Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Проблем с телефон с две сим карти

Започната от moreg, 07-12-2015, 22:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

moreg

Колеги от няколко месеца апарата ми Sony Xperia Tipo Dual sim ми прави проблем с картата на теленор:s101
На слот 1 ми е картата на M tel на слот 2 ми е картата на теленор
Проблема е следния, че някой път но не винаги когато ме търсят към номера ми на теленор и на човека който ме търси му дава че телефона ми е изключен или е извън обхват и неможе да се свърже с мен........ и пропускам важни разговори.
Ходих оня ден да си сменя старата карта, която беше от тези глобулските белите като мислех вероятно проблема е в самия чип на сим  картата но се оказва че не е от нея ами си е от апарата.
Дайте ми съвет какво да правя някой имал ли е подобен проблем? някаква настройка има ли в самия телефон която трябва да се пипне или да си ползвам телефона с една сим карта само. Което е тъпо защото не ми се носят по два апарата.....
Слагах теленорската карта и в двата слота но проблема си остава.
На м тел картата много рядко ми звънят и там не съм установил да ми прави този проблем.
DM 920 UHD, DM 500 HD

миронски

Може да е от оператора, че едно приятелче се оплаква със същите симптоми на теленора, но тела е с един слот.

moreg

Цитат на: миронски;396077Може да е от оператора, че едно приятелче се оплаква със същите симптоми на теленора, но тела е с един слот.
;;basi е то ако е така направо нямам думи не ми се вярва обаче докато картата ми си беше в апарат с една сим карта такова нещо не помня да е имало...
казаха ми в офиса им, че това бил проблем на телефоните с две сим карти.... не знам вече на кого да вярвам.
Странното е че не го прави винаги а само понякога.
DM 920 UHD, DM 500 HD

баисар

Дай заводски настройки.
не се ли оправят нещата сманяй апарата..типо е доста стар модел..аз с LG G2 MINI DUAL..нямам забележки.Успех
***Satintegral rocket*80cm Emme esse(1,9-13-19,2)***Samsung QLED ****A1  39/42E***

АА

Телефона ми е MOTOROLA (стара) с две карти. И двете са на Mtel. Когато говоря по едната ( която и да е ) ако някой ме търси на другата му дава съобщение че телефона е изключен или е извън обхват.

Ангел Сотиров

Има апарати при които този проблем не същесвува,но са от скъпите модели.

Цец0

Ако телефона е dual stand by това е напълно нормално.

Цитат на: Ангел Сотиров;396082Има апарати при които този проблем не същесвува,но са от скъпите модели.
Това не е изобщо гаранция.

moreg

Цитат на: АА;396081Телефона ми е MOTOROLA (стара) с две карти. И двете са на Mtel. Когато говоря по едната ( която и да е ) ако някой ме търси на другата му дава съобщение че телефона е изключен или е извън обхват.

Не говоря по нито едната колега, апарата си седи до мен и не ми звъни......
чак след около 1 час ми праща sms че имам пропуснато повикване от даден номер.... избирам го човека и той ми казва звънях ви преди час 5 пъти подред и телефона ви беше изключен защо така какво става нали се разбрахме да се чуем.... и аз се чудя какво да му кажа и изпадам в конфузна ситуация;;basi
Ще си извадя картата явно и ще я сложа в обикновенна нокия, на колегата по-горе със заводските настройки давах ги вече два пъти и все същото.
DM 920 UHD, DM 500 HD

гбг844

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_tipo_dual-4832.php
Интересно е , че апарата е Dual SIM (Mini-SIM, no dual stand-by) и може би затова пропускаш обаждания.Двете карти не са активни едновременно.

yavor1

Предполагам не си го ъпвал поне до Android 4.4 Kitkat,или си на ST21i2_11.0.A.6.8

moreg

Цитат на: гбг844;396096http://www.gsmarena.com/sony_xperia_tipo_dual-4832.php
Интересно е , че апарата е Dual SIM (Mini-SIM, no dual stand-by) и може би затова пропускаш обаждания.Двете карти не са активни едновременно.
Да този апарат ползвам от линка но не разбрах, как така двете сим карти няма да са активни едновременно, когато апарата е включен?:s101
DM 920 UHD, DM 500 HD

гбг844

Докато е активна едната карта другата е изключена.И на самсунг пръвите модели с 2 карти беше така.

moreg

Цитат на: гбг844;396099Докато е активна едната карта другата е изключена.И на самсунг пръвите модели с 2 карти беше така.
Колега може би имаш предвид докато говоря по едната и ако в този момент ме потърсят на другата и тя да ми е неактивна да така е аз го знам това, че когато ме търсят по едната и говоря другата ми дава че е изключена.
Не си разбрал явно какъв точно е проблема..... проблема е че не говоря изобщо и телефона си седи непокътнат и ме търсят и на този който ме търси му дава, че телефона ми е изключен или извън обхват пък всъщност той си е включен.:)
DM 920 UHD, DM 500 HD

yavor1

Поиграй си с това
 http://www.androidrooting.org/root-sony-xperia-tipo-to-android-4-4-kitkat/ ;;650
и тука също имаш избор
http://forum.xda-developers.com/xperia-j-e/help/qa-holo-rom-dual-sim-dual-ui-t3182649
Трябва да си поиграеш с телефона ;;650

гбг844

Твоя телефон и в режим на очакване работи само едната сим карта.В настройките на телефона имаш избор коя карта да е активна.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания