с webos и вътрешна / домашна / мрежа. Имам файлов сървър nas4free. Smart share на тлевизора "вижда" компютрите с уиндоус и файловият сървър. При опит за  стартиране на филм от сървърът филмът тръгва, но не се откриват  субтитри. При всички филми няма субтитри и иконата за суб. на екрана на телевизора е неактивна.
dlna услугите на сървъра са активни,  субтитрите и филмът са в една и съща директория и с еднакви имена.  Пробвах с разширения *.srt, *.sub, *.txt, но без резултат.
Същата директория / с филм и субтитри / копирана на комютър с windows 7 всичко е ок. субтитрите тръгват.Иконата суб. на телевизора е активна и отваря меню за настройка на субтитри.

Ще съм благодарен, ако някой даде някаква идея къде е проблемът ?

Не познавам добре nas4free, ползвам FREENAS и то със съвсем отделен DLNA, но на първо време бих проверил с какви read права са субтитрите. Не казвате подробности относно сървъра - лайв версия ли е, инсталиран ли е .. за ARM ли е ? А как се държи компа когато се опитате да плейвате филма не от локалния му диск, а от сториджа ?
Бинарната математика са я измислили циганите. Тука има - тука нема.

нккалфа

Цитат на: om63;407217Не познавам добре nas4free, ползвам FREENAS и то със съвсем отделен DLNA, но на първо време бих проверил с какви read права са субтитрите. Не казвате подробности относно сървъра - лайв версия ли е, инсталиран ли е .. за ARM ли е ? А как се държи компа когато се опитате да плейвате филма не от локалния му диск, а от сториджа ?

Сървъра е инсталиран на флашка.има два харда.1 тера за други файлове и 2 тера за филми, музика, снимки и т.н.
Когато пускам филм от сървъра на компютър / с бс плеър / всичко е ок. на телевизора пускам филмите, но през бокс infomir закачен към телевизора преа hdmi всичко е ок. Колкото до какви са правата на файловете не знам как да проверя, но са копирани по един и същи начин.

om63

Цитат на: нккалфа;407252Сървъра е инсталиран на флашка.има два харда.1 тера за други файлове и 2 тера за филми, музика, снимки и т.н.
Когато пускам филм от сървъра на компютър / с бс плеър / всичко е ок. на телевизора пускам филмите, но през бокс infomir закачен към телевизора преа hdmi всичко е ок. Колкото до какви са правата на файловете не знам как да проверя, но са копирани по един и същи начин.

Трябва да се огледат настройките ако има такива в административния панел на софтуера. Оттам би следвало да може да разгледате и правата на файловете и папките. Попитайте и в поддържащия форум http://forums.nas4free.org/
За съжаление не съм особен фен точно на този NAS софт и не го познавам в детайли както споделих.

Чък Норис

DNLA сървъра не поддържа външни субтитри.
БС плеъра и маг бокса най-вероятно се свързват чрез самба и затова имаш субтитри при тях.

нккалфа

Цитат на: Чък Норис;407282DNLA сървъра не поддържа външни субтитри.
БС плеъра и маг бокса най-вероятно се свързват чрез самба и затова имаш субтитри при тях.
Този софтуер на LG Smartshare не е ли dlna./сървър за уиндоус и клиент за телевизора/ поне така си мислех.

в хелпа на смарт шеър инсталиран на уиндоус компютър пише:

1. Introduction to SmartShare               1-1. Description of Program       1) SmartShare is an application that allows you to search and  play media contents, such as videos, pictures and music, in devices connected to  the local network by using DLNA.
              2) The version of LG TV should be Netcast 4.0 or later to use  SmartShare with LG PC and LG TV.

om63

Цитат на: нккалфа;407287Този софтуер на LG Smartshare не е ли dlna./сървър за уиндоус и клиент за телевизора/ поне така си мислех.

1. Introduction to SmartShare               1-1. Description of Program       1) SmartShare is an application that allows you to search and  play media contents, such as videos, pictures and music, in devices connected to  the local network by using DLNA.
              2) The version of LG TV should be Netcast 4.0 or later to use  SmartShare with LG PC and LG TV.

Колегата има предвид, че конкретният DLNA сървър в nas4free, а не DLNA сървърите по принцип. Serviio, Plex, Homemedia са сървъри, които поддържат субтитри на външен файл. Този който ползвате в случая вероятно е minidlna или fuppes. И то като плъгини. Може да опитате да направите инсталация на някой от гореспоменатите в самия nas4free като jail - доколкото съм наясно го позволява. Въпреки, че лично предпочитам истинска виртуализация. Гадното е че дори да смените софта на сториджа с нещо като freenas или openmediavalut, интегрираните им DLNA обикновено са пак minidlna базирани и вероятно резултатът ще е подобен.

Ванси

Слагаш Домашн. медиа сервер от руснаците и суб. ще имаш, че иптв може да му пуснеш стига да почетеш. Не никак трудно.

111111

Я не се бъркайте, DLNA/UPnP никога не са поддържали съпровождащи файлове,
като Аудио Дублажи и Субтитри.
За такива неща се използват или споделени папки или транскодери/ремуксери.
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

gentu

Цитат на: нккалфа;407287Този софтуер на LG Smartshare не е ли dlna./сървър за уиндоус и клиент за телевизора/ поне така си мислех.

-пише и още това:

ЦитатDLNA Troubleshooting
If your DLNA network is functioning abnormally, check the following:

The subtitle track used in the video. Some DLNA devices may not support certain subtitle formats.

The folder structure. Folders with too many sub folders or files may cause errors.

The playback method for the subtitle track. We recommend that you use Nero Media Home 4 Essentials to play video subtitles over the DLNA server.
If you add a subtitle files to the shared folder on your PC, you must disable and enable the share folder again.
[SIGPIC][/SIGPIC]-"Знанието е сила"
Всеки може да опикае стените. - Бъди мъж! - осери тавана!

Brian

Самсунга ми чете през длна и субтитрите, ползвам minidlna като сървър. Сонито обаче чете субтитри само от самба шер. Случвало ми се е да се различават правата за четене на субтитрите, затова в длна сървъра винаги ги записвам кликвайки върху името на филма и преименувам само разширението на srt, да съм сигурен, че всички атрибути са си както трябва.
;;612

нккалфа

Цитат на: om63;407294Колегата има предвид, че конкретният DLNA сървър в nas4free, а не DLNA сървърите по принцип. Serviio, Plex, Homemedia са сървъри, които поддържат субтитри на външен файл. Този който ползвате в случая вероятно е minidlna или fuppes. И то като плъгини. Може да опитате да направите инсталация на някой от гореспоменатите в самия nas4free като jail - доколкото съм наясно го позволява. Въпреки, че лично предпочитам истинска виртуализация. Гадното е че дори да смените софта на сториджа с нещо като freenas или openmediavalut, интегрираните им DLNA обикновено са пак minidlna базирани и вероятно резултатът ще е подобен.

да вграденият dlna е fuppes.вероятно трябва да инсталирам друг, сървър, но не съм достатъчно запознат с линукс и май ще се наложи прехвърляне на филмите на уин машина.

om63

Цитат на: нккалфа;407391да вграденият dlna е fuppes.вероятно трябва да инсталирам друг, сървър, но не съм достатъчно запознат с линукс и май ще се наложи прехвърляне на филмите на уин машина.

Избягвам да ползвам уиндоус за сървърна ОС, но това е дълга и различна тема. А и линуксът съвсем не е тера инкогнита и се учи именно с такива домашни проектчета.

om63

Цитат на: Brian;407363Самсунга ми чете през длна и субтитрите, ползвам minidlna като сървър. Сонито обаче чете субтитри само от самба шер. Случвало ми се е да се различават правата за четене на субтитрите, затова в длна сървъра винаги ги записвам кликвайки върху името на филма и преименувам само разширението на srt, да съм сигурен, че всички атрибути са си както трябва.

Извинете, не разбрах как с rename проверявате атрибутите. Може ли пояснение. На мен мисълта ми беше, че не е ясно ( поне на мен ) с какви права работи dlna сървърът в nas4free ( съвсем не е задължително да се стартира с рут права. даже е нежелателно) .... и оттам дали чете всичко.

Brian

Всъщност ползвам Save As на субтитрите, отворени в текстов редактор, така не проверявам атрибутите, а създавам нов файл на който аз съм собственик и атрибутите му са дефолтни.

Подробно:
1. Отварям архива на субтитрите.
2. Отварям текстовия файл на субтитрите.
3. Записвам като нов файл във фолдера на филма точно с неговото име и разширение srt

Естествено фолдера ми е шернат със самба за да мога да пиша, трия и чета от него. Също така е шернат и с minidlna за да може тв-то да си чете от там, но с Андроид ТВ става единствено с КОДИ безпроблемно да тръгват субтитрите от сървъра.
минидлна е стартирано с минидлна потребител, който има права да чете фолдера с филмите, но само моя потребител може да трие. Също така и трансмишън деймона има права да пише във фолдера, а него го действам с Трансмишън ремут ГУИ
;;612

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания