Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Цената на горивата по бензиностанциите в БГ

Започната от Серхио Агуеро, Август 26, 2015, 07:14:01 AM

« назад - напред »

vaskonay

Цитат на: greenhorn;443966Румъния.......от където и на рома...
Ако е от Румъния е добре! Аз зареждам дизела само от "рома", но колегата по-горе казва "Лукоил"?!?! За мен е важно, защото патих от Лукоил-ски дизел и не искам да си го причинявам пак!

кокович

Не е въпроса от къде ги зареждат , а колко им 'баят' после. Горивото излиза ОК от Лукоил, друг е въпроса колко буламачи им добавят.

vaskonay

Цитат на: кокович;443968Не е въпроса от къде ги зареждат , а колко им 'баят' после. Горивото излиза ОК от Лукоил, друг е въпроса колко буламачи им добавят.
Може и да сте прав, но при вас сигурно са предположения и догадки, а при мен са впечатления и факти/работа на двигател, мощност и изминати километри с количество гориво/ А да не говорим че, разликата в  разтоянието от Лукоил до Стара загора и до София е доста и много неща могат да се случат за времето по пътя;;650

jijo99

Само OMV внася гориво от вън и то само определено.
В България има някакъв закон който ограничава вноса на гориво от друга страна, независимо че сме в ЕС. Квотата за внос е 30000 литра на месец.
Тази информация е имам от човек който се занимава с дистрибуция на горива. /Ако имаш бензиностанция и тя не притежава собствена рафинерия за преработка, задължително се минава през фирма посредник на горивото./
Всяко гориво независимо от къде е закупено е от тотално различна партида -на една и съща бензиностанция горивото може днес да е супер, а утре да е боклук.
Друг фактор за качеството на горивото е каква течност е карал камиона преди да зареди определената бензиностанция. Нали не си мислите че ще има отделни камиони за дизел и за бензин и други течности който возят с тях.

vaskonay

Цитат на: jijo99;443973Само OMV внася гориво от вън и то само определено.
В България има някакъв закон който ограничава вноса на гориво от друга страна, независимо че сме в ЕС. Квотата за внос е 30000 литра на месец.
Тази информация е имам от човек който се занимава с дистрибуция на горива. /Ако имаш бензиностанция и тя не притежава собствена рафинерия за преработка, задължително се минава през фирма посредник на горивото./
Всяко гориво независимо от къде е закупено е от тотално различна партида -на една и съща бензиностанция горивото може днес да е супер, а утре да е боклук.
Друг фактор за качеството на горивото е каква течност е карал камиона преди да зареди определената бензиностанция. Нали не си мислите че ще има отделни камиони за дизел и за бензин и други течности който возят с тях.
До колкото знам "Ромпетрол" имат рафинерия: http://rompetrol-rafinare.kmginternational.com/en/about и тя е с доста модерно оборудване в сравнение с това на "Лукоил"/поне така съм чувал/. От тук следва и по доброто качество на горивата, нали? Но както и да е. Въпросът ми беше за горивата на Марешките бензиностанции.

sonaki

Само не мога да разбера защо масово се съмняват в качеството на горивата на VM? Може би защото цената е ниска? Ем то заради това няма пост терминали защото банката взема такса за транзакцията и реално, те вземат по-малко от това което плащате. Заради това и например Лукойл като използваш карта ти казват - плащането само в БРОЙ, не може с карта.  А VM като отвори в някой град и другите като смъкнат цените как не се съмнявате от къде си избиват ниската цена, дали не е от качеството? Аз зареждам и газ и бензин и последните 2 месеца се наложи два пъти да ми свалят сондата на газовата щото се пълни с някакви мизерии от прословутите бензиностанции на Топливо - SNG (Synergon Petroleum) - ниска цена и голяма отстъпка с карта после ми излезе двойно по ремонти.
LG UHD 43UN81003LB - TVIP S-Box v.605  |  LG UHD 43UQ80003LB - TVIP S-Box v.605
LG UHD 49UK6470PLC - TVIP S-Box v.605  |  LG UHD 55NANO753PA - TVIP S-Box v.605

vaskonay

Цитат на: sonaki;443977Само не мога да разбера защо масово се съмняват в качеството на горивата на VM? Може би защото цената е ниска? Ем то заради това няма пост терминали защото банката взема такса за транзакцията и реално, те вземат по-малко от това което плащате. Заради това и например Лукойл като използваш карта ти казват - плащането само в БРОЙ, не може с карта.  А VM като отвори в някой град и другите като смъкнат цените как не се съмнявате от къде си избиват ниската цена, дали не е от качеството? Аз зареждам и газ и бензин и последните 2 месеца се наложи два пъти да ми свалят сондата на газовата щото се пълни с някакви мизерии от прословутите бензиностанции на Топливо - SNG (Synergon Petroleum) - ниска цена и голяма отстъпка с карта после ми излезе двойно по ремонти.
Точно за това питам за горивата на Марешки, защото като сипeш нафта от OMV и колата ти умре и нямаш вариант да  я източиш, защото нямаш пробка на резервоара, какво правиш?!?!

martinski

Цитат на: дотгх;443957В неделя минавах през Айтос и заредих газ от Марешки 0,91лв. ;;675 /в Бургас на Лукойл 1,07лв./...Относно въпросния терминал видях, че пълначите натискат нещо по него преди всяко зареждане, също така ако кажеш за колко ще зареждаш въвеждат желаното количество или цена предварително.

На Еко новите колонки са такива, ако кажеш за колко ще зареждаш, го задават като сума и колонката спира като я достигне.

Веско

Днес минах покрай бензиностанцията на Марешки в Стара Загора,имаше опашка от поне 30 коли, съседната на Зара също беше много натоварена(цените са същите).Малко по- нагоре е на Ромпетрол,там няма никой ,цените са 1.97 и 1.98лв.
Странно защо на всички вериги цените са 1.97 и1.98 ,а на Лукойл са 2.08 и 2.09лв.Вече мина почити месец ,цените са такива.Явно другите вериги се изчакват и никой не сваля повече,затова на Марешки винаги има колони от чакащи.
Octagon SF 8008

Искайте и ще Ви се даде,търсете и ще намерите,хлопайте и ще Ви се отвори.

garanciq

Цитат на: Веско;444001а на Лукойл са 2.08 и 2.09лв.Вече мина почити месец ,цените са такива.Явно другите вериги се изчакват и никой не сваля повече,затова на Марешки винаги има колони от чакащи.
Чакат го ако влезне в парламента да се ориентира от къде извира бензина!/субсидия за всеки глас/кеф голям/пари много пари/Явно в аптеките го ориентираха защото голяма част от продуктите при него са с лев отгоре отколкото в съседни аптеки!

Дедал

Значи няма толкова нагли същества - гледах го тоя индивид днес в новините :s103 - ако била с 20-30ст. по-ниска цевната , значи били нередовни горивата и за да се спазвал закона трябвало да се конфискува колата на заредилия такова гориво ;;basi:lol15::lol15::lol15:

http://clubz.bg/51351-vzemete_si_malko_cheren_drob_g_n_birnik

Наглост и безочие ... море дебела тояга :e085:

oldgraf

Преди много години оцветяваха ведомственият бензин и ако те хванат с такъв значи си крал и гориш яко.
В днешно време всички официални търговци са на една хранилка. Много ми е интересно как така имало 25-30% сив сектор ? Някой ще излезе ли да каже калко милиона и на КОЙ в джоба влязоха от всички уреди и софтуери, които внедриха данъчните складове и търговци ? А някой ще каже ли колко дадоха Агенция митници за софтуер ? И накрая в най-голямата "черна" дупка - Нефтохима няма уреди, в Росенец не стъпва крак на данъчни и митничари и се краде ДДС със знайни и незнайни количества внос и "износ" на горива.  Наговори ли си цените, при  $110 и при $50 разликата е стинки. А ревят, че имало 30% сив сектор. От КОЙ !? Кого заблуждават :lol15:

аспух

Аз вече зареждам газ на ОМВ, защото там върви най-добре колата. Кофтито е че нямат карти за отстъпка на газта и може би е най-скъпата от всички бензиностанции, вероятно я карат от Румъния?

Ванси

От Румъния ... Русе ... от където идва горивото за Ром петрол (Бенита). С добавка бардал са. И забележете цистерните зареждащи на кой са собственост....  Който за каквато добавка си плати. :) Не са на Лукойл.
А във Варна ОМВ даржат цени с 1, 2 ст отгоре.
Нялкой там горе иска всички да зареждат от Лукойл защото от там им идват  ...... знаете какво. :)   То ОМВ не зареждат от там принципно .... Никой не ги закача

заркопопов

Аз имам познат,който има бензиностация и той каза,че преди да отвори Марешки,се е печелело по 35-40ст.на литър а сега 8ст.
Това е печалба на малък търговец а големите вериги са съвсем друго нещо.Мисля,че печалба от 8-10ст.на литър е съвсем нормална.
Дано се задържи Марешки.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания