Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

H-H мотор с два конвертора и Ariva 103?

Започната от Чейн, Май 10, 2015, 12:33:21 PM

« назад - напред »

Чейн

Здравейте.
Стана няколко дена чета и гледам из разни форуми, но никъде не намирам как мога да вържа h-h  мотор с два конвертора . LNB + CIRCULAR LNB,
Ползвам приемник със един тунер - Аriva 103. Ако някои знае вариант моля да даде съвет.

Номера със смяна на кабели го знам...

yavor1

Цитат на: Чейн;369938Здравейте.
Стана няколко дена чета и гледам из разни форуми, но никъде не намирам как мога да вържа h-h  мотор с два конвертора . LNB + CIRCULAR LNB,
Ползвам приемник със един тунер. Ако някои знае вариант моля да даде съвет.

Май не си чел в този форум ;;573
http://dtv-bg.com/showthread.php?t=13707&page=20

dsc

Ето така работи при мен...Когато съм на 39Е се гледа едновременно и 36е.
Triax 110 - GiGaBlue HD Quad

pawel_tg

Стана няколко дена чета и гледам из разни форуми, но никъде не намирам как мога да вържа h-h мотор с два конвертора . LNB + CIRCULAR LNB,

Прегледай тук:http://dream.altmaster.net/showthread.php?p=33548#post33548  
 Много подробно е!;;513

Чейн

забравих да добавя, че приемника е Арива 103мини.. то на всяка арива менюто е еднакво :)

yavor1

Цитат на: dsc;369941

Не така, а така, като се записва за ЛНБ2 позиция 001 , при теб маалко на късмет я караш и точно на 3 градуса се надяваш да са конверторите ;;573 :

Това е от линка, който съм дал ;;573
Четете и глупусти не правете :worry:

dodo_pv

Яворе, с простор да пране ли си вързал конвертора с тунера, че си вдигнал напрежението :s101. Бодни един истински кабел от сой, прави чудеса! ;;650

yavor1

Цитат на: dodo_pv;369969Яворе, с простор да пране ли си вързал конвертора с тунера, че си вдигнал напрежението :s101. Бодни един истински кабел от сой, прави чудеса! ;;650
Явно четиш през ред :worry:
Това не е мой шот, копнал съм от линка , посочен от мен :D
Нямам във Варна такава конфигурация, за 36Е имам един текател 120 - стационар :)
А при мен се ползва само 100% медни кабели,а не помеднени ;;650

Чейн

Цитат на: dsc;369941

тези настройки са за приемник с два тунера.. има LNB1, LNB2..
както писах приемника е арива 103мини..

yavor1

Цитат на: Чейн;370014тези настройки са за приемник с два тунера.. има LNB1, LNB2..
както писах приемника е арива 103мини..
Дааа, явно не четеш :e085:
 Какви 2 тунера, какви 5 лева ;;basi
Ако имаш 5 антени за 5 или повече сателита, сигурно ще търсиш приемник с 5 и повече тунера ;;573
Не ставай за смях на врабчетата новобранци, все пак от 2013г си потребител ;;516
Ако искаш да си свържеш конфигурацията, чети какво е допълнено от мен :worry:

участник

Не е изяснена схемата на свързване, мотор дайсек ключ.
.

yavor1

Цитат на: участник;370017Не е изяснена схемата на свързване, мотор дайсек ключ.
Ами магазинера, нарисувай му всичко , има линк за цяла тема ;;573

Бъди конструктивен, дай линк за дайсек ключ, а и ако си на място копни чертеж , може и на руски да е :D

фолкръм

Човека е с Арива, Вие му давате настройките за линукс.... Навън ще го изпълни, но с Аривата  да се настрои мисля, че няма как!
receiver Vu+Ultimo 4K, dish Triax TD 88 - 80E/30W,LNB - AB Com ,dish Selfsat H30D1, motor Moteck H-H   ,dish Panorama 67см,LNB-AB Com TWIN,receiver DL STB-202.

Чейн

Цитат на: фолкръм;370021Човека е с Арива, Вие му давате настройките за линукс.... Навън ще го изпълни, но с Аривата  да се настрои мисля, че няма как!

Един да разбере дилемата..

chain

yavor1

Цитат на: фолкръм;370021Човека е с Арива, Вие му давате настройките за линукс.... Навън ще го изпълни, но с Аривата  да се настрои мисля, че няма как!
Значи трябва Генту да се намеси, или друг фен на арива да обясни за протоколите дали поддържа различни, въпреки че на Фергюсон 8800НД е възможно . Да си вземе дисек ключ и да си  настрои системата ;;650

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания