Чат

🕑 ↗
За да пишеш, трябва да си влязъл в профила си.

Съвети и препоръки за избор на Юсб Тв Тунер.

Започната от Бобсано, 15-05-2014, 23:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бобсано

Здравейте, колеги. Значи. Реших да създам нова тема, в която да ме насочите какво тв тунерче да си взема. Та, става на въпрос за това, че се колебая, дали тунера да е хибриден - DVB-T и Аналог Тв или само - DVB-T!? Двуомя се, защото бих искал да ползвам тунера, освен за цифровата ефирна тв, а и за прехвърляне на записи от VHS видео касети на компютъра ми. Иначе, аз доскоро разполагах с едно аналогово тв тунерче на Pinnacle, което ми вършеше работа, но така да се каже, по законите на Мърфи, ето че отново ми потрябва. Също така, да кажа, че бюджета, с който разполагам е около 40 - 50 лева, при положение, обаче, че тунерчето е хибридно и е втора употреба. Все пак, да кажа, че съм си харесал няколко модела:

1. http://olx.bg/usb-tv-tuner-za-kompyutr-pinnacle-pctv-hybrid-pro-stick-330e-i47395091
2. http://olx.bg/tv-tuner-avermedia-h830--avertv-hybrid-volar-hd-i41035669 - В тази обява, обаче ме съмнява, това че на втората снимка е сложен някакъв друг юсб тунер, а не този, който трябва да е!

И така... Също така, дали има и вариант, да си взема, да речем два тунера - един аналогов и един цифров, в рамките на посочения по - горе бюджет!? Еми... Ок. Добре. Надявам, се че що годе сте ме разбрали и ще ми дадете правилните съвети и препоръки за моите изисквания. Ще чакам отговори. Благодаря предварително. : ))) ;) ;;650

Бобсано

Мхм... Няма ли някой човек, който да се отзове!? :s101

imperia

http://www.ebay.com/itm/Newsky-TV28T-v2-USB-DVB-T-RTL-SDR-Receiver-RTL2832U-R820T-Tuner-MCX-Input-/171069013196

Това съм си поръчал аз. Нямам представа относно колко е добър сигнала.
Цената е добра. Около $10 е всичко.
Гледах че има подобни в OLX за по 25лв.

Мисля да го пробвам и за SDR.

Лошото е че ще закъсне за световното :)

Бобсано

Цитат на: imperia;320927http://www.ebay.com/itm/Newsky-TV28T-v2-USB-DVB-T-RTL-SDR-Receiver-RTL2832U-R820T-Tuner-MCX-Input-/171069013196

Това съм си поръчал аз. Нямам представа относно колко е добър сигнала.
Цената е добра. Около $10 е всичко.
Гледах че има подобни в OLX за по 25лв.

Мисля да го пробвам и за SDR.

Лошото е че ще закъсне за световното :)

Мхм. Мерси, че се отзова колега, но аз по принцип нямам много голямо доверие на тези джаджи за по 10 - 15 лева и то идващи от чужбина. Иначе, си харесах и още един модел на Not Only Tv, а именно - http://www.vali.bg/?action=products&manufacturer=&group1=9&group2=118&group3=196&group4=&article=15605 , но въобще не знам, дали са добри тунерите от тази марка??? Все пак, благодарско още веднъж, че писа. : ) ;;650

bodurov

Цитат на: Бобсано;321040Мхм. Мерси, че се отзова колега, но аз по принцип нямам много голямо доверие на тези джаджи за по 10 - 15 лева и то идващи от чужбина. Иначе, си харесах и още един модел на Not Only Tv, а именно - http://www.vali.bg/?action=products&manufacturer=&group1=9&group2=118&group3=196&group4=&article=15605 , но въобще не знам, дали са добри тунерите от тази марка??? Все пак, благодарско още веднъж, че писа. : ) ;;650

Тези да не би да не са от чужбина. Същите са само брандирани със световно неизвестна марка и на два или три пъти по-висока цена.
XTrend ET9200  + Zgemma H7s powered by OpenPli 7.0 and SONY KDL-50W808C

Бобсано

Цитат на: bodurov;321041Тези да не би да не са от чужбина. Същите са само брандирани със световно неизвестна марка и на два или три пъти по-висока цена.

Е, така е, колега, но поне според мене, едно е да си го купиш от чужбина без да се знае, има ли гаранция, няма ли, а друго е да го вземеш от България с две години гаранция! Иначе, за марката и цената си прав. : )) ;)

bodurov

Да се инвестира в аналогово устройство мисля че вече е неразумно.
Дори и да прехвърляш видеокасети. Все пак колко видеокасети ще ти се наложи да прехвърлиш.

Добрия вариант за мен е да си избереш две отделни устройства.

За DVB-T:

ТОВА

или това

ТОВА

заедно с един такъв преходник за стандартна букса за антена

ПРЕХОДНИК

ПРЕХОДНИК 2

и една кепчър карта за USB например това:

EASY CAP USB

Плюсовете са, че и двата тунера ще може да ги ползваш както на компютъра така и евентуално свързани към приемник. И двата тунера се справят отлично с DVB-T.

Всичко това на цена около 15 долара или 20 лв. Вярно без гаранция, но шансовете да е дефектно или да издържи определено време са еднакви с това от България.
XTrend ET9200  + Zgemma H7s powered by OpenPli 7.0 and SONY KDL-50W808C

Бобсано

Цитат на: bodurov;321046Да се инвестира в аналогово устройство мисля че вече е неразумно.
Дори и да прехвърляш видеокасети. Все пак колко видеокасети ще ти се наложи да прехвърлиш.

Добрия вариант за мен е да си избереш две отделни устройства.

За DVB-T:

ТОВА

или това

ТОВА

заедно с един такъв преходник за стандартна букса за антена

ПРЕХОДНИК

ПРЕХОДНИК 2

и една кепчър карта за USB например това:

EASY CAP USB

Плюсовете са, че и двата тунера ще може да ги ползваш както на компютъра така и евентуално свързани към приемник. И двата тунера се справят отлично с DVB-T.

Всичко това на цена около 15 долара или 20 лв. Вярно без гаранция, но шансовете да е дефектно или да издържи определено време са еднакви с това от България.

Ахам. Ясно. Добре. Ок. Еми... Ще го реша тези дни, какво да взимам и така... Отново много благодарско, че се отзова. :D ;;650

Бобсано

Цитат на: tonivet;321049или това USB-2-0-TV-Stick-DVB-T2-T-C-FM-DAB-Receiver-Adapter за 36 лв. :s101

Мдаа... Това тунерче ми се струва много добър вариант. Ок. Мерси за предложението, колега. : ))) ;) ;;650

CITRON

Цитат на: Бобсано;321064Мдаа... Това тунерче ми се струва много добър вариант. Ок. Мерси за предложението, колега. : ))) ;) ;;650

За какво ще се ползва тунера!?
C:> GOTO NEXT LEVEL

civica

Цитат на: CITRON;321129За какво ще се ползва тунера!?

За това , поне с това се почна -
Цитат......Двуомя се, защото бих искал да ползвам тунера, освен за цифровата ефирна тв, а и за прехвърляне на записи от VHS видео касети на компютъра ми
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

CITRON

Цитат на: civica;321136За това , поне с това се почна -
Грешката е моя, че така си зададох въпроса, но човека излиза ,че търси комбо устройство аналог + цифров тунер и видеовходове. Не пита само за видео кепчър,но се  зарадва на USB-2-0-TV-Stick-DVB-T2-T-C-FM-DAB-Receiver-Adapter ,
Което е с цифров приемник без кепчър. Та затова го питам така направо!

Тунерът Освен за видео, FMрадио и цифрова телевизия ще се ползва ли за друго!?
C:> GOTO NEXT LEVEL

Бобсано

Цитат на: CITRON;321145Грешката е моя, че така си зададох въпроса, но човека излиза ,че търси комбо устройство аналог + цифров тунер и видеовходове. Не пита само за видео кепчър,но се  зарадва на USB-2-0-TV-Stick-DVB-T2-T-C-FM-DAB-Receiver-Adapter ,
Което е с цифров приемник без кепчър. Та затова го питам така направо!

Тунерът Освен за видео, FMрадио и цифрова телевизия ще се ползва ли за друго!?

Здравей, колега. Първо благодаря, че ми пишеш. Иначе по темата. Еми, тунера няма да се ползва за друго, освен за изброените от теб неща. А и исках да попитам, дали към всички тунери, независимо дали са хибридни или само цифрови, може да се свърже някаква друга антена??? Все пак, да кажа, че до момента съм се спрял на тунерчето, което бях харесал, а именно - Avermedia AverTv Hybrid Volar HD. И така... : )))) ;;650

civica

Цитат на: Бобсано;321156......... А и исках да попитам, дали към всички тунери, независимо дали са хибридни или само цифрови, може да се свърже някаква друга антена???.....

Защо да не може ?! :s101
Някои усб тунери дори са без антена в опаковката .
" Не се ядосвай , правя каквото мога ! "

SatShop.bg
Ъплоуд център DishPointer Сателитни изстрелвания