Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Cisco EPC3208

Започната от rogev, Януари 20, 2016, 11:26:05 AM

« назад - напред »

дрим

Сигнал шум прав канал над 35дб в обратния канал над 27дб
Като в тези модеми на обртния канал дава мощността с която излъчва и поради факта, че не на всеки усилвател имаш активно усилване в обратна посока е нормално да блъскат с 40-50 dBmV
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

Златанов

Може да греша, но нивата му не са ли гранични? Правия трябва да е от -15 до 15, при него мясат. Но обратния не беше ли до 50 таван?
При мен, преди години, поради близостта ми до усилвателя, имах сериозен проблем, че правия беше много висок, обратния на границата и ставаше мазало. Прав 20, обратен 50... Накрая им бих шута и минах на друг оператор. SNR му е пушка. За мен е леко нисък сигнала. Може малко да се коригира.

И според това, нивата са му гранични, особено обратния. Ако не си включвал втори/трети телевизор, си мисля, че трябва да ги пипнат малко.

дрим

Поне 80% от циската им блъскат  с 40-50 dBmV в обратния канал, обяснил съм защо, също така в най-ниските честоти, където е Обр. канал, са всички промишлени шумове.
Иначе за правия канал говориш за мощността, а не за сигнал-шум ;)
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!

Златанов

Да, но все пак, ми се струва гранично на мен. 52 е, не е 49-50, а 52. При мен при 52-53 разкачаше, неясно от високия прав, който беше към 18 или от ниския обратен.

дрим

Затова горе писах, че е идеален, а всичко останало е начин по който нещата функционират.
Отдавна на близалките нета ми е само бекъп или преливник.
Водил съм безброй "битки" относно модемите им и телефонията, но да не опираш до съпорт.
Като си пуснах нет от Мтел в последствие се родих и забравих за мижавия ъплоуд, но уви сега пак станаха една фирма и ще има поредните катаклизми, които друсаха виваком преди време :(

delcho tanev

Нисък е сигнала.Идеалните нива са 0 с 50.

Вирус

SNR на правия канал е добре ама нивото е ниско за това и аналоговите му канали не биват. Със едни 10-15 дб отгоре нещата ще са съвсем различни

Златанов

С 10 отгоре ще е идеално, аналога ще се изчисти и те така ;;650
Ако той си е пускал сам допълнително аналогова някъде, ясно откъде идва тоя спад. Обикновено пускат точните нива за клиента, точно с цел, ако той прави нещо самосиндикално, да си скапе всички, да ги викне и да си плати.

дрим

Предлагам, който иска да си постне показания на своя модем ;)

Ето ви един прекрасно напърчен модем:

п.п. rogev                       никъде не споменава, че аналоговите са му зле, ама явно вие имате някакви гадателски способности ;;573

п.п2 Така, като гледате моята картинка, бихте ли ми казали колко е моето ниво и колко dB ми трябват или да го затихвам ;;516

Онджичек

Колегите са чели за моя случай, нали за аналоговата писах.
TOR90 - 1,9E,9Е,13E,16E,19E,36E,39E,45Е;GS120 rotor; Zgemma H9 twin;RPI;

дрим

Цитат на: Онджичек;400305Колегите са чели за моя случай, нали за аналоговата писах.

Жоре, то e ясно, че се получиха свободни интерпретации с твоята лоша аналогова и снимката от модема на колегата пуснал темата :19:
Ама се кефя как се вихрят съчинения с децибели отгоре, с децибели надолу.
А да попитам, ако има късо някъде на кабела и метровите са зле, пак ли трябва да се вдига сигнала и с колко децибела :;810

thesaint

Цитат на: delcho tanev;400206Нисък е сигнала.Идеалните нива са 0 с 50.
Перфектният сигнал е 0/40, което гарантира, че сигналът на правият канал до модема е 60dB. Модемът е доксис 3 и е добре да се вдигне сигналът с 2-3 децибела, да стане обратният канал 49-50, но и на 52 би тябвало да нямаш проблеми -стига да не се мени във времето.....

rogev

Така ми го инсталираха и за сега няма проблеми. :)
Необходимо ли е да слагам някакъв усилвател и ако да, какъв?
Така или иначе след време май ще ми трябва, защото мисля да включа втори телевизор.

дрим

Викни си ги след време да ти пуснат допълнителна точка, че с това: "май ще ми трябва у/л", малко ме плашиш - замина ти обратния канал съвсем ;;basi

rogev

Това за усилвателя техникът го каза, че вероятно ще се наложи.
Изглежда нивото на сигнала е максимума който могат да ми подадат в момента.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания