Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Cisco EPC3208

Започната от rogev, Януари 20, 2016, 11:26:05 AM

« назад - напред »

дрим

Затова ти казах да ги викнеш тях, не ти да купуваш разни усилватели дето едно на ръка, че по-вероятно са дори без пасивен обратен канал, ами и мястото им на слагане няма да е при теб, а доста преди теб.
Имай предвид, че това си е цяла наука, хора с години се занимават и интегрират подобни решения.
Не е мандра да блъскаш усилватели или да вдигаш с по 5-10dB на око, не е важно колко си надупил един усилвател, изпуснеш ли наклона по трасето и си ехо завинаги!
Има материал по нета колкото искаш, ако ти е интересно има от къде да се образоваш, не е като едно време ;)
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

rogev

Така и ще направя, когато се наложи. :)

За проба откачих входния кабел от сплитера дето разделя сигнала към телевизора и го завих директно в модема.
Сплитерът е с -3.5dB затихване.
Ето резултатите:

Със сплитер:

Без сплитер:

Вирус

Както спомена колегата дрим не е просто да сложиш един усилвател и да си решиш проблема. Мястото на усилвателя е доста преди теб. В момента от показанията на модема които показва ако пуснеш още един два телевизора (разпределяйки сигнала преди модема) и си без сигнал. Интересно обаче е със сплитер и без сплитер нивото на обратния канал е едно и също :s101.

Златанов

Да ресетне модема, след като махне сплитера и при мен Cisco 2203 правеше същите простотии. Показва си коректно правия, но обратния го вади от преди махането.

rogev

Пробвах, пак 52.0 dBmV показва.

дрим

Правите ли разлика м/у силата с която излъчва модема и силата на сигнала който получава?
Нормално е като махнеш пасивен елемент да ти скочи правия канал.
Но като обратния ти е слаб и недостига, модема ти пак ще си блъска с тази мощност!
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!

кокович

С тези параметри при мен работи безотказно с години. Всяка пролет и есен сменят сплитери по трасето за да коригират затихването според температурните разлики лято и зима. При мен коаксиала със сплитер е разделен и директния изход влиза в модема а затихващия тръгва към телевизорите. В момента има доста телевизора , но не влияят на работата на модема нито на цифровия сигнал. Абоната е последен по коаксиалната линия и няма забележки. Явно при rogev нещо не е сметнато и замерено по линията. С експерименти тук не става , трябва измервателен уред да се следи затихването по отделни канали.

дрим

При теб нещата изглеждат доста истински!
Колко ти е ъплоуда?
Тия близалки са страшна работа при нас в София два обратни канала, при теб в Стара Загора са 4 на брой.
Хайде сега някой представител на оператора да хване да обясни какви са тия заклинания и кога смятат да пуснат малко по-стабилен ъплоуд, че са смешни с тия мижави 3-6 Mbit, ако ще и 300Mbit download да дават, пак не става:e085:

rogev

И аз за четирите обратни канала щях да питам. :)

Златанов

Цитат на: дрим;400348Правите ли разлика м/у силата с която излъчва модема и силата на сигнала който получава?
Нормално е като махнеш пасивен елемент да ти скочи правия канал.
Но като обратния ти е слаб и недостига, модема ти пак ще си блъска с тази мощност!

Правим, но в дебелите книги пише от-до.

За справка в Пловдив, обратният канал е само 1, а правите 3!

дрим

Цитат на: Златанов;400390Правим, но в дебелите книги пише от-до.

За справка в Пловдив, обратният канал е само 1, а правите 3!

Знам какво пише по дебелите книги, но знам и от практиката каква е ситуацията в действителност!

Ако съдиш по дебелите книги, след десетия у-л не трябва да имаш сигнал защото ако всичко е направено по дебелите книги S/N ще ти е към "0"

Хубаво е не само да се чете в гуглето, а да се говори от личен опит с материята.
Не целя нито да се заям, нито да те обидя ;;650

турбо

Само за сравнение това са данните от различен от близу доставчик.
С тези параметри успявам да имам максималните upload и download по всяко време.

Downstream Channel Status

Receiver 
# Channel ID Lock Status Frequency Modulation Symbol Rate SNR Power
1 21 Locked 778000000 256QAM 6952000 43.2 10.1
2
19 Locked 762000000 256QAM 6952000 42.5 9.6
3
20 Locked 770000000 256QAM 6952000 43.1 9.9
4
18 Locked 754000000 256QAM 6952000 42.5 9.4
5
10 Locked 690000000 256QAM 6952000 43.1 9.4
6
11 Locked 698000000 256QAM 6952000 43.2 9.7
7
12 Locked 706000000 256QAM 6952000 43.2 9.8
8
13 Locked 714000000 256QAM 6952000 43.1 9.6

Upstream Channel Status

Transmitter 
# Channel ID Lock Status Frequency Modulation Symbol Rate Channel Type Power
1 5 Locked 36000000 64QAM 5120000 ATDMA 38.5
2
6 Locked 44000000 64QAM 5120000 ATDMA 37.5
3
7 Locked 55200000 64QAM 5120000 ATDMA 39.8
4
8 Locked 61600000 64QAM 5120000 ATDMA 40.0

Златанов

Цитат на: дрим;400394Знам какво пише по дебелите книги, но знам и от практиката каква е ситуацията в действителност!

Ако съдиш по дебелите книги, след десетия у-л не трябва да имаш сигнал защото ако всичко е направено по дебелите книги S/N ще ти е към "0"

Хубаво е не само да се чете в гуглето, а да се говори от личен опит с материята.
Не целя нито да се заям, нито да те обидя ;;650

Именно, не само от написаното, а и от моя опит. Писал съм, още в първия поуст в тази тема, че при нива над 17-18 на правия и 52 на обратния, моят модем разкачаше и на моменти беше ад. В същото време SNR беше 39 по спомен, а и някъде трябва да имам скрийншот, ако не се лъжа. Та поради тези нива и факта, че съм точно до усилвателя, от Близу ми вдигаха ръце няколко дни, че нищо не могат да направят и накрая си прекратих договора едностранно и им върнах оборудването. Интересно, че според телефонния съпорт проблемът се дължи на близостта до усилвателя, а техниците им, които идваха 3 дни подред ми казаха, че в района мрежата е леш и ако трябва да оправят всичко като хората, първо трябвало да пренастроят 10 усилвателя назад /интересно защо не го направиха, вероятно ги мързи, макар това да им е работата/ и да подменяли кабели, което пък някак не ми се вързва, предвид нивата. Тоест затихването на обратния е по-малко от това на правия, който е на дециметров, почти накрая.

И да, прав си, че теорията и практиката, почти винаги се разминават.

sa6o91

Цитат на: Златанов;400183Може да греша, но нивата му не са ли гранични? Правия трябва да е от -15 до 15, при него мясат. Но обратния не беше ли до 50 таван?
При мен, преди години, поради близостта ми до усилвателя, имах сериозен проблем, че правия беше много висок, обратния на границата и ставаше мазало. Прав 20, обратен 50... Накрая им бих шута и минах на друг оператор. SNR му е пушка. За мен е леко нисък сигнала. Може малко да се коригира.

И според това, нивата са му гранични, особено обратния. Ако не си включвал втори/трети телевизор, си мисля, че трябва да ги пипнат малко.

Нивата са му гранични да. Трябва една идея по- силен сигнал, за да можем да кажем, че са перфектни. Правия канал трябва да е от -15 до +15, а обратния канал до 50. При това положение пак ще работи, но е възможно разкачане на модема.
Ако кабелите са замазани и са с розетки на стената е хубаво да се види розетката да няма затихване и ако има се сменя с преход FF (снадка). Също ако има tap в конкретния случай е хубаво модема да е на аута, ако е сложен на затихване.

Онджичек

Ето шот на моя:

TOR90 - 1,9E,9Е,13E,16E,19E,36E,39E,45Е;GS120 rotor; Zgemma H9 twin;RPI;

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания