Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Проблем със Smart Hub на Samsung

Започната от Трентатре, Март 16, 2016, 11:36:24 PM

« назад - напред »

Трентатре

Здравейте,
Имам следния проблем с приложенията...започнаха да изчезват в началото не обърнах внимание защото се премахнаха незначителни приложения. Но днес ми премахнаха Vimeo и 3D explorer-a това са едни от приложенията които най много ползвам ....!!! Търсих ги да ги инсталирам отново...но не ги намерих. Въпроса ми е на какво се дължи това ще ги върнат ли обратно...и къде мога да ги намеря....???
Телевизорът е Samsung D6500
Благодаря.

greenhorn

Неможеш и няма да можеш... Ако беше обърнал внимание, от няколко месеца излизаше съобщение че Самсунг спира подръжка на въпросните приложения... От 06.2016 ще премахнат и скайп. Нямаш контрол над техните приложения.
0007SE, 0007F, 0176C GNUSMAS

Момчил Минков

Цитат на: greenhorn;406765Неможеш и няма да можеш... Ако беше обърнал внимание, от няколко месеца излизаше съобщение че Самсунг спира подръжка на въпросните приложения... От 06.2016 ще премахнат и скайп. Нямаш контрол над техните приложения.

А спирането на ъпдейта не е ли решение?  Не може да се ползва другс камера освен тяхната, която струва доста, а ще спират скайпа - не че го ползвам на тв-то ?!
____|_______|_Удряй_|_______|_______|_
|_______|_______|главата|_______|______
____|_______|_______|си_тук_|_______|__

greenhorn

Спиране на ъпдейт, касае само и единствено FW... SH е самостоятелна платформа независеща от FW, намераща се в отделен партишън на NANDa. Спирайки скайп, те го изтриват от SH без да те питат... Има вариант за ръчно инсталиране, скайп пак няма да можеш да ползваш, тъй като сървърите на скайп няма да те допуснат виждайки платформата ти... Проблемът най-вероятно е свързан с мнооогггоооо пари /визирайки Microsoft/ и затова Самсунг са решили да прекратят услугата. Като цяло с J платформата Самсунг дръпнаха много сериозно назад /визирайки Tizen/.  Да не забравяме, че Самсунг спират и EVO Kit.

митака31

Цитат на: greenhorn;406781Спиране на ъпдейт, касае само и единствено FW... SH е самостоятелна платформа независеща от FW, намераща се в отделен партишън на NANDa. Спирайки скайп, те го изтриват от SH без да те питат... Има вариант за ръчно инсталиране, скайп пак няма да можеш да ползваш, тъй като сървърите на скайп няма да те допуснат виждайки платформата ти... Проблемът най-вероятно е свързан с мнооогггоооо пари /визирайки Microsoft/ и затова Самсунг са решили да прекратят услугата. Като цяло с J платформата Самсунг дръпнаха много сериозно назад /визирайки Tizen/.  Да не забравяме, че Самсунг спират и EVO Kit.

Добре,де, а тези, които ползваме т.нар. Skype root кога следва да го махнем, преди да са махнали скайп или ще може и след това. И изобщо ще трябва ли да го махаме този роот или просто като махнат Скайп от Самсунг ще трябва да си го инсталираме ръчно отново?
Дай съвет,моля!

greenhorn

Самсунг ще ти изтрият най-вероятно скайпа, с което ще изчезне и руута. Варианти много... нека видим какво ще случи в действителност... За всяка платформа вариантите са различни... :)

Трентатре

Цитат на: greenhorn;406765Неможеш и няма да можеш... Ако беше обърнал внимание, от няколко месеца излизаше съобщение че Самсунг спира подръжка на въпросните приложения... От 06.2016 ще премахнат и скайп. Нямаш контрол над техните приложения.
Честно не ми е излизало каквото и да е съобщение. Сега..ако махнат и you tube....ще бъда безкрайно разочарован....?! То за мен освен тез изброените който описах и Gamereactor....други не ползвам....и телевизорА ми от смарт се превръща в обикновено тв !!!
Благодаря за бързия отговор . :) :) :)

111111

Skype за ТВ ще изчезне тотално от всякакви марки,
въпроса е как ще е с андроидите ситуацията.
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

dodo_pv

Изводът от всичко това е, че никой никога повече няма да хвърля излишни пари за телевизор със смартхъб. Преди години, това беше причината, цената на Самсунг да е значително по-висока от тази на останалите марки. Имайки пред вид и катастрофалното падане на качеството на матриците, ползвани от Самсунг, продажбите на марката в близкото бъдеще ще замръкнат, както се случи със Сони, преди години. Бита марка са Самсунг.

Трентатре

Цитат на: dodo_pv;406858Изводът от всичко това е, че никой никога повече няма да хвърля излишни пари за телевизор със смартхъб. Преди години, това беше причината, цената на Самсунг да е значително по-висока от тази на останалите марки. Имайки пред вид и катастрофалното падане на качеството на матриците, ползвани от Самсунг, продажбите на марката в близкото бъдеще ще замръкнат, както се случи със Сони, преди години. Бита марка са Самсунг.
Абсолютно точно смарт историите ме поблазниха да го купя през 2011 за около 3399лв .....и след като ще си изтеглят приложенията после .,повече такива пари на вятъра НЕ !!!

greenhorn

Смарт хъб никога нетрябва да е причина за покупка на ТВ /визирам и последните измислици с Андроид/. Това е ТВ, така че водещо е матрицата. Да не забравяме, че вече няма ТВта във вида, който познавахме преди 20 години /прост екран/, а са PC, така, че тук важен e и хардуера /RAM, CPU, GPU и т.н./. Нещо, което много малко хора се замислят... оптимизация и сруктуриране на OS на този компютър /благодарение на което имаме SAMBA, NFS, Transmission, OScam и т.н./. Тук по-добри от GNUSMAS няма /визирам моделите от B до H серия/. Да не забравяме и не на последно място, ценен хардуер, позволявайки ни каката да запее /тук марката е само една/. Така, че ако човек се надява на ентъртеймънт панел, решенията са в други джаджи /addons/.

dodo_pv

Аз не ползвам смарт хъба, но, понякога се налага ютюб, плекс и скайпа да се пускат на голям екран. Защо го махат скайп? Утре ще махнат и ютюб. Не, че не може да се изкарат на екрана посредством телефон, таблет или РС, но защо да усложняваме нещата? Говедата от Самсунг забравиха ли какво се случи със Сони? Еб@ти тъпите жълтурковци. Току-виж, Телефункен възкръснали, а дрийм мултимедия - слезли на земята? :s101

Дедал

ЦитатЗащо го махат скайп?

Питането ти по-скоро трябва да е към М$ , а не към Самсунг ...;;573

greenhorn

Цитат на: dodo_pv;407024Аз не ползвам смарт хъба, но, понякога се налага ютюб, плекс и скайпа да се пускат на голям екран. Защо го махат скайп? Утре ще махнат и ютюб. Не, че не може да се изкарат на екрана посредством телефон, таблет или РС, но защо да усложняваме нещата? Говедата от Самсунг забравиха ли какво се случи със Сони? Еб@ти тъпите жълтурковци. Току-виж, Телефункен възкръснали, а дрийм мултимедия - слезли на земята? :s101
Проблемът е, Скайп спират поддръжка на ТВ платформи https://support.skype.com/en/faq/FA34642/what-changes-are-coming-to-skype-for-tv?platform=skype-for-tv
Да се надяваме, чу тубата няма да решат същото...

Трентатре

Smart hub-а може и да не е важен вече ама на мен ми беше много удобен ...от Vimeo-то си гледах много приятни клипове с разкошно качество ...без ограничения от лаптопа се оказа че повечето клипове са платени ... 3D Explorer-а много добри научно популярни филмчета ...не че не мога да ги намеря и изтегля от някъде но ми спестяваше време !!! А You tube ми е супер удобен особено като имам гости вързан към колоните за домашно кино ...пускам си плейлиста ....и не се занимавам повече !!!
:) :) :)

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания