Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Проблем с един приемник на 39Е

Започната от samisam, Април 04, 2015, 12:27:33 PM

« назад - напред »

samisam

Здравейте колеги,
Имам следния странен проблем: Имам два сат приемника с отделни кабели, вързани в осморен конвертор. Антената е в един съсед. Проблема е, че като спра единия приемник, другия остава без сигнал. Пусна ли го и първия му идва сигнала. Проблема се появи отскоро, не знам да е пипано или размествано нещо. Обратното не се случва-ако изгася зависимия приемник, този другия не спира. Не съм размествал приемниците, но няма да ми е удобно да ги сменям.

фолкръм

Цитат на: samisam;364927Здравейте колеги,
Имам следния странен проблем: Имам два сат приемника с отделни кабели, вързани в осморен конвертор. Антената е в един съсед. Проблема е, че като спра единия приемник, другия остава без сигнал. Пусна ли го и първия му идва сигнала. Проблема се появи отскоро, не знам да е пипано или размествано нещо. Обратното не се случва-ако изгася зависимия приемник, този другия не спира. Не съм размествал приемниците, но няма да ми е удобно да ги сменям.
Спряно захранване към конвертора от "зависимия" приемник?
receiver Vu+Ultimo 4K, dish Triax TD 88 - 80E/30W,LNB - AB Com ,dish Selfsat H30D1, motor Moteck H-H   ,dish Panorama 67см,LNB-AB Com TWIN,receiver DL STB-202.

Brian

Може и някоя оплетка да му е "зеленясала". Първо провери конекторите после ако не тръгне ще го мислим.
;;612

TUISTERa

Цитат на: Brian;364931Може и някоя оплетка да му е "зеленясала". Първо провери конекторите после ако не тръгне ще го мислим.

Основното нещо е , че конвертора остава без захранване. Най-лесно е да се провери от менюто дали е включен тока. Това е ПЪРВОТО, после кабелите чак до конвертора :)

АА

Двата приемника на отделни изходи на конвертора ли са? Да не е разделен сигнала със сплитер ( може и да не е било така поначало)? Сигнала на "зависимия" приемник отличава ли се много по ниво и качество от този на "независимия"? За кой спътник става дума?

40rceco

Преди малко направих експеримент,защото и аз съм с четворен
конвертор, но изключа ли захранването на конвертора,каналите в съответния приемник спират да работят.
Това ме навежда на мисълта,че няма как единият приемник да захранва
всички изходи на конвертора,а всеки приемник самостоятелно захранва
неговият изход на конвертора.

111111

Всеки един изход е независим от останалите
в изключение е случая в който конвертора замине в заслужена пенсия
Подпис от долоподписания
Благодари натискайки "Thanks" бутона,
ако сметнеш поста за полезен.

samisam

Става въпрос за 39Е. Сега зависимия приемник работи, а другия е изключен. Сплитер няма. Кабелите са снаждани, но досега не е имало проблем а и снадката е изолирана с тиксо и термосвиваема шлауха.
Лошото е че антената не е при мен а е в апартамента на една съседка, която :;807. Синът и не идва насам и трябва да организирам монтажа на друга антена на покрива, като съм готов, трябва да го викам.....
как досега нямаше проблем

Цитат на: TUISTERa;364938Основното нещо е , че конвертора остава без захранване. Най-лесно е да се провери от менюто дали е включен тока. Това е ПЪРВОТО, после кабелите чак до конвертора :)

И при Ф-конекторите на конвертора има термосвиваеми шлаухи и не би следвало да е зеленясала. Моя си конвертор беше четворен, имаше нещо като подвижна капачка, която се издърпва за да не влиза вода. Бяха две антени у съседката, но дървото се разлисти и закри едната. От була дойдоха и сложиха осморен конвертор на едната антена. Какво са правили не знам, но от улицата ми изглежда "спагети аматричана".

samisam

Цитат на: TUISTERa;364938Основното нещо е , че конвертора остава без захранване. Най-лесно е да се провери от менюто дали е включен тока. Това е ПЪРВОТО, после кабелите чак до конвертора :)

И при Ф-конекторите на конвертора има термосвиваеми шлаухи и не би следвало да е зеленясала. Моя си конвертор беше четворен, имаше нещо като подвижна капачка, която се издърпва за да не влиза вода. Бяха две антени у съседката, но дървото се разлисти и закри едната. От була дойдоха и сложиха осморен конвертор на едната антена. Какво са правили не знам, но от улицата ми изглежда "спагети аматричана".

ivo

Цитат на: 111111;365022Всеки един изход е независим от останалите
в изключение е случая в който конвертора замине в заслужена пенсия

Правилно. Имал съм случай на нов двоен конвертор Стронг, който правеше подобни мизерри. Хранеше се от единият приемник и като се спре приемника другият умира, въпреки че подаваше захранване към конвертора. Дори го мерих.
 Та работата намирисва на нов конвертор.

Brian

Бе има още 6 празни позиции :) Намирисва само на местене на зависимия приемник на друг извод засега.
;;612

samisam

Разгледах настройките на приемника и видях на една позиция LNB power- беше off. Като спря приемника, отидох там и го смених на он-тръгна веднага. Странно, че до момента винаги е било така и си е работел. Приемника е арива 102. Благодаря на всички.
Поздрави и приятни празници.

m3gab0y

Цитат на: samisam;365318Разгледах настройките на приемника и видях на една позиция LNB power- беше off. Като спря приемника, отидох там и го смених на он-тръгна веднага. Странно, че до момента винаги е било така и си е работел. Приемника е арива 102. Благодаря на всички.
Поздрави и приятни празници.

Точно щях да ти предложа да провериш дали приемника ти не може да продължи да подава ток към конвертора, когато е изключен.
А когато единия приеник гледа транспондер на хоризонтална а другия на вертикална има ли проблеми със сигнала?

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания