Чат

🕑
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Помощ за мултифиид 4 сателита към 4 приемника

Започната от vasilstf, Януари 03, 2015, 12:59:34 PM

« назад - напред »

vasilstf

Здравейте,

С операторско оборудване съм на мтел, идеята ми е да направя мултифиид 9-13-16-19, като мисля да използвам техния моноблок през три градуса и два inverto slim. Искам да вържа и четири приемника, но не мога да намеря подходящ ключ, който да използвам. Сегашния моноблок е само за един приемник.

дрим

Цитат на: vt1bg;351387Здравейте,

С операторско оборудване съм на мтел, идеята ми е да направя мултифиид 9-13-16-19, като мисля да използвам техния моноблок през три градуса и два inverto slim. Искам да вържа и четири приемника, но не мога да намеря подходящ ключ, който да използвам. Сегашния моноблок е само за един приемник.

Много сложна задача си си поставил особенно към четири приемника и замесен моноблок.
С наличното оборудване няма да стане с мултиключ.

Ето тук има примерна рисунка как да използваш моноблок с допълнителен конвертор, но за 4 приемника, освен моноблока да ти е четворен и да повториш упражнението към всеки приемник :s101

Това е цялата тема
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!
За подобни въпроси, използвай ТОВА!

vasilstf

Преди време видях тази тема и схемата, мислех да направя нещо подобно. но това е за един приемник. Ако съм те разбрал правилно, трябва да използвам четворни lnb-та и да вържа отделен дайсек за всеки приемник.

дрим

Цитат на: vt1bg;351399Преди време видях тази тема и схемата, мислех да направя нещо подобно. но това е за един приемник. Ако съм те разбрал правилно, трябва да използвам четворни lnb-та и да вържа отделен дайсек за всеки приемник.
Да, така е.
Техническите въпроси на лично, носят полза само на питащият и е неуважение към форума!

Люкс

Цитат на: vt1bg;351387Здравейте,

Ето това не ти ли харесва ?

http://www.satechvision.com/lnb-quad/94-lnb-multifeed-quad-megasat-4046173100730.html

облъчвателят му май е по-широк от на инвертото.
И като го гледам, на последният ти на 19°E ще имаш място да си сложиш ЛНБ с по-широк облъчвател, до този от линка ми. Да си ловиш по-добре слабите транспондери.

...............................................................................

п.п.
ако си мислиш че някой е длъжен да я знае тоя мтелска чиния с какъв диаметър е ...
п.п.п.
не ви ли е студено сега бе ..., то си е играчка тая занимавка, да ти измръзнат пръстите от навиване на Ф конекторите.

vasilstf

Антената е 80cm, базово я предлагат с моноблок според броя на телевизорите. Сега съм със единичен, но може да го сменят с четворен като заявя допълнителните приемници. Целта ми е освен пакета на мтел да гледам и съседните спътници с тяхното оборудване.
Що се отнася до lnb-то, реших да използвам inverto slim, защото са удобни и подходящи за мултифиид на близки орбити. Но по-големия проблем ми е как да разделя сигнала към четири приемника, а не какъв lnb да взема. Схемата която предложи Дрим я бях видял по-рано и щях да я приложа за мен, но и останалите вкъщи искат да гледат. Другия вариант е само аз да гледам четирите спътника, а за останалите телевизори да има два.

ПП: Сега на астра ми излизат всичките транспондери, липсват ми 3-4 на 16 и един на 13. Като първоначално антената беше на 16-19, но я завъртях на 13-16.

дрим

Цитат на: vt1bg;351448Антената е 80cm, базово я предлагат с моноблок според броя на телевизорите. Сега съм със единичен, но може да го сменят с четворен като заявя допълнителните приемници. Целта ми е освен пакета на мтел да гледам и съседните спътници с тяхното оборудване.
Що се отнася до lnb-то, реших да използвам inverto slim, защото са удобни и подходящи за мултифиид на близки орбити. Но по-големия проблем ми е как да разделя сигнала към четири приемника, а не какъв lnb да взема. Схемата която предложи Дрим я бях видял по-рано и щях да я приложа за мен, но и останалите вкъщи искат да гледат. Другия вариант е само аз да гледам четирите спътника, а за останалите телевизори да има два.

ПП: Сега на астра ми излизат всичките транспондери, липсват ми 3-4 на 16 и един на 13. Като първоначално антената беше на 16-19, но я завъртях на 13-16.

Няма проблеми да реализираш схемата за всички телевизори ;)
Купуваш/сменяш:
-четворен моноблок
-два допълнителни четворни конвертори
-четири броя двойни високочестотни сплитери (5-2400MHz)
-четири броя четворни дисеци

И си ти, демек мултиплицираш схемата за четирите приемника (х4), като едно малко пояснение, моноблика го закачаш на 1 и 2 на сплитера, така казаха колегите, че било по-безпроблемно (аз съм го правил веднъж и при мен беше както съм го нарисувал, но все пак да послушаме колегите, които са го реализирали повече от веднъж)
;;650

vasilstf

Засега това остава като вариант. Макар че като се познавам, всеки един момент може да измисля нещо различно.

ПП: Иначе схемата не е кой знае колко сложна, само е малко в повече окабеляването.

дрим

Цитат на: vt1bg;351457Засега това остава като вариант. Макар че като се познавам, всеки един момент може да измисля нещо различно.

ПП: Иначе схемата не е кой знае колко сложна, само е малко в повече окабеляването.

За да избегнеш окабеляването и двойните сплитери може да изтестваш съвета на Brian от гореспоменатата тема ;;650

Цитат на: Brian;343130Махаш капачката на един четворен дайсек ключ, пускаш  едно кабелче 1-2 затваряш и си в джаза на 1- двойния, 3 и 4 по още един  единичен. И пускаш приемника да повтаря командите. Аз съм го направил с  управлението на ключетата ама там е малко по тънка работата и трябва да  се преправя малко по професионално.

участник

Направи го класически ,другите схеми са с много снадки и....

http://www.axing.com/download/Katalog_Prospekte/BSP_17inX.pdf
.

дрим

Цитат на: участник;351460Направи го класически ,другите схеми са с много снадки и....

http://www.axing.com/download/Katalog_Prospekte/BSP_17inX.pdf

Класически, ама за да е супер, ще трябва да смени и антената с по-голяма защото на този размер антена става интересно реденето на 13-16-19 без моноблок ;)

направо му даде класическо решение за 500лв с тоя мултиключ :;803

vasilstf

По-лесния вариант с това, но ще приемам три спътника и ще ми излезе по-скъпо от два четворни конвертора и четири дайсек-а.

Люкс

Цитат на: дрим;351465Класически, ама за да е супер, ще трябва да смени и антената с по-голяма защото на този размер антена става интересно реденето на 13-16-19 без моноблок ;)

Ако става с моноблок на 80 см антена ( която е широка само 70 см), тогава като тези няма ли да станат:

Алпсове и триакси са и не си пречат в задната част така наредени. Двата дето са стегнати, от център до център най-отпред са 37 мм, значи по-малко е от 40 мм. Алпса съм го пилил малко и триакса съвсем лекичко. Може да се изпили от пластмасовия държач едното крайче и да са прилепнали така, два по два заедно.

Аз съм намислил да ги пробвам на една мултифиид антена, ама като стане по-топло времето, че сега по-скоро правя снежни човеци.

дрим

Цитат на: Люкс;351481Ако става с моноблок на 80 см антена ( която е широка само 70 см), тогава като тези няма ли да станат...

Проблема идва, че при колегата трябва да са четворни и ще си сблъскат дупетата, но дори и с единични е компромис.

Ето това е при мен с TD78, за да са добре 13 и 19, за 16 нямам място, хем с единични конвертори

vasilstf

Люкс, пак ти казвам, проблема е как да разделя сигнала към 4 приемника! Дали ще ползвам алпс, триакс или инверто няма значение. А антената не съм я мерил, но я дават широка 80cm и висока 85cm. Не се споменава никъде марка и модел, но сегашния lnb ми прилича на inverto.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания