Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Близу се продаде на Мтел

Започната от goplay89, Юни 21, 2015, 06:13:43 PM

« назад - напред »

аспух

Усещам как Мтел ще е най-големият телекомуникационен оператор в България и ще почнат едни такси нагоре..
Теленор си изкопаха гроба след тази сделка, само с телефония незнам как ще изкретат с тия големи такси дето ги имат.

дрим

В днешно време с такси нагоре, особено в сферата на услугите, може много лесно да слезeш надолу, да не говорим ако си повярва някой.
Така, че по-скоро ще има яко промоции в комбинация на какви се сетиш услуги.

Сега съм в очакване на "скоро Гришо, скоро" какво ще измислят от към телевизия ;)
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

краси098

Както се казва пазара се "оедрява" :)
Което от една страна не е лошо, но от друга....
Сега ще започнат едни още по ожесточени кръстосани продажби, едно чудо с една едничка цел... всеки клиент да има поне 24м. срочен договор, т.е. заробване на абонатите. Това за повечето хора няма да е проблем, защото те   "така и така си плащат", та даже ще им е по-евтино... но тогава ще дойде и другата цел, а именно всички продукти които биват ползвани от един клиент, да бъдат към дадения оператор -  Ментел или Вивашит, а това ще съсипе по-малките национални оператори и горе-споменатите ще си направят едно картелно споразумение и те това е. :;803
Единствени според мен... ще останат локалните т.нар. "кабеларки", които ще привличат абонатите с цена и съответно крадени канали.
Което пак си е алтернатива. :)

Лошото е, че булшита ще го закъсат още повече :( , а дето се вика още една Българска фирма, която имаше амбиции - ще иде по дяволите... :s101

аспух

Те Булсатя отдавна се прецакаха със започването на проекта България Сат, то така или иначе тази услуга сателитната отдавна не е това, което беше, примерно 2005-та, в сравнение с десет години по-късно, всичко е ай пи и ако някой не го е разбрал много зле за него.

Много ми е интересна клаузата че ако българите закъснеят с вноските след 3 години може да го вземат американците, ама ще го мислим това ако ракетата изобщо успее да го изведе в орбитата.

Не че нещо към Булсатя, отбелязвам фактите.

ВалчоП

DTH услугата е само една част от дейността на един спътник.

via Tapatalk
[SIGPIC][/SIGPIC] SatConn 100 cm (9-13-16-19-23-28-31-39-42-45E), Best HG 404 & Gibertini 125 & Moteck SG2500 (70.5E-45W);
VU+ Ultimo 4K,
VU+Solo², GigaBlue HD Quad Plus, Samsung GQ 55 Q9 FNGTXZG; Samsung UE48JU7090.

Цец0

Цитат на: аспух;381135Те Булсатя отдавна се прецакаха със започването на проекта България Сат
Според мен прецакването започна доста преди това. То не бяха изкупуване на малки интернет доставчици, то не бяха лицензи за мобилни оператори, мултиплекси. И всичко това се правеше на мускули и с кредити, без сериозен инвеститор или собственик зад гърба ти. Ами не става така тази работа. И нормално покрай всичко това услугата, която ги създаде остана на заден план и тя започна да спонсорира "новите им планове", без да я развиват... Винаги тяхното положение ми се е струвало като вица за жабата, където видяла, че подковават коня. Но за тяхно съжаление те не са коня...

краси098

Че нали за това са инвестиционните кредити... и какво значи сериозен инвеститор? Те тези пари печатат ли ги крадат ли ги т.нар. сериозни инвеститори със сериозни собственици? :hammer:

Ако имаха добър мениджмънт, а на тях точно това им куца, може би щяха да станат доста сериозни. Имаха голямо приемущество в началото, което пропиляха, точно от некъдърно управление с неясни цели, но пък в много насоки :D

Съжалявам за офф-а :D

Цец0

Да разчиташ на кредити за стотици милиони евро, точно на пазар като българския е меко казано безумие. Защото при проблем с кредита, който винаги може да се появи банката едва ли ще те жали. Докато при стабилен собственик просто се пренасочват парични потоци от едно към друго перо ;)

краси098

За различните пазари, сериозен инвеститор е различно понятие.

А какво ще рече сериозен собственик?!
Щото по тази логика, може да разчитаме само на външни инвеститори...
Т.е. ще асимилират българския бизнес ( ако въобще има такъв вече ).

Но... много се отклонихме от темата...

MetaMan

Едно от малкото хубави неща на Близу е в тоав, че като се появи нов канал те почети веднага го пускаха(последно с пакета Диема Екстра), докатао Мтел го пуснаха с почети месец закъснения. Помня и преди за Нова Спорт HD Мтел сиг 1 година не я пускаха. И сега с тази сделка и това ще изчезне :(
още една опция по-млако за потребителите

jack82

Цитат на: MetaMan;381150Едно от малкото хубави неща на Близу е в тоав, че като се появи нов канал те почети веднага го пускаха(последно с пакета Диема Екстра), докатао Мтел го пуснаха с почети месец закъснения. Помня и преди за Нова Спорт HD Мтел сиг 1 година не я пускаха. И сега с тази сделка и това ще изчезне :(
още една опция по-млако за потребителите
ха тя голяма загуба бе колега за 1 или 2 канала щели да ги пуснат малко по късно все тая въпроса е че някога ще ги пуснат
Нямам нищо само чета и си пиша :;803
http://www.speedtest.net/result/3797217844.png

MetaMan

Просто казвах едно от малкото хубави неща(да не е и единственото) което имаше близу.

TUISTERa

Цитат на: Цец0;381139Според мен прецакването започна доста преди това. То не бяха изкупуване на малки интернет доставчици, то не бяха лицензи за мобилни оператори, мултиплекси. И всичко това се правеше на мускули и с кредити, без сериозен инвеститор или собственик зад гърба ти. Ами не става така тази работа. И нормално покрай всичко това услугата, която ги създаде остана на заден план и тя започна да спонсорира "новите им планове", без да я развиват... Винаги тяхното положение ми се е струвало като вица за жабата, където видяла, че подковават коня. Но за тяхно съжаление те не са коня...

Това не е грешка от тяхна страна. Грешките са другаде... Това , че накупиха толкова много мрежи ги направи основен играч в интернет доставката, а преди това там не бяха въобще изобразени... ИПТВ услугата + ЛТЕ + САТелит - на къде смятате, че трябва да серазвиват още? Проблема им е бавното развитие, досега можеха да са привършили поне иптв-то... Имат и лиценз за мултиплекс за ефирна... Парите обаче не се знае за кой проект отиват по-напред ... Това е основния им проблем според мен... Днес иптв-то е приоритет, утре е лте-то...

adak

Цитат на: TUISTERa;381156Това не е грешка от тяхна страна. Грешките са другаде... Това , че накупиха толкова много мрежи ги направи основен играч в интернет доставката, а преди това там не бяха въобще изобразени... ИПТВ услугата + ЛТЕ + САТелит - на къде смятате, че трябва да серазвиват още? Проблема им е бавното развитие, досега можеха да са привършили поне иптв-то... Имат и лиценз за мултиплекс за ефирна... Парите обаче не се знае за кой проект отиват по-напред ... Това е основния им проблем според мен... Днес иптв-то е приоритет, утре е лте-то...
Що си мисля че на Мтел им трябва ЛТЕ лиценза на Макстелеком а не толкова Близу.Имам чувството че изиграха най-силния си коз и картите им са свалени .Сега е ред на БУЛСАТКОМ.И дано не съм лош пророк но накрая да не останат само тия 2 оператора.
Аз знам че нищо не знам

краси098

По скоро ще останат Виваком и Мтел...

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания