Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Антена за цифрова телевизия

Започната от yordanp, 05-06-2014, 19:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

yordanp

Някой имал ли е такъв проблем със изключително слаб сигнал на цифровата телевизия. Живея в планинска местност,  тук трудно се хваща сигнал.

Чудех се каква антена да си взема, предполагам ще трябва да е външна, но нямам представа какви параметри да търся.

В интернет има достатъчно предложения, но не знам на коя да се спра.
Как мога да усиля сигнал има ли специалн антен за цифрова телевизия или някакви за места с по-слаб сигнал?

Миро-Миро

Функе ще ти реши проблема. Опитай се да разбереш каква е посоката към най-близкия предавател и я насочи натам.  http://technomarket.bg/products/09134213/funke-abn-4551

чичо михо

Ндам.Функето е добро...само да не забравиш ако го купиш,да си го монтираш вертикално поляризирано...че иначе...цацарки....

АА

Въпроса е малко неопределен. Какво се разбира под слаб сигнал, как е измерено колко е слаб? Какво означава - трудно се хваща сигнал - някой е постигнал устойчиво приемане, като се е занимавал една седмица да търси място на антената? Предложената антена би трябвало да е добра според декларираните параметри, но няма как да се каже ще работи ли на неизвестно място с неизвестен сигнал.
   Извинявам се че не съм особено конструктивен.

пилатус

Vu + Uno4K SE ,XTREND 9500,  , Руска парабола 2.10  с Inverto black Pro 0,3,  1,Ehostar 1.40см офсет, Hirschman офсет 90см.  Triax 110 см,   19,1 23,5 ,36,0 39,0,TV LG 65  9500

yordanp

Разбира се ще поясня. Приемам сигнала за слаб, тъй като преди хващахме в района само Канал 1, Нова ТВ и БТВ.

Обиклаях с една външна антена и усилвател по двора и хващах най-много една от телевизиите.

Намерих само едно място, на което ловеше 2 от телевзиите и с що-годе поносима картина, а третата най-зле. Става въпрос за антена с усилвател.

След цифровизацията хващах няколко телевзии но картината накъсва, на пиксели и понякога изписва че няма сигнал. Къщата се намира в дупка (заобиколена от планини). Сигнал определено има, защото няколко къщи по-горе си хващат телевзиите бе да им накъсва.

Не съм правил замерване на сигнала, не знам как.
За това търся някакъв начин за усилване на това което хващам.

Предполагам и в други планински села съществува подобен проблем.

civica

Антената ... нависоко ! Колко казаха - 8 метра ? :s101
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

CITRON

Цитат на: yordanp;323415Разбира се ще поясня. Приемам сигнала за слаб, тъй като преди хващахме в района само Канал 1, Нова ТВ и БТВ.

Обиклаях с една външна антена и усилвател по двора и хващах най-много една от телевизиите.

Намерих само едно място, на което ловеше 2 от телевзиите и с що-годе поносима картина, а третата най-зле. Става въпрос за антена с усилвател.

След цифровизацията хващах няколко телевзии но картината накъсва, на пиксели и понякога изписва че няма сигнал. Къщата се намира в дупка (заобиколена от планини). Сигнал определено има, защото няколко къщи по-горе си хващат телевзиите бе да им накъсва.

Външна антена логопериодична от 600Mhz до 850Мhz Ще ти свърши работа вертикално поставена, височинанта е относителна
C:> GOTO NEXT LEVEL

БатеГойко

Цитат на: Миро-Миро;323403Функе ще ти реши проблема. Опитай се да разбереш каква е посоката към най-близкия предавател и я насочи натам.  http://technomarket.bg/products/09134213/funke-abn-4551

+1
Тази от цифроним е с още по-голямо усилване,но е "изчерпана наличност"
Впрочем,дават им усилване 32-34 dB а на кашона пише 18 dB ???

Миро-Миро

Моделът е един и същ, усилването е до 32 Дб. В Техномаркет е с 15 лв по-евтина и е с цена 45 лв. Цифроним са скъпчии, товарят много яко цените и затова препоръчвам от ТМ.

CITRON

Цитат на: БатеГойко;323469+1
Тази от цифроним е с още по-голямо усилване,но е "изчерпана наличност"
Впрочем,дават им усилване 32-34 dB а на кашона пише 18 dB ???

Моделът е един и същ, усилването е до 32 Дб. В Техномаркет е с 15 лв по-евтина и е с цена 45 лв. Цифроним са скъпчии, товарят много яко цените и затова препоръчвам от ТМ.

Така, така Човека пише планинска местност, предполагам в Радио сянка.  Защо предлагате силно насочени антени, за много пари.
Още повече ,че тези атнени са за хоризонтален монтаж, усилвателя просто е за съгласуване, защото са трудни за съгласуване с кабела тези патентовани измишльотини.

В низините и височините има много отразени сигнали и се гони някой лъч, още повече тук интерферентност и да има в цифровите не се вижда в картината, така че тези кютуци са единствено с търговска цел.

http://pulsator.bg/radio-televizionni/14081177-ANT-DVBT-IN.html

Това е базова антена тук дължината е според броя на каналите за която е настроена антената , поскоро човек трябва да знае каналите на които се излъчват усилване от 10 db е доволно много за бг телевизия.
C:> GOTO NEXT LEVEL

бендо

ПоповП

Цитат на: yordanp;323415Разбира се ще поясня. Приемам сигнала за слаб, тъй като преди хващахме в района само Канал 1, Нова ТВ и БТВ.

Помогни за да ти помогнем.
Къде е мястото - село, район...
С каква антена досега си приемал.
Кои канали/честоти.
1.2м парабола @ Strong 2100 H-H, Inverto 0.3dB(95Е->30W); 1.1м офсет @ Moteck 2100A, Sky Sat 0.3dB; 0.82x0.9м oфсет @ парабола окачване;
DVB-T2 SRT8201, активна външна китайска антена;DAB+ FM Renkforce NE-6208.

yordanp

Благодаря на всички за отговорите, ще си избера една от всички антени и ще тествам за по силен сигнал.

teolink

Извинявам се, че пиша в тази тема, но въпроса е донякъде свързан.
Интересува ме може ли някоя от визираните тук антени или пък друга да се ползва от 2 приемника едновременно - Neo  и USB тунер? Смятам да ползвам сплитер.

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания