Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Безплатна надстройка до Windows 10

Започната от Dalavera, Юни 01, 2015, 07:05:17 PM

« назад - напред »

om63

Цитат на: дрим;382527Новите им PRIMEFLEX vSHAPE платформи, са Win server ориентирани, разбира се това не значи, че не работят с другите, но ценово налагат джам технологията и то доста настойчиво!
Да, факт е, затова написах, че отделихме бая време за да си подкараме корпоративните бози на въпросната дистрибуция!

Аха... просто било пример че и фуджицу са разбрали накъде духа вятъра :) Схванах :)
Бинарната математика са я измислили циганите. Тука има - тука нема.

НАА

Цитат на: анти;382526И аз минах на 10ка преди няколко дни.. HP Elitebook 8730w е лаФтопа. За сега всичко е ОК (с малки проблеми с видео драйверите...след замяна с по-нови поддържащи 10 всичко е нормално вече) :lol15:
Преди това бях с 7 pro ...
И при мен 10-ката Pro върви без грижи (HP Sleekbook 15b003). Всички драйвери си намери сам. Само с bluetooth-а на logitech-мишката срещнах малко трудности /интерференция с wifi/ но и той вече е ОК ;;650

Wanderer

Ако някой не знае - до 30 дни след надстройка към 10 се пазят файловете на предищната ОС. Т.е. ако не ви хареса, имате 29 дни да върнете предишната ОС. Разбира се, Майкрософт изобщо не са си направили труда да вкарат едно малко тулче, което да предупреждава, че следва безвъзвратно изтриване на предишната ОС. Тъй, че до 30 дни :)
ET6000HD, VU Plus Duo2, Mut@nat HD51 - 0.8W, 5E, 9E, 13E, 16E, 19E, 23E, 28E, 39Е

yavor1

Цитат на: дрим;382488Не мога да разбера каква е тая истерия и мерак за въпросната 10-ка.
Голям зор, голяма работа, имам познати още кретат на XP, аз ползвам 7-ца, 8-ца зависи, най-вече сървъри 2008, 2012!
Голям прас, голяма работа, бозата се разви до 10-ка, за сървърите обаче не мога да им отрека, че яко дръпнаха, щом производители като Fujitsu яко ползват джам виртулизация и репликация ;)

Та мисълта ми беше, че към 10-ка скоро няма да минавам (в корпоративен план) едвам си оправихме корпоративните бози да бачкат на 7-ца и отчасти на 8-ца, та сега нов мазохизъм.
Ех ако всичко бачкаше на линукс, колко по-добре щеше да е ;)
Трябва да се запознаем, и аз имам ХР като опция на мултибуута , използвам ако клонирам някой МАС адрес, имам и 7-ца 64 и 7-ца 32, като тестов имидж, може да я ъпна на 10-ка, ама надали :D
А когато ми клонираш МАС адрес на 7,8-ца или 10-ка, обади се как си преодолял ограниченията на Гейтс и компания ;;573

Например     001F1F7E41E8   :D

дрим

Цитат на: om63;382569..Схванах :)
Радвам се ;)
...

Цитат на: yavor1;382630А когато ми клонираш МАС адрес на 7,8-ца или 10-ка, обади се как си преодолял ограниченията на Гейтс и компания ;;573

Например     001F1F7E41E8   :D

Малко офф:
нямаш ядове с клонирането на адрес на 7-ца

ЦитатEthernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
   Connection-specific DNS Suffix  . :
   Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) Ethernet Connection I217-V
   Physical Address. . . . . . . . . : 00-1F-1F-7E-41-E8
   DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
   Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

yavor1

Цитат на: дрим;382634Радвам се ;)
...

Малко офф:
нямаш ядове с клонирането на адрес на 7-ца

Абе има си ограничение от 7-ца нагоре ,първия знак не може да е 0, а втория знак може да е само  2, 6, A, E !
Като смениш МАС-а уж всичко е точно, ама на практика не е :s101
Като провериш мрежата например с SoftPerfect WiFi Guard и се вижда че нищо не е станало. Уж само в 2-я знак има ограничение, но така се ограничава клониране на всички производители.
Например 00-14-BF-FA-1B-BF , клонираш , проверяваш , а на практика ти присъжда друг ИП адрес, а не като на клонирания . При проверка на мрежата се разбира че нищо свястно не е направено , а много често се налага клониране за няколко секунди, защото мрежата която си хванал отминава , все пак кораба се движи :)

БатеГойко

В коментарите на "банана" на WIN10 от Замунда,потребител е написал следното:
"Приключи анализът на лицензионното споразумение, с което просто се съгласяваме, без да прочетем.

- Кой и кога е на компютъра – тоест всеки ще има профил. Има се предвид профил на някакви сървъри на MS, а не локалният ви профил;
- Колко време се използва компютърът;
- Какво пишете по клавиатурата;
- Кои програми сте отворили и какво правите в тях;
- Всяко едно съобщение, независимо дали е по поща, чат или друга система;
- Календари, бележки и букмаркове;
- Камера, микрофон и периферия;
- При наличие на биометрия, данните от биометричните сензори.

Другото интересно нещо е, че ключът за bitLocker, което е криптогравският механизъм на Windows 10, ще се съхранява в OneDrive (облачната услуга на Microsoft - б.р.).
Windows 10 също така ще съхранява ВСИЧКИ пароли в OneDrive. Всички!!! Не можете да го промените

Една от новите функции, която е част от тази версия на операционна система, се нарича WiFi Sense.Оказва се, че нейната възможност за автоматична връзка към WiFi мрежа споделя паролата ѝ с потребителски софтуер – Facebook, Skype и Outlook.На практика всеки, работещ с WiFi Sense, използва WiFi мрежата автоматично, без да подозира, че тя е била заключена чрез парола. А самата парола също е извлечена по автоматизиран начин.

Някои точки от лицензионното споразумение за Windows 10 могат да костват на потребителите техните нелегално инсталирани софтуерни продукти.С услугата за обновяване на Windows 10 ще може да се разпространява специален антипиратски софтуер, който изтрива нелицензираните игри от компютъра. С това ще се сблъскат потребители, които вече са дали съгласието си за обновление до Windows 10, натискайки бутона Agree за приемане на условията на лицензното споразумение."

И се замислям,дали CIA не са спонсорирали "безплатния" ъпгрейд?

анти

Всеки ще има профил? И ако не си направя профил какво?

Някой по-нагоре спомена, че кейлогера е премахнат от дистрибуцията. То ако го има не виждам кой ще остане на 10ката

OneDrive го изключих и не мисля да го ползвам

в WiFi Sense също могат да се изключат споделянето на паролите и другите опции, така че не виждам какъв е проблема и там

Не лицензният софтуер също си е на компютъра и си работи :lol15:

TUISTERa

:) А на Андроида като се съгласяваме да инсталираме приложения четем ли споразуменията?  в Абв-то ? Там също условията са много яки... Четем ги тези работи от време на време ама и те така са написани, че трябва юрист да ги чете...  Някой чел ли е на 8.1 споразумението? Знам , че майкрософт са черни, ама те сичките големи корпорации са така :) Епъл държат паролите в айклауд, Гугъл в гугъл диск, самсунга ти анализират видеото къ камерата на телевизора, скайпа, вибъра, фейсбука... Всички съобщения минават през техните сървъри като не са криптирани, също и тиймвюъра примерно, кой може да гарнъира , че при използване на безплатната сесия тя не се записва някъде по техните сървъри?
Идеята ми е да не се плашите само от 10-ката ;) Всичко е страшно :)

sky2

Може ли на стар лаптоп DELL inspiron 1525 с подобен хардуер, да се инсталира windows 10? Освен слабия хардуер, имам и съмнения дали, ще има драйвери? Лаптопа го ползвам, като бекъп, но напоследък, все по-често ми се налага, да прибягвам до него, така, че ако има шанс бих му сложил по-нов windows (сега е с XP)

Серхио Агуеро

Може би този двуядрен Pentium ще зацепи. На подобен, T5250, Microsoft казва, че ще тръгне.

бахретин

Цитат на: sky2;384100Може ли на стар лаптоп DELL inspiron 1525 с подобен хардуер, да се инсталира windows 10? Освен слабия хардуер, имам и съмнения дали, ще има драйвери? Лаптопа го ползвам, като бекъп, но напоследък, все по-често ми се налага, да прибягвам до него, така, че ако има шанс бих му сложил по-нов windows (сега е с XP)

На dell inspiron 3521 windows10x64 имаше ядове с wifi драйверите;;basi
*LG 40UF671V*VU+Zero 4K*Inverto black ultra & quad*ADB 2840 C*

Серхио Агуеро

Inspiron 1525
Product not tested for Windows 10 upgrade. Dell has not confirmed that this product can upgrade to Windows 10. Some drivers, firmware, applications, and connected devices may not work as you would expect.

http://www.dell.com/support/home/us/en/04/product-support/product/inspiron-1525/drivers

Пробвай с Windows 7.

atuani

Трябва да призная , държи се повече от добре ,железен  ;;573http://s017.radikal.ru/i434/1508/6c/0abc75301c64.jpg
2.20   IPBOX 910 HD DGS  [SIGPIC][/SIGPIC]  
TV  SONY XR-65A83KAEP OLED+   TV Hitachi 55 4K+VU ZERO 4K H96-Pro-Plus-S912  

sky2

Цитат на: Серхио Агуеро;384104Inspiron 1525
Product not tested for Windows 10 upgrade. Dell has not confirmed that this product can upgrade to Windows 10. Some drivers, firmware, applications, and connected devices may not work as you would expect.

http://www.dell.com/support/home/us/en/04/product-support/product/inspiron-1525/drivers

Пробвай с Windows 7.
Това предупреждение го четох, то излиза и за други стари машини, но всъщност работят. Някъде четох, че драйверите от Виста нагоре стават и за Win 10....

Когато ми остане време, трябва да пробвам. С 64 или 32 бита ще е по-добре?

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания